Jytysoppaa

Yllätän itseni edelleen keittiössä, silloin kun ruoka onnistuu. Nykyään se onnistuu. On harvinaista, että menee pieleen. Monesti resepti on itse kehitelty alusta loppuun, joskus haen inspiraatiota selailemalla reseptejä netissä jostain tietystä ruoka-aineesta, josta olen ruokaa tekemässä. Eilen tein omalla reseptillä jytysoppaa! :’)

Ei se kaunista ole. Ei siis tämäkään ruoka, tälläkään kertaa. :D
Oli se livenä kauniimpi kuin kuvassa, väritkin vääristyivät tuollaiseksi ruskeaksi,
kun se on ihan oikeasti kauniin vaalean oranssia!
Pitäisi ehkä joskus ottaa kuvia oikein kameralla, eikä puhelimen kanssa..

Kyseessä on siis pääasiassa kasvissosekeitto. Jytysopaksi tuli ristittyä sen takia, että oli aika runsaasti valkosipulia seassa.. Siinä oli potkua! :D Ja on vieläkin, sillä tein vaihteeksi ruokaa koko kylälle, riittää taas kolmeksi päiväksi.

Porkkanoita keitin, maustoin keitinveden kunnolla, paistoin sipulia pannulla. Kun porkkanat olivat kypsiä, kaadoin keitinveden kulhoon, laitoin sipulit porkkanoiden kaveriksi kattilaan, perään purkillinen linssejä, valkosipulinkynsiä (runsaasti.. :D) ja vielä valkosipulista tomaattikastiketta. Sauvasekoittimella soseeksi, mukaan purkki rahkaa ja keitinvettä sen verran, että koostumuksesta tuli sellainen kun toivottiin, eli tuhti! Ei paljoa tarvinnut enää maustella jälkikäteen, kun kerran keitinvesi oli jo hyvin maustettu ja valkosipuli hoiti oman hommansa hyvin.. Mausteina käytin lähestulkoon mitä ikinä omasta kaapista löytyykin. Suolaahan sieltä ei löydy. Ei kyllä jäänyt mauttomaksi tämä jytysoppa.. :’) Nautitaan ehdottomasti raejuuston kanssa. Ja voi hyvää päivää että maistui!

Jotenkin on vain sellainen tunne, että täältä talosta leijailee ympäri kyliä valkosipulin hajua..