Kevyt viikko 41: treenaamaton, hierottu ja jumitettu

Tulihan tämä löhöilyviikkokin päätökseensä! Vaikka onhan tässä muutakin tehty kuin löhöilty, on käyty hieronnassa ja on tehty pitkääkin päivää töissä. Kaikki on ollut kivaa. Ehkä parasta oli silti perjantain vapaapäivä, jonka vietin kellon ympäri musiikkia kuunnellen, sohvalla maaten. Kyllä, ihan sen 12 tuntia! Aika siistiä.

Treenejä ei tosiaan tullut laisinkaan, sillä tämä oli suunnitelmien mukaisesti kevyt viikko tuoreen tatuoinnin vuoksi, jonka ensimmäisinä päivinä ei saisi hikoilla liiaksi ja koska rasvaaminen jatkuu viikosta kahteen, en kokenut sen kanssa mukavaksi mennä salille. Aikaisintaanhan olisin salia/muuta liikuntaa voinut ajatella tuossa eilen, mutta maanantain ja uuden treeniviikon ollessa jo niin lähellä, en viitsinyt miehen synttäripäivänä salille mennä puurtamaan. Tänään meillä vietetäänkin hääpäivää, joten aikamoista juhlaa on tämä viikonloppu ollut ja on vieläkin <3

Tällä hetkellä tosin on vähän kyseenalaista se mitä ensi viikolla treenien saralla odottaa. En ole ollut perinteisessä flunssassa 3-4 vuoteen, enkä juurikaan muutoinkaan kipeänä (kirjoitin alkuvuodesta asiasta täällä), mutta eilen alkoi kurkkukipu vaivata. Toistaiseksi kuumetta ei ole, mutta muutoin on vähän vetämätön olo. Tämähän ei välttämättä ole tälläkään kertaa flunssaa, vaan kyseessä saattaa olla taas jokin pähkinäcase :D joista olen ennenkin kirjoittanut ja joista löytyy juttua tuon edeltävän linkin kautta. Toisaalta saatan olla tulossa ihan oikeasti kipeäksi, enkä sitä ihmettele. Edellinen työpaikkani oli siellä samoissa tiloissa, missä kävin tatuointia ottamassa messuilla reilut viikko sitten ja siellä töissä ollessani altistuin ilmeisesti homeelle. Niistin päivästä toiseen verta ja vietin päiväni aivastellen ja olo paheni aina töissä. Lisäksi silmät olivat rutikuivat ja vaikka mitä muuta. Tämä oireilu loppui kun lopetin työni siellä. Nyt kun olin tatuoinnin + sen jälkeisen kisan vuoksi samoissa tiloissa noin kuutisen tuntia, sain sieltä kahden päivän päänsäryn ja aloin välittömästi niistää taas verta. Kivaa. Ei.

Mahdollista on myös se, että lauloin kurkkuni rikki kuunnellessani musiikkia kellon ympäri perjantaina, sillä kuunnellessa on suureksi osaksi vaan laulettava mukana. :D Loppuillasta ei enää laulu irronnut, kun ääni oli melkein mennyt.. Seurataan tilannetta.

2015-10-09 10.39.34

Maanantaina heti aamusta kävin hieronnassa Pekalla. Pohkeita otettiin ja sitten selkää ja vähän niskaakin. Pohkeiden suhteen hieronta sujui hyvin. Suurta kipua aiheutti nilkkojen sivuja aukoessa. Hyi ja apua. Kuulemma oli tosi jumissa ja mulla ei ole mitään syytä sitä epäillä, sillä niin kovin sattui. Eikä niitä otettu edes täysillä, sillä mua ei voi hieroa täysillä, koska kehoni ei reagoi siihen hyvin. Mutta tämä hellempikin käsittely oli todella kivuliasta siitä kohti ja on muuten samat kohdat edelleen kipeät. Turposivat ihan kivasti, kuten mulla monesti tekee, vaikka pyritään siihen ettei sitä reaktiota tulisi.

2015-10-05 15.51.47Mustelmia ei tullut tällä kertaa, mutta tosiaan turvotus oli aikamoista ja kävelykin oli kivuliasta päivän tai pari. Ja edelleen kosketukselle tuo alue on arka, molemmissa jaloissa. Selän suhteen annoin ottaa tällä kertaa kovemmin ja sen suhteen etsitään edelleen rajoja. Tietyllä tavalla käsitellessä menen hieronnan jälkeen niin huonoksi, etten ole enää työkykyinen. Ja vielä ei tiedetä missä se raja menee. Sitä etsitään. Viimeksi hierottiin kevyesti ja siitä oli pelkästään positiivisia kokemuksia. Siksi nyt uskalsi ottaa kovemmin, edelleen kikkailematta mitään. Okei, Pekka olisi tahtonut ottaa taas kevyesti, mutta sain puhuttua kovaan käsittelyyn. ;) Minähän tykkäisin, että oikein runnottaisiin menemään ja voisin mielelläni vaikka tuskissani huutaa sen vuoksi, mutta se ei valitettavasti sovi keholleni. Selkä on mulla sellainen alue, että tykkään kun sitä oikein murjotaan. En tiedä miksi. :D No, nyt otettiin kovemmin ja saatiin paikkoja auki ja otettiin niskaakin vähän. Hieronnan jälkeen oli hetken aikaa taas aivan ihana huomata miten pää kääntyi puolelta toiselle, ja taas ymmärsi sen, että se ei koskaan normaalisti käänny puolelta toiselle.

Oikeastaan jo iltaan mennessä alkoi kuitenkin lihakset vetää jumiin yhä enemmän ja enemmän ja torstaihin mennessä oli töissä jo vähän liian haastavaa, kun tuntui että joka paikka selässä, niskassa ja hartioissa särki. Sopivaa työskentelyasentoa ei löytynyt ja särky oli aika voimakasta. Ja sitten se oli todettava, ettei tuollainen kovempi käsittely (eli normaali) sovi, sillä sen seurauksena kroppa vetää paikat jumiin. Sen sijaan, että hierotut lihakset rentoutuisivat, ne vetää itsensä kireiksi. Tämä johtunee isoksi osaksi asioista, joista kirjoittelin aiemmin. Ja nyt on taas löydetty yksi raja lisää ja ollaan viisaampia. Muutoinhan en mennyt tällä kertaa hieronnasta kuitenkaan huonommaksi, sillä se tarkoittaa sitä, että pää ei enää toimi ja mukaan tulee ns. neurologiset oireet. Nyt pää pysyi menossa mukana.

2015-10-08 08.51.40
Talvi tulee ja mun lukuisat takkini on niin pieniä käsivarsista ettei veri kierrä ja/tai pitkät mallit ei yllä takapuolen yli. Yhyy!

Tuon 50 minuutin hieronnan lisäksi viikkoon ei mahtunut oikein muuta tänne raportoitavaa. Ruokahalu on pysynyt aika minimissä, kun ei ole liikkunut niin ei ole kuluttanutkaan. Herkkukyllästyminen on edelleen todellinen asia ja vaikka nyt tuli viikonloppuna syötyä yhtä sun toista juhlapäivien vuoksi, kului niitä ihan huomattavasti vähemmän, eikä maku ole niin ihmeellinen kuin mitä on muistanut sen olevan. Eniten olen himoinnut kaikkea raikasta. Esimerkiksi herkkujani donitseja en pystyisi syömään tällä hetkellä laisinkaan, koko ajatuskin on ihan vastenmielinen! Oikeastaan suolaisen himo on kohtalainen, mutta makean himo aika olematon. Hyvä niin.

Syömisiä viikolta:

2015-10-05 17.07.11
Riisipastaa ja tofukuutioita.
2015-10-06 19.05.38
Salaatti, missä oli ihan kaikkea mahdollista. Liikaa kaikkea mahdollista! Vaikka hyvää oli.
2015-10-07 17.23.23
Simppelimpi salaatti, parempi salaatti.
Näyttökuva 2015-10-11 kello 16.56.50
Hesen ranuja himoitsen pitkälti aina. Ja Fanta on hyvä kakkonen. Nyt annoin periksi soijatortilla-annoksen myötä.
2015-10-09 09.39.14
Ja seuraavana päivänä on niin turvoksissa, ettei sormuksia saa sormesta pois. Ei sillä että niitä pitäisikään saada, mutta enivei. Tästä syystä syön harvoin tuollaisia suolaisia ruokia, enkä oikeastaan koskaan jos seuraavana päivänä on menoa. Silmäluomet ne vasta turvonneet olikin.
2015-10-09 17.27.05
Myskikurpitsasoppaa! Ihan sairaan hyvää ja pitkästä aikaa. Seassa tomaattinen currykastike, valkosipulia ja päällä rapsakoiksi paisteltuja tofukuutioita. Ihan parasta, nam!
2015-10-10 10.04.21
Miehen synttäripäivän aamiainen. Söin neljä.
2015-10-10 16.39.21
Ruoaksi lämpimiä voileipiä. En muista montako mahdoin syödä, oliko vain nämä vai otinko lisää. Hyviä on!
2015-10-10 16.59.07
Puolikas kakku Houkutuksesta! Vadelma-suklaa, eli se paras. <3

Tämän päivän ruokaa ei ole vielä syöty. Herättiin vasta kahdentoista aikoihin, ja tässä on koko päivän rytmi sekaisin. Päivään pitää myös mahduttaa rästi-Emmerdalet, joita olisi noin viisi tuntia tälle päivälle. Puolet katsottu, kohta jatkuu!

Näyttökuva 2015-10-05 kello 13.54.56Riehakasta loppuiltaa ja mukavaa tulevaa viikkoa! Katsotaan mitä mun viikostani tulee. Toivottavasti tämä kurkkukipu johtuu vaan liiallisesta laulamisesta :D ja rauhottuisi kohta. Niin haaveilin jalkapuntista huomiselle! Kurkku kipeänä en sinne kuitenkaan mene.

Katsellaan kuinka muijan käy.

4 vastausta artikkeliin ”Kevyt viikko 41: treenaamaton, hierottu ja jumitettu”

 • Kuulostaa ällöttävältä tuo veren niistäminen..! Flunssa on kyllä niin perseestä, itse saan sen nykyään 1-2 krt vuodessa. Joskus parikymppisenä meni monta vuotta putkeen ilman. Ja tuntuu, että virukset muuttuvat koko ajan yhä pahemmiksi ja sitkeämmäksi. Ennen töistä oltiin pois 2-3 päivää, nykyään helposti toista viikkoa.

  • Jep, ei se sellaista söpöä mielikuvaa aikaiseksi ainakaan saa.. Johtunee kuitenkin ihan vain siitä, että limakalvot vetää heti niin kuivaksi, samaan tapaan kun silmätkin. Onneksi silmät ei vuoda verta kuitenkaan. :D
   Mun tautini tuntuisi olevan jo vähän taittumassa parempaan ja kuume jäi onneksi nousematta, vaikka olo on ollut silti kuumeisen oloinen. Kyllä tämä tästä.
   Ja taidat olla ihan oikeassa tuosta, että enää ei ollakaan työkunnossa ihan parissa päivässä, vaan flunssat kaataa vaakatasoon pidemmäksikin aikaa.

 • Tuntuu olevan flunssassa yksi ja toinen paraikaa. Toivottavasti pääset pian takaisin treenien pariin niin saa taas sitä nastaa hyvänolon tunnetta mukaan elämään. Täältä voi löytyä myös apua treeneihin, sekä sinulle että muillekin lukijoille: https://frankiron.com/

  • Kiitos. Kyllä tässä aika nopeasti päästiin (ilmeisestikin, kop kop!) siitä flunssasta eroon. Niin outoa olla itse kipeänä silloin kun joka toinen muukin on, en ole tottunut että kuulun siihen porukkaan. :)

Kommentointi on suljettu.