Kadonneen takaliston metsästys

Hartioiden tila tuntuu olevan nyt joka aamu entistä huonompi. Sattuu, juilii, kivistää, koskee, veri ei kierrä. Ei auta hieronta, ei erinäiset tökötit. Tänään oli aamulla naama turvoksissa ja sormetkin oikeasta kädestä. Ei meinannut kynää pystyä pitämään hyppysissä. Samassa jamassa ollaan kyllä pitkälti edelleen. Mutta tämmöstä tämä nyt taas on. Elämää jännitysniskan kanssa. :) Ainoa outo asia tässä on se, että en tiedä mikä tämän laukaisi. Kun yleensä tiedän aina odottaa huonompaa tilaa. Sitä on aina ollut jotain konkreettista (stressiä, pitkiä automatkoja, huonoja nukkumisasentoja, treenijuttuja etc.). Mutta ohi se varmasti menee tälläkin kertaa. En silti anna sen hidastaa menoa enempää kuin mitä on ihan pakko. Sillä mulla alkoi tänään pyllyn metsästys. Tahdon takalistoni takaisin.

Viime kesänä.

Mulla oli pylly. Tässä postauksessa hehkutin leg curl on ball -liikettä ja kerroin, miten ensimmäistä kertaa elämässäni olen tyytyväinen takapuoleeni. Ette tiedäkään kuinka paljon kadun niitä plussakaloreilla vietettyjä kuukausia.. :) Sinne meni se pylly! Plussilla mietin, että pylly saa olla mitä on, koska tiedän, että siellä on tuo kuvan pylly kuitenkin jemmassa. Ei siellä sitten ollutkaan. Jippii. :D Oikeesti iso SNIF. En ikimaailmassa julkaisisi tämän hetkistä takapuolikuvaa tuohon tyyliin. Tai mihinkään tyyliin. Vasta sitten, kun on olemassa myös jälkeen -kuva.

Nyt tiedän, että kyse ei ole painosta eikä siitä, että lihakset olisivat vain tyhjänä. Juuri tällä hetkellä paino on jopa alhaisempi kuin tuolloin ja lihakset on täynnä. Ja silti koko alakroppa on aivan löysä. Ja kyllä, suren sitä aivan valtavasti! Olkoonkin sitten miten pinnallista tahansa. I do not care. Tahdon silti takapuoleni takaisin.

Viime vuonna se tapahtui ihan vahingossa. En itsekään oikein osannut sanoa, että miten yhtäkkiä takalisto olikin hyvässä kunnossa, niin monen vuoden jälkeen. En koskaan uskonut saavani sitä kuntoon ja tuo olikin ollut ihan aina, teini-iästä asti, se suurin epävarmuuteni kohde. Sitten yhtäkkiä se vain oli siinä! Mulla olikin hyvä pylly! Se oli kivaa aikaa se. :D Nyt kun takapuoli katosi jonnekin plussien myötä, eikä tullutkaan takaisin, olen pyrkinyt samanlaiseen kaavaan kuin silloin. Ensin pyrin ruokavalion suhteen samaan tyyliin. Lähinnä makrojen osalta, eli mikä ei kerää nestettä liiaksi kroppaan ja minkä avulla keho muutenkin toimii niin kuin pitää. Treenien osalta kaava on ollut myös nyt pidemmän aikaa sama, eli pari jalkatreeniä viikkoon ja 3-4 aerobista, sisältäen pääasiassa crossailua. Kiitos edellisten blogimerkintöjen, löysin eilen vielä helposti täältä silloisten jalkatreenien sisällön, että joskos sieltä löytyisi jotain oleellista mitä tein aina ja mitä en ole tehnyt enää. Niinhän sieltä sitten löytyikin. Split squat. (linkistä poiketen tangolla)

Vahinko takaisin heti tänään!

Ilmeisesti takapuolestani vastasikin tuo liike, eikä leg curl on ball. Leg curlia olen tehnyt koko tämän ajan, mutta split squat hiipui jossain kohtaa pois. Suuri syy varmasti hartiat. Ei oo kivaa pitää tankoa kireillä harteilla pidemmän aikaa. Ja pidempi aika menee tietysti aina siihen, kun jalat täytyy tehdä yksi kerrallaan. Niin se jäi pois. Toinen, mikä on muuttunut satunnaiseksi, on ihan peruskyykky. Samasta syystä. Ja silloin se oli kaikkea muuta kuin syvä! Siinä kohtaa kun opettelin tekemään syväkyykyn, en ole juuri tehnyt enää toisenlaista. Tuntunut jotenkin sille, ettei siinä ole mitään pointtia, jos se ei ole syvä. Ja syvää en missään tapauksessa pysty tekemään jos niska on huono. Jo ilmankin sitä painoa niskassa alhaalta seisomaan nouseminen saa huimauksen tunteen aikaan silloin. Mutta p*skanmarjat sen tarvitse olla syvä! Tekee sen verran, että tuntuu siellä missä pitääkin. Ja kukin tavallaan. 90° kyykky (takakyykky) on aivan täysin riittävä, jos syvään ei tahdo tai voi kyykätä. Kyllä siinäkin saa takamus hienosti osumaa!

Siispä tänään, huolimatta siitä, että niska on ihan hirveässä kunnossa, aloitin perstalkoot. Täysillä, hiki lentäen ja sydän aivan miljoonaa hakaten. Ihan parasta. Nyt tiedän tekeväni aivan tosissani sen eteen, että löydän sen takapuoleni vielä! Teen tästä eteenpäin treenit samalla kaavalla kuin silloin joskus, jolloin takapuoleni oli kunnossa. Siihen sisältyi pelkästään split squat, 90° kyykky, leg curl on ball ja loitontajat/pakarat kuminauhalla, pallon päällä istuen (mitä olen myös tehnyt tässä välissä, en tosin joka kerta) + pohkeet. Eli neljä liikettä + pohkeet. Tänään jätin pohkeet tekemättä ja tein niin p*rkeleesti noita muita. :D Toistot mulla oli silloin muinoinkin aika korkealla, joten sillä samalla kaavalla. Split squattia meni 3×18 per koipi ja normikyykkyä 5×16, eri jalkojen leveyksillä kuten silloinkin. Leg curlia ja loitontajia menee huomattavasti enemmän kuin silloin muinoin, eli jotain hyvääkin on sentään tapahtunut tässä välissä. :D Tunti seitsemän minuuttia meni treeniin. Tällä jatketaan tästä eteenpäin, kun se oli toimiva kaava silloinkin ja ootetaan, että kunnon nätit kankut sieltä vielä löytyy! Asenne on ainakin kohdillaan. ;)

Lyhkäset shortsit ihan kotona vaan, kun kukaan ei ole näkemässä. Ehkä joskus sitten jossain julkisestikin.
Tietty ei kyllä Skotlannissa, koska täällä on usein aivan liian kylmä. :D

Huomenna on parempi olla koipien kipeät. Aavistan tosin, että on tosi kipeät. :D Nyt sain kyllä semmosen boostin tästä päälle, että oispa jo perjantai ja seuraava jalkatreeni!

33 vastausta artikkeliin ”Kadonneen takaliston metsästys”

 • Onnea takapuolen metsästykseen ;) Mulla on aina ollut pylly, mutta se meni ja lässähti viime syksynä, kun sairastelin enkä voinut liikkua säännöllisesti :( No, keväällä sain kadonneen peppuni takaisin juurikin niihin aikoihin, kun aloin kyykkäämään! Koska oon ahne, en oo tykännyt syväkyykystä :D Tahdon laittaa tankoon kunnolla painoja! Ysikymppiä sen siis olla pitää ja saa silläkin tuloksia aikaan! :) Uskon askelkyykyn olevan myös hyvä peppuliike ;) Harmi juttu noi sun niskat – tajuisivat parantua pian!

  • Kiitti! ;) No justiinsa jotain lässähtämistä ja pehmentymistä ja muodon muunlaista muutosta on täälläkin päässyt tapahtumaan. Hmph! Perskeleen persaus. :’) Ja mä niin ymmärrän tuon ahneuden, ei sitä voi syväkyykyn kanssa juuri harrastaa. :D Ihan askelkyykky tuo ei ole, kun ei siinä oteta askeleita.. :D mutta muuten sama periaate. Itse tietysti teen tanko niskassa, enkä käsipainojen kanssa. Niskatsempeistä kanssa kiitosta. Olen ihan samaa mieltä asiasta! ;)

 • Oi voi!

  Mä niin voin jakaa ton fiiliksen sun kanssa! Sulla vain ongelma on se peppu ja mulla maha!
  Ei tosiaan ole mitään merkitystä sillä mitä muuta sanoo jos ei itse ole tyytyväinen!

  Sä oot sen verran rautanen mimmi että saat sen takapuolen kyllä takaisin. En hetkeäkään epäile!

  Toivottavasti sun niskajumit helpottaa nopeasti :)

  • Mä niin arvasin että sä ymmärrät! :))
   Ja kiitos paljon, samat sanat sinne. Sulla on huikea matka jo takana ja ihan olen varma, että lopussa seisoo kiitos. :) Nothing worth having comes easy, vai miten ne sanoo? ;)

 • heh perstalkoot täälläkin mielessä, TAAS reeniohjelman rukkausta josko alkais kans takaosasto kehittymään johonkin suuntaan…

  • Perstalkoot on siis selkeesti päivän sana. :D Vaiks ei se oo kyllä oikeesti yhtään hauskaa. Toivottavasti kaikki hyväpyllyiset osaa arvostaa takalistoaan! Tsempit meille ja meidän pyllyille!

 • Perstalkoot on kyllä taas niin loistava sana että morjens! x’DDD Tulee semmonen hyvä tekemisen meininki. Ja alko heti tehä mieli kyykätä! (Vaikka muistan ajan kun VIHASIN kaikenlaisia kyykkyjä.. hmm..)

  • Eikö vaan ookki!? :’DD On kyllä semmonen sana, että siihen sisältyy hirveästi hikeä, korkeaa sykettä ja lihaskipua kannikoissa. :D Ja mulla on kanssa semmonen vihasuhde kyykkyihin, kun ei niissä tule mitenkään hyvä olo, mutta siinäpä se ehkä onkin – tietää tekevänsä niiiiin p*rkeleesti. :D Mää tahtoo kyykkää kyykkää!

  • Aivan. Mun perseelle on kyllä tapahtunut jotain sen jälkeen kun muutin Turusta Tampereelle. Mä veikkaan että siihen vaikuttaa ilmastoa enemmän se, että Tampereella lenkkeilen Pyynikillä, joka on mäki, ja jossa on koko ajan juoksentelemassa rinteitä ylös alas ja kipittelemässä portaita. :D Porrasjuoksu to the win! (Eikä oo niin puuduttava tylsää ku kyykkäys. Hyvää vaihtelua näemmä meikäläisen persaukselle.)

  • Heeeeiii jos mullakin vaikutti se, että muutin Saksasta Skotlantiin?! Jos tää onkin ilmastokysymys. :D Porrasjuoksusta oon itekkin haaveillut. Portaat vaan puuttuu. Meillä ois kaksi tuossa ulko-ovella, ei taida ihan riittää. :’)

 • Mulle peppu ilmesty vahingossa, mutta ehkä kuitenkin ansaitusti kaiken kyykkäämisen jälkeen :D.

  Mutta pari liikettä, jotka toimii aivan mahtavasti mulla ainakin on toi normi hyvää huomenta, mutta mitä leveämmän asennon ottaa, sitä enemmän menee persiillee. Sillai hyvällä tavalla! Mutta kun puhuit tuosta, niskakivusta (ja hyvää huomenessahan sitä tankoa pitäis pitää niskassa), niin suorin jaloin maastaveto on myös hyvä vaihtoehto ja taas leveällä asennolla!

  Leg Curlia voi myös tehdä sellasilla huopatassuilla joita laitetaan niinku huonekalujen jalkojen alle, että ei jätä jälkiä parkettiin. Toimii eikä maksa paljoa!

  Tsemppiä pepun metsästykseen! #PersTalkoot vai miten se meni :D

  • No just semmonen vahinkopylly mullekin silloin tuli. :’D Mää tahdon sen takaisin!

   Kiitti vinkeistä, mä palailen niihin jos vanha hyväksi havaittu kaava ei riitä rakentamaan mulle kannikoita uudelleen! ;)

   Ja kiitosta tsempeistä kanssa, #PersTalkoot indeed. :D

 • Ouu mäkin heräsin pari päivää sitten pyllyttömyyteen, tai lähinnä siihen että mulla on kunnon MIESPYLLY! :O Ei yhtään lihasta pyöreyttä sivuilla! Aloitin siis tänään myös kunnon PersTalkoot… Ja mähän hommaan sen pyöreen bikinitakamuksen, perskele. Tsemppiä sinnekin!

  • Perstalkoiden ekan päivän jälkeinen fiilis: loitontajien, kyykkyjen, sjmavejen ja yhden jalan mavejen jälkeen etureidet huutaa ja takareidet on edelleen pumpissa ja missään ei istuta. Se bärse? Ei mitään. EI MITÄÄN.

  • Wooooott!? Mulla sattuu perssiiseen ja aika pitkälti pelkästään perssiiseen! Mä luulen, että split squat.. <3 Sulle kanssa heti kokeiluun!! Sitten tuntuu bärseessä. KYLLÄ TUNTUU. :D

  • Musta tuntu että maveissa takareidet kiristi ennenku sain tuntumaa taakse asti, tai sitten tosiaan jätin puristukset vajavaisiksi :D split squat menee tosiaan kokeiluun ja keskittyminen puristuksiin ja Lihastohtorin opit vielä kerraksi kiellon päälle syyniin niin eiköhän täälläkin ala jotain tapahtua :) kiitos vinkeistä! Kyllä tänne vielä takamus saadaan :)

 • Ootko kokeillut yhden jalan maastavetoa?

  Toivottavasti hartiat helpottaa pian ja tsemppiä pakaratalkoisiin!

 • toivotaan pikaista helpotusta niskan osalle ja hyviä kasvatushetkia hanurille :D

 • Hm.. Ihan näin äkkiseltään tuli mieleen että voisitko ton niskatankoamisen vaihtaa käsipainoihin, vai vaikuttaako seki niskaan? Vai onko se sit liikaa käsille?

  Mulla alkaaki pohje- ynnä perstalkoot kunhan pääsen reissusta kotia. Ehkä saan siitä sitte juoksuunki uutta puhtia ku on mojo ollu ”vähä” kateissa viime aikoina ja siitä kiiitoksena perse on ku seittemän leivän uuni, snif sille!

  • Se on itteasiassa paljon huonompi. Kaikki roikottaminen kiristää entisestään. Tanko niskassa sentään samalla vähän hieroo auki jos hyvin käy. :D

   Voi SNIF sun seittemän leivän uunille! Tämmösiä persongelmaisia ollaan yks sun toinen. Hikisiä talkoita sulle kanssa!

 • Hei herkkupeba-reisi-hauis-ojentaja-vatsalihas-kokokroppa-tyttö, äläpäs nyt ulise siellä! ;) <3 Se on kuule kovvoo hommaa!

 • Tää sun blogis on jotain niin parasta, aina odotan innolla millon seuraava postaus tulee. Oon seuraillu sua jo jonkin aikaan ja mullekki tullu tää kuntoilu inspis. Että kiitos sulle :) voisitko kertoo jotain erittäin tehokkaita vinkkejä mitä vois treenata ilman mitään apuvälineitä? :) Mullekki kelpais tollanen herkkupylly :)

 • Täällä ilmoittautuu vielä yksi perstalkoolainen :D
  Ootko kokeillu syvää etukyykkyä? Itse teen sitä koska tuntuu että selän asento pysyy parempana, mutta kaipa se olisi myös hartiaystävällisempi? :)
  Hyvää perseenmetsästystä!
  Itsekin odotan jo perjantain jalkapäivää, muahhahaha!

  • Meitä on talkoissa vaikka ja kuinka siis! :D Perstalkoot on selkeesti tämän kesän teema!
   Etukyykkyä en oo kokeillut, oikeastaan kaikki sellainen, missä pitää käsillä oikein jotain pidellä, on kaikista huonoimpia. Harteilla tuo tanko taas pysyy pitämättäkin. Hetkeksi vaan blokkaa verenkierron, ei se oo niin justiinsa.. :D
   Kiitos! Ja sulle kanssa! Muhahahaha :D

 • Olisko maastaveto sumotyyliin tai sumokyykky mitään? Lisäksi polvikyykky ja/tai box-kyykyt? Ne ottaa berberiin aika hyvin…

  -Anna-

  • En mä tosiaan nyt ole ottamassa mitään uusia juttuja kehiin, vaan palaan vanhaan ja toimivaan kaavaan. Ehkä sitten joskus jotain muuta, jos tämä ei jostain syystä enää toimikaan. Mutta kerran sillä jo onnistuttiin niin eiköhän toistamiseenkin! ;) Tietty enemmän ja tehokkaammin jajajaja.. mutta muuten. :D

Kommentointi on suljettu.