Kolmekymmentäviisi

Noin! Kulunut viikko 35 näytti liikuntojen osalta seuraavanlaiselta:

Maanantai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:19
Keskisyke: 108
Maksimisyke: 150
Kulutus: 319kcal

+ 40min crosstrainerilla

Keskisyke: 131
Maksimisyke: 142
Kulutus: 248kcal

Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:26
Keskisyke: 107
Maksimisyke: 157
Kulutus: 335kcal

Keskiviikko:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:21
Keskisyke: 120
Maksimisyke: 162
Kulutus: 413kcal

Torstai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:20
Keskisyke: 114kcal
Maksimisyke: 162
Kulutus: 374kcal

+ 40min crosstrainerilla

Keskisyke: 132
Maksimisyke: 144
Kulutus: 252kcal

Perjantai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:29
Keskisyke: 108
Maksimisyke: 166
Kulutus: 359kcal

+ 40min crosstrainerilla

Keskisyke: 126
Maksimisyke: 139
Kulutus: 233kcal

Lauantai:
Lepo

Sunnuntai:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:21
Keskisyke: 119
Maksimisyke: 162
Kulutus: 404kcal

Ehkä maailman perinteisin treeniviikko. Ainakin paperilla. Muutoksia tuli kuitenkin sinne tänne ja aika paljon kehitystäkin. Painoja on saanut lisäillä ja sama jatkuu ensi viikolla. Viime viikon sunnuntain seitsemän minuutin hoover -ennätyksen pohjilta päätin, että koskaan ei enää mennä ekalla alle viiden minuutin. Tein siis tällä viikolla joka treenissä ensimmäisenä viiden minuutin hooverin.

Hauistreeni on ollut tällä viikolla lemppari uudesta järjestyksestä ja sen mukana tuomasta kehityksestä johtuen. On ollut suuri ilo nostella niitä puntteja, kun tuntuma on ollut aivan nappiin. Hauikset ovat myös täysin poikkeuksellisesti kipeytyneet seuraaviksi päiviksi, ja sekös onkin vasta ollut paras fiilis!

Tänään kiusattiin taas jalkoja. Split squatissa painot senkun nousee. Pari-kolme treeniä taisi mennä 55 kilolla, tänään nostin kuuteenkymppiin. Toistomäärille ei tapahtunut mitään. Liikkeen raskaudelle tapahtui. Hyvä kun kävelin enää. Split squat on jalkatreenini ensimmäinen liike. Sen jälkeen oli pikkasen kuolleet koivet. :’) Mutta siitä huolimatta muutkin liikkeet meni hienosti. Ei vaikuttanut treeniin, ainoastaan kykyyn kävellä.. :’) Alkaa muuten tuo 60kg niskassa painamaan hartioihin kipeästi jo. Mulla on selkä ollut aika lahjakkaasti jumissa muutenkin, kun selkätreenissäkin on painot nousseet. On aika puhtaasti arka koko selkä, hartioista lähtien. 60kg siihen päälle sitten vielä.. Viimeisissä toistoissa alkaa vähän jo silmät harittaa, kun on vähän sellainen veri-ei-kierrä-fiilis. Mutta selviää siitäkin vielä, selkeästi. Lisää en tahtoisi ihan heti kyllä lisätä, eli toivomme, ettei toistomäärät ihan heti pomppaa kovin korkealle tuosta tämän hetken 3×12 -määristä. Myös pohkeet on olleet nousujohteisessa. Siihenkin alkaisi kaivata suurempaa kiekkoa kuin tuo 20kg, kun toistot on jo yli kahdenkymmenen. Pakko varmaan laittaa hankintalistalle!

Tää toppi naurattaa mua aina vaan. Yritän kuitenkin esitellä jalkoja, joten silmät irti mun pääkallostani.

Niin, ja siellä hankintalistalla on muuten edelleen ne treenihanskatkin. Ei sitten tullut ostettua lauantaina, kun ilma oli superkurja, eikä tahtonut koluta yhtään ylimääräistä kauppaa kuin mitä oli pakko. Joku päivä.. Joo, joku päivä vielä paistaa aurinko, kun tahdon uudet hanskat. Ihan saletisti!

10 vastausta artikkeliin ”Kolmekymmentäviisi”

 • Miksi et treenaa rintaa ollenkaan vai sisältyykö se johonkin noista?

 • Ootko kokeillut putkirullausta noiden kipupisteiden omahoitoon? Miten pystyt estämään lihasepätasapainoa, jos sulla jää yksi vastavaikuttajalihasryhmä kokonaan treenamatta?

  -Anna-

  • Putkirullausta en ole kokeillut. Mies on minun jokapäiväinen putkirulla. :D Hyvä kysymys tuo toinen. Tällä kaavalla on tosiaan menty jo vuosikausia, satunnaisia rintatreeniyrityksiä lukuunottamatta. Ottaa tuo rinta sivuiskua tietyissä liikkeissä toki, mutta ei tietystikään kovin paljoa, arvaisin. En osaa vastata kysymykseesi.

 • Olen kieltämättä kyllä myös miettinyt sitä, että noihin selän puoleisiin kipupisteisiisi voisi vaikuttaa rintalihasten treenivaje. Iso pectoralis -lihas on kuitenkin vastavaikuttajana latseille ja rhomboid-lihaksille, ja kun teet selälle aika voimakasta treeniä, mutta rinnan puolelle et niinkään, niin siitä voisi mahdollisesti seurata lihaslukkoja. Jotenkin sitä itse on kokenut, että keho pyrkii tasapainoisuuteen, ja erilaiset kiristykset & jumitukset ovatkin olleet seurausta jostain ihan muusta kuin mitä itse kuvitteli.

  Kannattaa varmasti vähän tutkiskella asiaa, kun tunnut kuitenkin olevan anatomiasta kiinnostunut :).

  • Tässä on vain sellainen juttu, että nuo olivat olemassa jo pari vuotta ennen kuin olen mitään treeniä koskaan tehnyt. En sitten tiedä, miten nykytilanteessa olisi, jos voisi rintaa treenata, mutta olivat tosiaan olemassa jo aikoinaan, kun olin vielä se sohvalla viihtyvä pallero. :’)

   Mutta mikäpä ettei asiaan voisi silti tutustua lisää. En vain tiedä miten rintaa ikinä milloinkaan voisin treenata, ennen kuin nuo ovat minusta poissa, sillä niitä kipuja en aio kestää, kun ovat ihan hirveitä hermokipuja, elämää rajoittavia. Ja mitenkäs nuo tuosta lähtisi pois. Nyt pysyvät nätisti kurissa päivittäisellä hieronnalla. Ja sillä, kun ei treenaa rintaa.

   Toiseksi, tällä näin rasvattomalla yläkropalla en välttämättä tahtoisikaan treenata rintaa. En ainakaan missään tapauksessa siinä määrin kuin muita lihaksia. Rintalihasten rajat olisi aika välittömästi nähtävissä ja niitä en niin välitä omassa kropassa katsella. Korostaisi entisestään sitä, että ei ole rasvaa yläkropassa, eikä siis niitä tissejä. Tosin en osaa sanoa, mikä se tilanne sitten olisi, jos rintaa voisi oikeasti treenata. Mutta sellaiset oikeasti näkyvät rintalihakset naisella on sellainen, joka ei omaan silmään ole kaunis. Ei varsinkaan omassa kropassa.

   Ei oo helppoo. :’)

  • Yleensä meillä sohvalla viihtyvillä palleroilla niitä lihaskireyksiä ja epätasapainoa onkin :) nimimerkillä olkapäät edessä ja niska kipeä.

   En tiedä, mutta auttaisiko esimerkiksi kuminauhajumppa? Että saisi sen aineenvaihdunnan paranemaan. Ettei tulisi sitten tuosta lihasepätasapainosta uusia ongelmia myöhemmin?

   -Anna-

  • Heh :) Mä sain nuo triggerit tuonne töistä johtuen tosiaan aikoinaan. Ymmärtääkseni niitä ei vuosien jälkeen saa ihan tuosta vaan pois, vaan vaatisivat monet hierontakerrat per päivä ja tietyllä tavalla vielä. Sitten voisivat joskus, ajan myötä kadota. En ole tuohon ryhtynyt, koska kuulostaa kokopäivätyöltä ja olen nyt pärjännyt näin. Lihasepätasapainostakaan en osaa vielä olla huolissani, kun suoria vaikutuksia siitä en keksi. Ryhti on hyvä kun sen asetan kohdilleen ja se pysyy. Ja tietysti päivittäinen hieronta auttaa kanssa, ja sehän on osa rutiinia eikä vaiva. Jostain syystä mieheni tykkää niin kovin minua auttaa, että hieroo mielellään joka päivä. :’) <3

   Olen niin huono ennaltaehkäisemään asioita, joista en varmuudeksi tiedä olevan haittaa. Tästä aiheesta en tässä kohtaa tiedä niin paljoa, että näkisin ongelmaa. Ehkä sitten jossain kohtaa, kun minulla on tietoa tarpeeksi ja tiedän, että riski on suuri jne. niin sitten tekisin jotain asialle. Tai viimeistään sitten joskus totean, että olihan siitä haittaa ja se on sitten rangaistus tyhmyydestäni. :’)

   Vielä kun niska-hartiaseudun venyttely on mahdotonta, niin onhan tässä jo soppa valmis, kun tuhatmiljoonaa asiaa pitää ottaa huomioon. Lasken tuon kaiken tosin ihan perinteisen jännitysniskan piikkiin. Minulla vaan sattuu olemaan nuo suoniongelmat kanssa, mitkä tuovat tähän kaikkeen astetta erilaisemman vivahteen.

Kommentointi on suljettu.