Kiristää

Hektisempi päivä taas takana, paljoa ei ole ehtinyt istua. Aamupäivällä oli kuitenkin jalkatreeniä ja pyllybileitä! Kyllä vaan toimii split squat siinä ensimmäisenä liikkeenä. Ihan erilainen tuntuma kuin mitä tuossa välissä oli, liikkeen ollessa toisena. Ja niin oli viime treenin jälkeiset kivutkin ihan erilaiset kuin aikoihin, kun nimenomaan kankut sattuivat, ei jalat. Tarkoituksena kuitenkin on pääasiassa pyllyä treenata. Jalat menee siinä sivussa, kun eristäviä liikkeitä en kuitenkaan tee.

Jokaisessa liikkeessä ajatustyö on pakaroissa. Keskityn pakaraan koko liikkeen ajan, jolloin alueen työskentely tehostuu. Splitti ottaa pakaraan mielestäni kaikista parhaiten ja siksi sillä tulee aloittaa treeni. Niinhän sitä toisaalta sanotaankin, että se, mitä tahtoo eniten kehittää, tehdään ensimmäiseksi. Huolimatta siitä, että yleisohjeistus on se, että isot liikkeet ja isot lihakset ensin. Esimerkiksi selkä-/hauistreenissä pitäisi tuon ohjeen mukaan tehdä selkäliikkeet ensimmäisenä ja sitten vasta hauikset. Itse aloitan kuitenkin hauiskäännöillä, sillä tahdon kehittää hauiksia, enkä niinkään selkää. Aiheesta lisää esim. Lihastohtorin blogista, tästä postauksesta, kohdasta suoritusjärjestys.

Treenin loputtua (ja peppupumpin jo kadottua) sain päähäni kiskaista jalkaani nuo pikkuiset shortsit, joita ennen käytin treenissä ahkerasti. Nyt jo pelkän huonelämpötilan vuoksi ei noin pikkuisia vaatteita tahdo käyttää, mutta eipä noilla enää olisi niin mukava muutenkaan olla. Tämä idea tuli siitä yhdestä kuvasta vuodelta 2012, jossa nuo pöksyt on jalassa, ja ajattelin verrata miten piukeat ovat nykyään/miten löysät olivat ennen. Tällainen kuvavertailu siitä tuli:

2012 – 2014

Voin sanoa, että aika kovin kiristi. Niitä sai kiskoa alaspäin melkein niin, että se rekkamiehille tunnetumpi näky vilkkui, jotta sain edes kankut kokonaan piiloon! Onhan ne vähän piukeammat kuin ennen. Ehkä hauskinta on kattella tuota ns. sivuhalkiota, joka nykyään on takapuolen puolella. Ennen se oli etureiden puolella.. Joo, meni pikkushortsit takaisin kaappiin pinon alimmaiseksi, ei ihan heti ole tulossa käyttöä niille. :D Kyllä se on tällä hiilareiden mussutusmäärällä parempi pitää pidempää pöksyä jalassa vaan. ;)

Jos ei jaksa kattella pyllykuvia, niin suosittelen lopettamaan blogin seuraamisen. Näitä nimittäin tulee jatkossakin, ja se on muuten varma. :)

Currya puolin ja toisin.
600g herkkuja, nomnomnom!

Tänään oli perinteisesti valkosipuliperjantai. Ei olisi ollut, jos olisin muistanut, että huomenna pitää keskustella ihmisten kanssa ja hoitaa asioita. Sori vaan, ihmiset. :D Tein myskikurpitsasta muussia. En keksinyt mitä sen kanssa laittaisi, joten päädyin vain normisalaattien lisäksi porkkanaraasteeseen, jota olin pakastanut (raastetta ei saisi tehdä valmiiksi jääkaappiin, pakastus taas on ok). Tulee muuten mehukasta sulatuksen jälkeen. Niiin hyvää!

Nälkä ei vaivannut ihan hetkeen. Olin huolissani mahtuuko vatsaan koko loppupäivänä yhtään mitään. Mahtui onneksi ja vieläkin on tilaa. Huh. Ihanaista viikonloppua!

p.s. Jos teille ponnahtaa blogia lukiessa kyselyä ruudulle, kyse on tästä. Vastatkaa ihmeessä!

10 vastausta artikkeliin ”Kiristää”

 • voi pyllyndeerus!

  hmm, mullakin on yhdet ton tyyppiset shortsit kaapissa, käytetty viimeksi joskus kesällä. Toki ovat semmosen malliset, että lahkeet levenee reippaasti joten ei ehkä samaa efektiä ole huomattavissa kuin sulla tässä… tai no, muutenkaan :’)

  tänään sain vihdoin reenattua jalkoja! Tai reenattua ylipäätään… olkapää antoi periksi sen verran että joitain painoja pystyi heilutella, jalkoja kohti siis :) Mutta jotenkin hassulta tuntui takareisi, aivan kun se ei olisi palautunut viime viikosta (vieläkään?!?!?), ja nyt kun tehtiin yhtä kovaa taas niin tuntuu jopa siltä että oliskohan se revenny :/ voi elämä tätä hommaa :D

  • Pyllyvä pyllyvä!

   Jos jottain pakarakehitystä on tapahtunut niin kaiketi sen huomaa, vaikka housut venyy ja paukkuukin :D, jos vaan samat pöksyt on. Nää on tosiaan tommoset napakat puuvillaiset vaan. Eli ei tällä hetkellä ollenkaan mukavat päällä. :D

   Mut jei! REENIÄ REENIÄ! Kun nyt ei takareidelle oisi käynyt mitään, en kestä! Toivotaan, että vaan joku kiristys tai junttura jossain. Mulla monesti tuntuu ikävästi takareisi jos pohkeet on juntturassa!

 • Vastattu! (Siis tuohon indiedaysin kyselyyn)

  Tuo suoritusjärjestys olikin hyvä vinkki. Voisin itsekin välillä vähän tuulettaa treenirutiinejani ja siirrellä kyykyn paikkaa.

  • Mulle tuli se kysely omaa blogia kattellessa. Vastasin. :D

   Muistaakseni Nyyssöläkin totesi jokin aika sitten blogissaan, että ehdottomasti ensimmäisenä liike, jossa tahtoo kehittyä, oli se sitten isoa tai pientä lihasryhmää.

 • Miksei raastetta saisi laittaa jääkaappiin? Kyllä mulla on aina silloin tällöin porkkanaraasteen jämät jääkaapissa enkä ole huomannut ongelmaa… :0

  • Koska Yersinia -bakteeri. Aiheesta esim. näillä sivustoilla:

   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/11/16/terveystarkastajan-matkassa-ravintolakeittiossa
   http://www.evira.fi/portal/46086
   http://www.nutriciababy.fi/ajankohtaista/uutiset/fi_FI/2009_03_30_Porkkanat_kuorittava/

   Paljon juttua löytyy googlesta kysymällä. :) Ongelma on siinä, että kypsentämättömään raasteeseen saattaa tuo bakteeri iskeä, se kun kuolee vasta kuumassa ja kykenee lisääntymään kylmässä. Jääkaapissa ollut raaste pitäisi siinä tapauksessa joko kuumentaa ennen syömistä tai pestä hyvin. Molemmat vaihtoehdot varmaan aika epämiellyttäviä tai varsin hankalia. Pakkasessa bakteeri ei lisäänny ja se on turvallinen vaihtoehto, toisin kuin jääkaappisäilytys. Porkkanaraaste tosiaan luokitellaan helposti pilaantuvaksi.

  • Oho, ihan uutta tietoa mulle. :O Tosin mä luulisin että tää koskee lähinnä sellaista kaupasta valmiina ostettavaa suojakaasuun pakattua raastetta, jota en koskaan muutenkaan käytä. Monta kertaa olen itse raastanut porkkanaa, laittanut jämät jääkaappiin ja syönyt samana tai viimeistään seuraavana päivänä, eikä mitään ole koskaan tullut. Luultavasti teen näin jatkossakin. Living on the edge. :D

  • Ei se valitettavasti ole pelkästään ne suojakaasupakatut, vaan nimenomaan porkkana, joka on raaka ja kuorittu, pilkottu, raastettu. Mä olen oppinut tämän jo äidiltä. :) Mutta joo, toiset elää vaarallisesti näissä asioissa. :D

 • Joooo saa laittaa lisää pyllykuvia!! ;) Toi sun bebakehitys on ollut kyllä huimaa ja siitä oon saanut inspiraatiota itselleni, kiitos siitä!

  • Hehee, wohooo!! ;) Mä odotin vähän suurempaa lukijakatoa kuin vain yhtä, joka tuosta liittyneistä lähti.. No, ainakin yhdelle mun pyllykuvat on siis liikaa! ;) Mutta hieno juttu, että toisia nämä inspiroi, itselle toimii samaan tapaan ja antaa puhtia treeneihin jatkossakin!

Kommentointi on suljettu.