Kahden sentin peppupumppi

Huhhei! Tänään ei vielä viikkokatsausta, koska päivän jalkatreeni ansaitsee ihan oman postauksensa! Oli meinaan ihan huikea tunti ja viisikymmentäkahdeksan minuuttia! Vähän suu auki katselin kulutettua aikaa treenin lopuksi, mutta ei niillä toistoilla olisi voinut muuta odottaakaan.

Aamulla heräsin niskat jäykkänä, ilmeisesti olin nukkunut hieman epämukavassa asennossa, joten jalkatreeni ei houkutellut siinä mielessä, että tankoa niskaan ja kyykkyä suurella painolla. Päätin siis tehdä tänään hieman erilaisen treenin, kunnon pumppaustreenin, jossa on pientä painoa (tai ei ollenkaan), ja lihas vedetään ihan hapoille monella toistolla. Pääpiste oli tänään takaosiossa, eli pyllyä ja takareittä, etureittä siinä sivussa sitten tietysti. Mutta voi pojat! Kyllä huomenna sattuu! Treeni näytti seuraavanlaiselta:

Lämmittelyksi crossailua 5 min
Yhden jalan kyykky ilman painoa, tuettuna, takareidelle 3×20/puoli
Takareidet maaten kuminauhalla 35-30-30
Pakarat kontillaan kuminauhalla 3×35/puoli
Pikkukyykky pelkällä tangolla, joustaen, jatkuva jännitys 3×35
Pakarapotku kuminauhalla 3×35/puoli
Leg curl on ball 3×40
Loitontajat/pakarat kuminauhalla 3×40
HOOSIANNAA!! Sanon vaan. :D Kuvina moiset liikkeet aukeavat varmasti helpommin, ja niistä joitakin tässä:
Tämä ensimmäinen yhden jalan kyykyttely oli ihan jäätävää! Tukea siis tangosta (siinä ei roikuta), toinen jalka koukussa ilmassa ja toinen tekee työn. Jalka ei ole linjassa kropan kanssa vaan huomattavasti edessä, jolloin liike menee takaviistoon ja osuu kivasti tuonne takalistoon. Se hapotus oli jotain ihan hirveetä, meinasin kuolla! Joo-o! Enpä muista milloin olisi viimeksi nousseet sykkeet lukemaan 173, varsinkaan kun ei ole edes painoa missään. Näin tähtiä ja oksennus maistui suussa ja piti aina suorituksen jälkeen olla hetki kumarassa pää alaspäin, jotta taju pysyi. :D Ihan parasta! Jalat meni niin hapoille, että jo ensimmäisten sarjojen jälkeen ne oli pettää alta. Siitä sai oikein kivan alun koko treenille. :’) Koko kroppa oli aivan täydessä tärinässä.
Seuraavana takareisille uusi suosikkiliikkeeni, mikä tuntuu ihan tajuttomasti heti ensimmäisessä toistossa ja juurikin takareisissä:
Kuminauha on sidottuna tuonne telineeseen, toiseen päähän tehty lenksukka, joka on ujutettu nilkkojen ympäri. Mun kuminauha on liian vahva, jotta sillä saisi todella laajan liikkeen, mutta ei tunnu haittaavan, sillä se ottaa kyllä niin kovin takareisiin. Näiden jälkeen ei sitten varsinkaan jalat olleet kantaa. Pahoittelen kameran kehnoa suuntaamista, vaikka oleellinen siitä käykin tietty ilmi.
Pakarat kuminauhalla kontillaan tarkoittaa seuraavaa:
Eli sama kuminauhaviritys, konttausasento, lenksukka toisen nilkan ympäri. Aloitusasennossa jalka on taakse suorana ja siitä viedään polvea kohti yläkroppaa. Tuntuu suoraan pakarassa!
Kyykyn kaikki tietääkin, mutta tänään siis tein aika pienellä liikeradalla (tuskin edes 90°), joustaen, niin ettei jalat suoristuneet ylhäällä missään kohtaa. HOOSIANNAA! Ensimmäiset jalat ihan yhdessä, toiset jalat kunnolla auki ja kolmansissa molempia.
Pakarapotku kuminauhalla tapahtuu jälleen tuolla samalla kuminauhavirityksellä:
Vien liikettä taakse sivulle, että ottaa sivubärssiiseen. Kyllä tuntuu!
Leg curl on ball -liike olikin jo muinoin esittelyssä täällä. Tein enempi rullauksia kuin normaalisti. Loppua kohti aina tuntui mahdottomalle pitää lantiota enää ojossa, joten jatkoin liikkeen toisena, takareisiliikkeenä, niin että sain 40 täyteen. Tuohan tapahtuu sitten niin, että lantio pysyy alhaalla ja vain jalat hoitaa pallon pyörittämisen. Voi pojat!
Viimeisenä loitontajat kuminauhalla, taas enempi toistoja kuin normaalisti:
Kuminauha kiedottu jalkojen ympäri ja siitä jalkoja sitten leviäksi ja taas kiinni. Pieni etunojapainotteisuus, niin ottaa pakaraan myös, ihan melkein kramppiin asti! AAAAA parasta!
Keskisyke oli huikeat 139, kun treenikin tosiaan kesti sen parisen tuntia. Maksimit oli heti alussa siinä yhden jalan kyykkimisessä 173 ja kulutukseksi Garmin kertoi hirveät 469kcal (meikä saa tänään syödä vielä paljon että jäädään plussille..). Heh, edellinen Polar olisikin antanut varmaan tuhat kaloria. Onneksi ei oo enää sitä käytössä. Vähänkö söisin liikaa jos siihen luottaisin ja lopputuloksena olisi iso kasa läskiä. Hmm. Vuosi sittenhän näin kävi.. Garmin on satavarmasti lähempänä oikeaa.
Ihan loistotreeni. Erilainen. Ja vaikka ei ollut jättipainoja käytössä, niin eipä tullut tunnetta että olisin jotenkin himmaillut tai tehnyt kevyemmän treenin ylipäätään. Päinvastoin! Kyllä nyt lihas kulutettiin ihan loppuun. Huomenna on kipuja. <3
Niin ja tosiaan, otsikkoon viitaten.. Eilisestä oli tietty vielä tuoreessa muistissa se mittanauhan käyttäminen, niin mielenkiinnosta mittasin bärsseen ympäryksen, ja kahdella sentillä se kasvoi tuon treenin aikana. Kahden sentin peppupumppi! Ilmankos on epätavallisen pehmeä istua tässä sohvalla nyt.
:D

10 vastausta artikkeliin ”Kahden sentin peppupumppi”

 • AUTS. NAM. Ei kai tässä oikein muuta voi sanoa :D

  Kyllä se mahtava peräsin sieltä tulloo – vaikka sitten kaks senttiä kerrallaan ;)

  • Mä oon nähnyt kuvia että sulla jo ois moinen! ;) Gumminauha on hirveen kätevä, mulla on kaksi, toinen saa hillua kiinni koko ajan tuossa telineessä niin ei tartte purkaa ja sitoa jatkuvasti. :)

 • Hei vitsi sentään munkin pitää kaivaa mun kuminauha naftaliinista ja ottaa se mukaan jalkapäiviin taas! Uujea! ;)
  Haha! :D Kahden sentin peppupumppi! Aika jees! ;)

 • Moi Heidi,

  haluaisin kysyä pari kysymystä käyttämistäsi sykemittareista! Tilasin nimittäin juuri Polarin FT4F-mittarin, tämän http://www.keilar.com/files/products/1294/large/FT4F.jpg :D Mikä malli sinulla oli? Näyttikö se mielestäsi yhtä paljon liikaa kaikilla sykealueilla? Arvioitko, että se oikeasti näyttäisi melkein tuplat verrattuna todelliseen kulutukseen?

  Kiitos inspiroivasta itsestäsi ja blogistasi! <3 Tsemppiä tuohon yliherkkyystestiin, toivottavasti sieltä ei pärähdä mitään kovin dramaattista. Piti ihan kaivaa ne tulokset esille ja vilkaista, itse tein sen about vuosi sitten. Vehnä, ruis, kananmuna, lehmänmaito, valkoinen kala ja HIIVA :O mutta onneksi vain lievä yliherkkyys kaikkiin.

  • Hei Isa!

   Mulla oli muistaakseni Polarin RS300X, mutta Garminhan käyttää aivan täysin eri teknologiaa tuohon mittaamiseen, eli eroaa kyllä varmasti kaikista Polareista. Itselleni Garminin tapa tekee selvästi enemmän järkeä. Sykkeellähän ei ole loppupeleissä niin paljon merkitystä kalorinkulutukseen kuin voisi kuvitella ja yleisesti ajatellaan. Ja aika tarkkaan Polar tosiaan antoi tuplat verrattuna Garminin kulutukseen. Sama taitaa päteä ainakin suurimpaan osaan muitakin merkkejä.

   Kiitos tsempeistä! <3 Ilmeisesti keskiviikkona teen testin ja katsotaan mitä sieltä löytyy vai löytyykö mitään. Jos jotain, niin toivottavasti kaikessa kivassa vaan lievää ja huonoissa sitten enempi. :D Hih!

  • Kiitos vastauksesta. :) Päädyin tuossa lukemaan jonkun pt:n blogia, jossa hän sanoi että sykemittarit eivät ole niin hyviä, kun mittaa energiankulutusta nimenomaan voimaharjoittelussa, aerobiseen ovat parempia. Täytyy tehdä itse vähän testailua ja pitää pikku skeptisyys mukana. Joka tapauksessa siistiä päästä tekemään seurantaa, etenkin koska kiinnostaa myös kestävyyskunnon kohottaminen!

  • Ole hyvä! :) Ja näinhän se menee, ei sillä oikein kuntosalilla mittailla energiankulutusta. Itse seurailen sykettäni (en siis kulutusta) siinäkin, koska entisenä sykevammaisena (:D) se kertoo mulle aika suoraan mun kunnosta. Aerobisessa se onkin ihan ehdoton!

Kommentointi on suljettu.