Kevyt viikko 2: pyjamatreenejä, ulkonasyömistä ja herkkuja

Tästä viikosta tulikin vielä kevyempi kuin odotin siitä tulevan, sillä purkitin vain kaksi kevyttä treeniä. Kolmas odotti tekijäänsä tänään, mutta tekijästä oli sen verran puhti pois, että valitsin ihan suosiolla sohvan ja otin kissan kainaloon, toljotin pääasiassa typeriä tv-ohjelmia ja olin vain. Parempi näin. Siispä viikon treenit oli tällaiset:

Maanantai: lepo.

Tiistai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 0:34min.

Keskiviikko: lepo.

Torstai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:32min.

Perjantai-sunnuntai: lepo.

Pyjamassakin voi helposti kevyellä viikolla kotisalilla treenailla.


Tälläkin kertaa tein kevyet treenit puolittamalla toistot, painot pidin ennallaan. Hiki ei treeneissä pääse tulemaan tälläkään tyylillä, joten kevyttä on, vaikka se paino painaakin silti sen saman verran.

Ja uupumus tosiaan vei tänään voiton. En oikein meinaa tottua näihin työviikkoihin, joissa on vain yksi vapaa siellä täällä. Mielelläni ottaisin kaksi putkeen. Työ itsessään ei uuvuta, vaan vapaapäivien vähyys. Tai siis se, että niitä on se yksi siellä täällä. Tiedostan nykyisin aika hyvin jaksamiseni ja se ei ole ehkä ihan samaa luokkaa perusihmisen kanssa. HSP:nä tarvitsen lepoa vähän enemmän kuin muut, kun henkinen rasitus on mulle huomattavasti suurempaa kuin ihmiselle, joka ei ole HSP. Ja mulle suurempi lepomäärä ehkä tarkoittaa sitä kahta perättäistä vapaata töistä. Mullahan on töitä 3-5 päivää viikossa, mutta aika pitkälti se on ollut aina 5 päivää. Työpäivinä tulee harvemmin sitä lepoa illallakaan, kun siinä on se muutama tunti aikaa tehdä sitten se kaikki mitä pitää tehdä ja minkä haluaa tehdä. Rasitus kuin rasitus (henkinen/fyysinen) on samanarvoista mulle. Ja henkinen rasitus ei tarkoita mitään huonoa, vaan esimerkiksi sitä, että on paljon opittavaa ja ajateltavaa. Herkkiselämää. :)

Paidat jää aika tehokkaasti pieniksi, koska olkapäät.

Oikeastaan muuta ihmeellistä tähän viikkoon ei olekaan mahtunut, kun treeneistä ei ole mitään muuta kerrottavaa, kuin että kevyttä on ja että pyjamassakin niitä voi tehdä. :D Paitsi tietysti niskaan liittyvät asiat liittyivät vahvasti tähän viikkoon, joita kävinkin läpi edellisessä tekstissä. Ja kun siinä aiheessa ollaan, niin varasin myös tiistaille hieronta-aikaa. En kuitenkaan niskaa ajatellen, vaan pohkeet ja penikat otetaan taas vaihteeksi käsittelyyn. Sen verran hyvin on nilkat taas jäykistyneet ja pohkeissa kestojumeja, että otetaan auki. Ja Pekalle tietysti. Ja sattuu, tietysti.

Työaamun takamusta. Samanlainen se on kyllä vapaapäivänäkin.

Sitten ruokajuttuja! Kotona on taas kokkailtu kaikkea hurjan hyvää ja joka kerta joutuu hakemaan lisää, jos ruokaa on tarjolla lisää. Ei vaan voi sille mitään, niin suurta herkkua nämä on. <3

Riisinuudelia, kesäkurpitsaa, herkkusienikastiketta, jossa suolakurkun paloja.
Perunamuussia, aasialaisesti maustettua valkopapukastiketta ja dolmadeseja! Eli suomalaista, kreikkalaista ja aasialaista
samalla lautasella, ainakin. :’D Huippuhyvää!
Perunaparsakaalipapukiusaus.
Muussia ja punajuuripihvejä (Apetit -pakaste). Tarkennus nähtävästi jossain muualla, mutta tällä mennään.

Ruoka on ihana asia nykyään. Niin paljon herkkusia ja nimenomaan tuolla ruokapuolella. Tottakai muuallakin puolella, mutta ensisijaisesti ruokapuolella! Vegaanina elo on jotain niin parhaudellista. Yllättävän helppoa, täytyy todeta. Ei mitään kaipuuta ole entiseen elämään ja maitotuotteisiin. Lisäksi huomaan eroa muuallakin kuin ruokalautaselle, nimittäin poskeni ovat yhtäkkiä kaventuneet. Kehosta on lähtenyt sellainen ylimääräinen turvotus pois, vaikka kaloreissa tai ruoan määrässä ei olekaan laskua tapahtunut. Moni sanookin ensimmäisenä huomaavansa nimenomaan tuossa turvotuksen vähenemisessä eron, kun on jättänyt maitotuotteet pois. Eipä haittaa ollenkaan! ;)

Ja löytyyhän niitä vegaanisia herkkujakin, mitä pitää testailla. Itse en pidä tummasta suklaasta (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta), joten tämä iski siinä mielessä, että se on vain 44%. Ja tosiaan, siellä lukee tuo maitojauhe, mutta siinä ei sitä silti ole. Asia on tarkistettu Fazerilta, tätä tehdessä ei käytetä maitojauhetta. Se tarkoittaa siellä samaa kuin lause saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, eli yleensä meinaa sitä, että samassa paikassa tehdään tuotteita, joissa käytetään maitoa. Tämä on siis vegaaninen herkku ja löytyy leivontaosastolta. :)

Ostin myös maitosuklaan tekoon ainekset, jotta saan sitä vaaleampaakin suklaata. Riisimaitosuklaata toki. ;) Sellaista kyllä myydäänkin, mutta kovin halpaa se ei ole, eikä sitä ihan peruskaupoista löydy. Heidi itte siis! Katsotaan tosin, että tuleeko siitä mitään. :D

Lauantain meillä oli herkkupäivä, ja kävin juttelemassa Ehta -ravintolassa, että saisiko heillä jotain vegaanista. Olin kuullut, että tekevät burgereihin tofupapupihvin väliin, kunhan vain ilmoittaa ajoissa tulostaan. No, minä ilmoitin parin tunnin varoitusajalla ja se oli ymmärrettävästi liian vähän. :D Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että eivät olisi voineet mitään tehdä meille, vaan keittiöväen kanssa keskusteltuaan tarjoilija kertoi, että voivat laittaa burgerin väliin ratatouillea. Meillehän tämä kelpasi! Parin tunnin päästä kun paikalle saavuttiin, keskusteltiin ja varmisteltiin vielä ateriakokonaisuudesta, että siitä tuli varmasti meille mieluinen ja tietysti vegaaninen. Keittiössä miettivät asiaa oikein kunnolla ja tarjoilija keskusteli meidän kanssa todella paljon. Tarjoilija-Kimmolle erityisesti terkkuja! Todella hyvin ottivat meidät huomioon, innolla halusivat palvella. Ei tullut yhtään sellainen olo, että olisi ollut vaivaksi, vaan ihan avoimin sylin meidätkin sinne kelpuutettiin, haluttiin nähdä vaivaa, että ollaan tyytyväisiä asiakkaita. Ja kyllä oltiinkin!

Koko yllänäkyvä setti on vegaaninen. Alkupalaksi ruissnackseja, ruoaksi sitä ratatouillella täytettyä burgeria, jossa oli kastikkeena omena-bbq, jota kokki suositteli näiden kanssa. Rinnalla mulla salaatti ja miehellä ranskikset, ja normaalisti ateriaan kuulumaton valkosipulinen punajuuridippi vielä kaveriksi. Jälkkäriksi oli valittavina useampi sorbettimaku, useammalla kastikevaihtoehdolla. Mies otti mansikkabasilikan ja minä vadelman, suklaakastikkeella kummatkin. Todella hyvä setti! Keittiöön meni kiitoksia ja tippiä jätettiin. Koko settikin maksoi yhteensä vain 35e, mikä ei todellakaan ole minusta paljon ravintolareissusta jälkkäreineen! Niin hienoa palvelua, hymyssä suin voitiin kotiin sieltä lähteä. Isosti rispektiä!

Niin, meidänhän piti mennä syömään vielä kerran se minttusuklaakakku ja muuta maitoa sisältävää ateriaa Rustikissa, jota ei ehditty enää viime vuoden puolella syödä.. Mutta ajatus ei vain tuntunut hyvältä. En vain tahdo. Joten ei sitten. Eikä kyllä yhtään harmita!

Ravintolasyömisen jälkeen oli vatsassa olevinaan vielä tilaa, joten sinne pääsi puoliksi miehen kanssa syötynä tällainen pussi. Tai siis sen sisältö. Eli kymmenen pullaa per naama (röyh). Pakastealtaasta löytyy ja vegaaninen on. Ja tuo eilinen oli siis ensimmäinen viljallinen päivä taas sitten jouluaaton. Kerran tai kaksi kuussa on ok, eikä seuraamuksia tule.

Ensi viikko on töiden puolesta taas aika rankka. Treenit pitäisi saada normaalitasolle takaisin tämän kevyen jälkeen. Kyllä tosin tekeekin mieli hikoilla kunnolla! Jonkinlainen väsymys varmaan iskee taas loppuviikosta, mutta siellä on sentään odotettavissa kaksi vapaata putkeen. Töissähän itsessään mulla on kivaa, joten mitään taistelua tämä ei sentään ole, jos joku siinä uskossa on. Kyllä tykkään työstäni. Jos se olisi kamalaa, en siellä kävisi, ja se on justiinsakin näin. Ja tiistaina sitten sitä hierontaa (ja kipua). Huomenna starttaa myös Oman elämäni inventaarion uusi haasteviikko. Kaikenlaista! Jännä viikko siis tämä tulevakin. Jännyyttä (on se sana) teillekin viikkoonne, mutta ei liikaa eikä vääränlaista. Sopivasti ja oikeanlaista!

13 vastausta artikkeliin ”Kevyt viikko 2: pyjamatreenejä, ulkonasyömistä ja herkkuja”

 • Tuli tuosta HSP:stä mieleen, että ootko tehny tätä? http://www.16personalities.com
  Itellä tulokset ei ollu niin osuvia kuin monilla muilla, mutta musta noi eri tyypit on tosi mielenkiintoisia ja haluunkin tietää kaikkien tulokset :D eli jos innostut tekemään niin oon kuulolla!

  • No heti tein :D Tommoset on aina niin mielenkiintoisia!
   Oon INJF. ”The INFJ personality type is very rare, making up less than one percent of the population..”. :’)
   Osui kyllä kuvaus hyvin. 85% introvertti ja sitä rataa. :D

  • Siis olitko INFJ vai INJF? Mä olin INFJ (: Jos säkin, niin löytyi ehkä syy sille, miksi pidän blogistasi niin kovin! Oon nimittäin pohtinut, miksi avaan sun kirjoitukset Bloglovinissa ensimmäisenä (;

  • Mielenkiintosta :) mulla vaihtelee prosentit mutta Turbulent on aina 90-100% :D toikin on kyllä monitulkintainen testi, riippuu ihan miten ne kysymykset ajattelee.

  • Nyt kun luin ton INFJ kuvauksen niin on kyllä ihan Heidi, ainakin sen perusteella mitä blogista on lukenu ^^

  • Hilla, en ole yhtään yllättynyt! ;)

   May, on kyllä kovin osuva kuvaus. Ei siellä montaa kohtaa ollut sellaista, mikä ei olisi osunut. :)

 • Sillon ku olin 2 kertaa mukana vegaanihaastessa niin kauheesti jännitti aina syödä ulkona, mutta aika kivutonta se ulkona syöminen kuitenkin oli :) Yhdessä paikassa kokki teki listan ulkopuoleltakin mulle ruokaa, kun ei listassa ollut mitään vegaanista.

  • Yllättävän helposti onnistuu! Rohkeasti pitää vaan kysellä ja etukäteiskyselyllä luulisi onnistuvan melkein missä vain, jos yhtään ammattitaitoinen kokki on. :) Ja tää meidän oli kanssa siis ihan listan ulkopuolelta, niin kuin oisi ollut se tofupapupihvikin. Se on vain sellainen heidän vakkari, minkä voivat asiakkaan pyytäessä tehdä. :)

 • Miten teit tuon herkkusienikastikkeen? Näyttää niin makoisalta :P Googlauksella tulee monta reseptiä, mutta kun se sun reseptin mukainen papukastikekin maistui niin hyvälle :)

  • Pitää ihan miettiä. :D Herkullista se kyllä oli, voi että! Ainakin siinä on sitä riisikermaa, loraus vettä varmaan myös, purkillinen herkkusieniä (säilyke, vedessä), puolikas suolakurkkua pilkottuna ja maustettu se on tällä:

   http://www.finefoods.fi/tuotteet0/truly-indian/uutuus-madras-mieto-currytahna-300-g/

   Ihan mun lempparimaustetahna nykyisin! Tulee ihanan aasialashenkinen, eikä tarvitse paljoa laittaa, on meinaan aika tujua. :D Lisäksi heitin kuminansiemeniä joukkoon (bongasin kuvasta :D).

   Ruoka on nykyään koko ajan niin hyvää etten melkein kestä! Toivottavasti sullakin! :)

Kommentointi on suljettu.