Kevyesti

Tänään korkattiin kevyet treenit selkä-/hauis-/takaolkapäätreenillä. Vihkoon kirjoittelin etukäteen liikkeet ja painot, aivan kuten aina, ja tiputtelin niitä painoja ihan kunnolla. Tarkoitus tämän viikon treeneille on tosiaan se, että pienemmillä painoilla, suuremmalla toistomäärällä, mutta ei kuitenkaan vedetä lihasta ihan piippuun asti. Tänään tuo toteutui hienosti, sillä toistoja jäi ihan kunnollakin varastoon. Sanoisin, että joka liikkeessä viidestä kymmeneen.

Mutta oli mulla suureksi osaksi vähän tyhmä olo. :D Tuntuu niin hyödyttömältä! Vaikka kaikkea muuta se on, pidemmässä kaavassa. Mutta oli se silti pitkälti aika hauskaa, niin erilaista. Hauiskäännöt tein lämmittelypainoilla ja pysähdyin viiteentoista toistoon, vaikka olisin varmasti saanut tehtyä vaikka kaksikymmentäviisi. Jokaisessa liikkeessä pidin tuon 15 maksimina. Ainoastaan alatalja kuminauhalla pysähtyi 20 toistoon, kun siinä en voinut luonnollisestikaan painoa pudottaa, eli oli pudotettava toistoja (normaalista kolmestakymmenestä).

Yllä näkyvä takaolkapääliike vasta tyhmälle tuntuikin, kun piti pudottaa painoa sieltä kahdesta ja puolesta kilosta alaspäin. :D Otin käteen pienimmän vinyylin, eli puolitoista kiloa. PUOLITOISTA KILOA. Muhaha. Oli hauskaa. :’)

Tässä treenissä pudotin painoja seuraavanlaisesti:
Hauiskääntö 10kg -> 6kg
Kulmasoutu keho 90°kulmassa, mutkatangolla 28,5kg -> 18,5kg
Alatalja kuminauhalla 30 toistoa -> 20 toistoa
Rear delt raise 2,5kg -> 1,5kg
Preacher curl mutkatangolla 18,5kg -> 13,5kg
Keskitetty hauiskääntö 8kg -> 5kg *superina
Hammerit 8kg -> 5kg *superina
Normaaleilla painoilla toistomäärät on olleet viime aikoina kahdentoista luokkaa jokaisessa.

Treeniin meni aikaa käsittämättömät 46min. Normaalisti kulutan aikaa siinä tunti ja viisi minuuttia. Tämä oli ehkä vähän hämmentävä ero, sillä toistoja tuli enemmän kuitenkin. Suuri ero oli tietysti palautumisajoissa, joita ei käytännössä tarvinnut tänään pitää lähes laisinkaan, kun sarjoissa ei lihakset väsyneet. Silti ero on ehkä liian huomattava, ja taidan jatkossa pitää huolen, että palautumisajat ei venähdä. Kelloa en ole koskaan noissa väleissä toljotellut ja sen voisin melkein ottaa jatkossa tavaksi.

Treenin loputtua hauiksissa tuntui vain ihan vähän painetta ja olo jatkui tyhmänä, kun palkkaria join.. No, oli se protskun aika siinä vaiheessa päivää joka tapauksessa. ;) Crossailua pääsin vihdoin tänään tekemään ja surin samalla The Big Bang Theoryn neljännen kauden loppua – mulla kun on enää yksi kausi jäljellä! :'(

Tänään oli soppapäiväfiilis ja soppakattilaan päätyi kiehumaan ne perinteiset porkkanat. Sekaan meni kypsymisen jälkeen tölkki tomaattimurskaa ja vähän riisimaitoa. Paistelin pannulla sipulisilppua, jotka sotkotin sekaan kaiken soseuttamisen jälkeen. Joukkoon tuli tietysti myös valkosipulinkynsiä sopivasti. Eli kolme.

Maukasta soppaa sipulisattumilla. Kiva oli niitä rouskutella siellä seassa.

Huomenna lepoa, jonka kunniaksi kattellaan läpi kulunutta treenivuotta ja vertaillaan sitä edelliseen!

12 vastausta artikkeliin ”Kevyesti”

 • Sulla sentään on yksi kausi Big Bangia, meillä ei enää yhtään! Yhyy :'( Me aina ahnehditaan uusien kausien kanssa, ja varsinkin noi komediat lyhyine jaksoineen menee loppuun ihan liian äkkiä.

  • Voi ei yhyyy! :'( Aika pian mulla on kyllä sama edessä, ei nuo kauaa vanhene katsomattomina, vaikka ainoastaan crossaillessa niitä toljottelenkin. :/

 • Sama kuin edellisellä, eli Big Bangia katsellaan sitä mukaa, kun uutta jaksoa pukkaa. Onneksi seuraan sen ziljardi muutakin komediaa, niin ei katsottava lopu kesken!

  Tuo sun kevyt treeni kuulostaa oikein hyvältä ja allekirjoitan just nuo tyhmät tuntemukset. Kun treeni ei tunnu missään, niin se on vaan uskottava, että se on kuitenkin hyödyllistä ja sillä on tarkoituksensa. PT-Timpan ohjeella teen edelleen kevyet treenit juurikin noin, että tiputetaan painoja ja toistomääriä. Painot saa olla 60% normaalista ja toistoja saa jäädä varastoon, viisi kuulostaa oikein hyvältä.

  Keväällä huomasin kevyiden viikkojen jälkeen, että painoja sai monissa liikkeissä lisätä kivasti verrattuna kevyttä viikkoa edeltävään, vaikka miinuskaloreilla olinkin. Se kyllä motivoi pitämään niitä kevennettyjä :).

  • Nuo tuommoiset lyhytkestoiset komediasarjat on kyllä kovin mukavia kattella. The Big Bang Theory on mun mielestä vaan yksi parhaimmista ikinä!

   Tuohon 60% olen törmännyt aiemminkin. Itse en sen enempää alkanut prosentteja laskea (ei tällä päällä niitä tosin laskettaisikaan :D), kunhan tipautin sen verran mitä on näillä painoilla mahdollista, eli että löytyy tilalle ylipäätään se jonkin verran pienempi paino.

   Oon kanssa huomannut saman, että kevyiden viikkojen jälkeen lähtee aina painot ihan uuteen nousuun, eli ei nämä tosiaan mitään turhia viikkoja ole. :)

 • Mut eikö ole mukava et välillä tekee jotain totaalisen aivan muuta treeniä, kuin mihin on tottunut, vaikka sit ajan suhteen. Itselläni on nyt käytössä sellainen sali-sali ohjelma et aikaa sen tekemiseen menee vajaa 50 min ja se tuntuu _niin_ omituiselta, mut tavallaan hyvältä.

  • Kyllä vaan se hauskaa oli tämäkin! Varsinkin kun tietää, että tämä on väliaikaista, niin tekee sitä mielellään näinkin. Normaalia kovin paljon lyhyemmästä treenin kestosta tulee aina sellainen hassu fiilis, että pitäisikö sitä vielä jotain tehdä, kun kerran oisi aikaa.. Mutta ei. Mennään tällä. :)

 • En kestä ku Natunen on niin söpöö :DD Hahhah, ”hyvää uutta vuotta vaan kaikille” xD

 • Mullakin oli soppapäivä, hernesoppapäivä. Laiton sekaan porkkanakuutioo ja sipulia. =) Unohdin vaan esitellä sen blogissa vaikka kuvatkin soppalautasesta otin. =D

  Hauska toi kissakuva, kissa ei tiedä mitään mitä sen takana näytellään.

  • Mun mielestä sun pitäisi esitellä soppa jälkikäteen blogissa. :) En oo koskaan tehnyt itte hernesoppaa (saati sitten, että oisin sitä muutenkaan syönyt vuosikausiin), mutta tahtoisin kokeilla tehdä. On pidempään jo pitänytkin tehdä. Herneitä on pakkasessa ollut jo kuukausikaupalla. :D Jos se niistä ylipäätään edes onnistuisi.

   Natunen on sopivasti pihalla. :’)

 • mä kans mietin että tulis varmaan vaan tyhmä ja jotenkin turha olo jos menis vaan ”heilutteleen” salille nyt kun on kevyt viikko :D sitten vaarana olisi se, että alankin tehdä kovempaa ja se siitä keventelystä sitten. Eli parempi pysyä kotona vain. Mutta onpa kroppa ollut ihme lukossa viimeisestä treenistä asti, joten en kyllä kaipaakaan salille :P ja nytpä onkin aikaa tehdä kaikkea jännää! whiiiii no jos vaikka venyttelyä tai jotain kuitenkin ;)

  • Onneksi on monia hyviä tapoja viettää kevyttä viikkoa. Mulla tällä kertaa näin, vaikka normaalisti en näin olekaan tehnyt. Tuolle mun niskalle on vaan parempi, kun vähän edes jotain heiluttelee, tai se pamahtaa lukkoon ja tukkoon. Heilutellaan vähän nyt sitten tämä viikko. :D Huomista jalkatreeniä odotan aika innolla, kun saa pudottaa niitä painoja vaikka kuinka, miltähän sekin sitten tuntuu.. :’)

Kommentointi on suljettu.