Jää hyvästi, kaurapuuro!

Nyt riitti. En mä kykene enää. Kyllähän ne alkaa jo olla elämää haittaavia oireita, kun kaikki tulee läpi ja vatsa on pystyssä.

Yllä olevat kuvat on aamulta. Siinä kohtaa on jo aamun vessassa istumiset (sori nyt vaan :D) hoidettu. Kahdesti. Ulos tulee melkein vettä (sori nyt vaan taas :D). Sen verran tulee, että normaalisti vatsa olisi kunnolla klommolla, mutta sen sijaan se turpoaa mitä useammin vessassa saa istua. Ja tuo on tosiaan vasta aamuvatsa! Kaikki, mitä päivän mittaan syön, kasvattaa kokoa. Vatsa reagoi aivan kaikkeen mitä sille annan, sitä kivistää, sattuu, kiertää ja se pitää jatkuvaa pulputusta. Joten mun kaurapuurokokeiluni todellakin loppuu tähän.

Muita oireitakin tuli, mutta lievinä tällä kertaa. Nyt kun muita viljoja ei ollut tässä mukana, niin tosiaan nuo kaikki muut eivät yltyneet elämää haittaaviksi. Kainalot alkoivat kutista heti viime maanantaina, kun ensimmäisen kaurapuuroaamupalan söin, mutta se ei yltynyt missään vaiheessa siihen pisteeseen, että olisin päätynyt raapimaan. Myös suurilta nivelsäryiltä säästyin, ainoastaan tuli niveljäykkyyttä ja pientä kolotusta, etenkin polviin, mutta ei rajoittavasti. Vatsa meni löysälle keskiviikkona, eli aivan kuten viimeksikin, sain kaksi päivää ensin syödä viljoja ilman vatsaoireita, kunnes sitten oli piru irti.. :D Mutta eilen tuo paheni siitä vielä askeleella ja olo alkoi olla jo tosi huono. Sama tänään, joten stoppi nyt. Huomenna taas banaanipannaria aamupalalla, jee! :) Tämähän oli siis puhtaasti kustannussyistä tehty kokeilu, joten mitään muita (esim. gluteenittomia kaurahiutaleita tms.) en todellakaan ala testailla. Nämä perushiutaleet on halpoja. That’s why. Mutta ei ole tosiaan tämän olon arvoista!

Treenit kulkee edelleen hienosti ja ennätykset paukkuu! Muutama kuva eiliseltä selkä-/hauistreeniltä seuraavassa:

Alatalja. Tavallaan. :)
Kulmasoutu.
Alatalja tehty. :’D
Sohvatyyny vaihtui pyyhemyttyyn. Bongaa myös alemman käden verisuoni.
Se on ryhtynyt törröttämään viime aikoina. o_O

Eilen tuli myös perinteisesti crossailtua se vajaa tunti. Ensin meinasin mennä rauhalliselle kävelylle pihalle, mutta siellähän alkoi sataa kaatamalla vettä. No meinasin sitten, että en tee mitään. Ja sitten meinasin, että pitäiskös ehkä vaikka vaan puoli tuntia crossailla, kattoisi Big Bang Theorya, jotka justiinsa Suomesta tuli paketin mukana. Mutta sitten tämä kaikki mietintä päättyi kuitenkin siihen, että crossailin ja katsoin Kylmää Rinkiä sen 56min. Hirveä hinku on nyt tuohon crosstraineriin, ei mahda mitään. :)

Tänään oli jalka-/vatsatreeni. Mulla oli paljon mielessä ja pohdin isoja asioita, ja ajattelinkin, ettei treeniin varmaan riitä niin paljoa paukkuja. No mitä vielä! Ennätyksiä tuli niin että rytisi. :D Samaan tahtiin pohdinnatkin selkiytyivät ja lopputuloksiin tultiin ja kaikki on jälleen astetta kirkkaampaa. Hapottavan vatsalihastreenin jälkeen sain kuorittua myös ihan kelpomassun taas hetkeksi esille.

Hetkeksi vaan tosiaan. Palkkarismoothien jälkeen oli taas helvetti irti ja sillä tiellä ollaan kyllä koko päivä. :( Jospa huomenna sitten jo helpottaa. Ruoaksi kokkailin pataa tänään. Tomaattinen herkkusieni-sipuli-parsakaalipata. Oli hyvää (ja tuli riittävästi..). Ostettiin eilen kaupasta muutama uusi mauste, pari intialaista sekoitustakin mukana. :) Harvinaista, että niissä ei ollut suolaa mukana, niin tietty piti ostaa.

Ei-niin-kaunista-mutta-hyvää.

Siinäpä eilistä ja tätä päivää. Olkoon huomenna litteämmän vatsan päivä!

24 vastausta artikkeliin ”Jää hyvästi, kaurapuuro!”

 • Toivottavasti massu tulee kuntoon nopsaan! En voi edes kuvitella tuollaista, sillä vaikka itselläkin välillä vatsaongelmia on, niin ihmismieli on kummallinen ja tahtoo unohtaa konkreettisesti sen kamaluuden – jättäen vain muiston että kurjaa se on.

  • Sitä toivotaan! Kyllä se aamuisin on suhteellisen iloinen ollut nytkin ENNEN sitä puuroa, joten toivoa on jo heti huomisesta aamusta lähtien! Mutta eiköhän siinä pari päivää mene ennen kuin on kokonaan normaali. Kenkkuja juttuja tämmöset. :/

 • Voi hitsi, samaa mahavaivaa meinaa olla täälläkin, ihan prikulleen! Lähestulkoon hiilarittomalla (viljattomalla) pätkällä massu voi paremmin kuin aikoihin, nyt kun oon taas syönyt puuroa ja ruisleipää (Joita molempia RAKASTAN aivan hirmuisesti!) niin maha pömpöttää jo aamusta ja huussiin tulee aamulla kiire pariinkin otteeseen… :/ Välillä masu on huonompi, välillä parempi.

  Voihan p…ska sanon minä… Oon syyttänyt ärtyvää suolta ja ties mitä mutta nyt oon kanssa tullut siihen tulokseen että syyllinen löytyy viljoista. Mitään ei ole diagnosoitu, mutta syy-seuraussuhde on aika selvä.

  Tsemppiä meille!

  • Kuulostaa niin tutulle. :( Paitsi mulla on tosiaan nyt yltynyt vaan. En tiiä missä kunnossa oisin jos vielä vaan jatkaisin! En kyllä tahdo kokeilla. Sen jo tiesin ettei muut viljat sovi mulle, mutta tämä kaura oli vielä pieni arvoitus. Eipä ole enää ei, tulipa testattua. :/ Onneksi sentään hiilareita saa hedelmistä ja marjoista helposti, niin voi sitä ilman viljaa olla. Ei tämä olo ole kuitenkaan sen arvoinen, että tekisi edes mieli kaurapuuroa enää, niin hyvää kun se onkin. Olkoon. :/ Hmph. Tsempit meille todellakin!

  • Mulla pahin taitaa olla ruis… kaura on vielä mennyt aamuisin hillitympänä annoksena, mutta jos illalla erehtyy syömään pari palaa ruisleipää niin sen saa aamulla varmasti tuta! :/

  • Mulla oli oikeestaan samanlaiset oireet, lisäks vielä kamalia vatsakramppeja. Epäilin sen johtuvan gluteenista ja gluteenittomalla ruokavaliolla olo vähän helpottuikin… Mutta todellinen syy tähän kaikkeen olikin vilja-allergia, kannattaa oikeasti mennä testeihin :)

   ruisleipää kaivaten, Hilla

  • Jokseenkin ärsyttävää, kun viljojen poisjättämisen jälkeen on tullut vatsaoireita myös herasta ja mantelista. Ja raparperistä. Oon ollut nyt toista kuukautta tosirajallisella hiilarimäärällä (30g/vrk), joten en ole maitotuotteita vielä suuremmissa määrin pystynyt edes testaamaan. Kahvikermaa kahviin ja voita vähän paistamiseen ja sit heraa treenin jälkeen. Eilen join heradrinksun iltapalaksi ja mahassa alko kuplimaan kivasti. Jospa se johtuis kuitenkin vaan vaikka menkoista (toivoo parasta).

   Ei muuten, mutta elämä olis vaan huomattavasti helpompaa jos ei olisi kovin ruokarajoitteinen.

   -Anna-

  • Kurjaa. :/ Mulla taas kävi aikoinaan aivan toisinpäin, kun viljat jätin. Yhtäkkiä vatsa tykkäsi kaikesta mihin se oli ennen reagoinut – myös herasta. Eipä turvotellut enää ollenkaan! Sitä en tiedä mitä vatsa ja keho meinaa noin pienistä hiilarimääristä. Tiiän vaan, että itse en pärjäisi, eikä mun kehokaan. :)

  • Mulle tää on ollut aivan loistavaa. Tuntuu, että rasva palaa jopa sohvalla maaten ja tirinä vaan kuuluu :). Vireystaso on vähän parempi enkä ole huomannut eroa esimerkiksi puntilla (paitsi pitkät sarjat, mutta mun maitohaponsietokyky on aina ollut huono). Mun veikkaus on se, että entisellä ruokavaliolla yhdistettynä ylikuntosekoiluihin opetin kehoni imasemaan nopeat hiilarit vähän turhan hyvin varastoon -> teki sitten varastorasvojen käytöstä heikkoa. Eihän tämä lopullinen hiilarimäärä ole, vähän turhan rajoitettu ruokavalio mun mieleen, mutta tarkoitus onkin tehostaa tuota varastorasvojen käyttöä energiaksi. Sitten kun on jonkin verran kiloja lähtenyt (sellaset 20 ainakin), nostan hiilarimäärää pikkuhiljaa ja sit kun paino on tavoitteessa, nostan hiilarit sellaselle tasolle, että paino ei putoa eikä nouse.

   Mullahan tuossa on voinut käydä niin, että ne viljojen aiheuttamat ongelmat on peittäneet alleen nuo kaikki muut. Mutta nyt kulkea ihan hyvin, joten tällä mennään.

   -Anna-

  • Kyllä se varmaan jollekin tosiaan sopii. Mä en uskaltaisi edes kokeilla, kun riskinä on tietty kaikki semmonen, että kroppa ei ikinä siitä tokene normaaliksi. Justiinsa äsken luin täältä postauksen, mikä ottaa tähänkin aiheeseen sivuosumaa (:D)

   http://infitnessandinhell.blogspot.co.uk/2013/06/miten-parantua.html

   Noi on mulle aivan liian pelottavia juttuja tosiaan, varsinkin pidemmät kuormitukset jollain poikkeavalla syömisellä. Niinkuin säkin sanoit, että ennenkin on keho oppinut toimimaan poikkeavasti kun on ollut erinäistä sekoilua ruoka- ja treenirintamalla. Mutta hyvä tosiaan jos voit hyvin ja tuo tekee sen homman mitä sen pitääkin tehdä. Sinä se oot kuitenkin ainoa joka sen voi tietää. Mää en tiiä muuta, kuin että itte en voisi enkä kykenisi. Syön jotain tyyliin 240g hiilaria päivässä ja sitä jos lasken siitä niin heti tuntuu. :D Mielialoissa ja voimatasoissa ja kehityksen pysähtymisessä/hidastumisessa + hormonitoiminnassa monella tapaa.

   Tämmösiä erilaisia me kaikki ollaan. :)

   p.s. Kiitosta! Ne on kivat lökäripyjamapöksyt. :)

  • Kannattaa ottaa huomioon se seikka, että tuossa blogissa ajatus on ettyä, treenataan fitness-kisoihin, eli rasvat mahd. alas, kun minä taas yritän päästä edes sinne normaaliin rasvaprosenttiin. Ruokamäärässä ja treenimäärässä on jo oletusarvoisesti iso ero, mä syön kyllä ihan kunnolla eikä mun kalorivaje ole sitä 700kcal enempää koskaan. Enkä treenaa liikaa, 4-5krt viikossa, siitä tulee ehkä 7 tuntia. Ja mulla tosiaan on sitä vararavintoa :). Mä en näe, että tämä olisi jotenkin äärimmäinen tai poikkeava ruokavalio, enemmän ajattelen, että tämä on pikemminkin perustusten luomista. Alotetaan alusta ja kokeillaan ja lisäillään sen mukaan mitä keho sietää.

   Mun mielestä on aivan eri asia pudottaa rasvoja normaalipainon sisällä (ja samalla kasvattaa lihasta) kuin oikeasti ylipainosta normaalipainoon.

   -Anna-

  • Kyllähän tuossa puhutaan ihan normaalista laihduttajastakin tuossa jutussa. Mutta niin, kuten sanottu, sulla toimii ja se on pääasia. :)

 • Mulla oli propleemaa mahan kanssa myös, mutta se johtui maidosta. Vaihto laktoosittomaan rahkaan ja kahvimaitoon auttoi kummasti.

  • Tosi monella tuntuu olevan. :/ Se on p*rseestä se! Mutta onneksi löyty sulle korvaavia tuotteita. :) Mä oon onnellinen, että maitotuotteita saan vedellä ilman vatsavaivoja, täällä kun ei tarttis ees unelmoida mistään laktoosittomista rahkoista.

  • totta siellä se on vain joko tai. Ei mulla ole koskaan aikaisemmin ollut mitään vastaavaa, joten hieman itsekin yllätyin moisesta. Ihan päähänpistosta lopetin laktoosin ja johan maha hiljeni ;)

  • Sä teit siis ihmiskokeen! :D Mutta kyllä tosiaan on niin, että kun vatsa voi huonosti niin sitä voi itsekin ihan totaalisen huonosti. Se vaikuttaa ihan kaikkeen! No onneksi maailmaan mahtuu syötävää silti, vaikka ei jotain voiskaan syödä. :) Paistelin justiinsa aamuksi banskupannarin ja ootan sitä jo innolla. :’) Nams!

 • Mulla on sama juttu kans. Sitten karpatessa ei oo vatsa- eikä nivelongelmia.
  Kun tuolla edellisessä postauksessa mainitsit sen maissinkin olevan viljaa niin tuli oikeen kunnon Ahaa!-elämys, maissi ja kaura on mulle just ne pahimmat. Kiitos taas valistavasta postauksesta :) pitää ruveta kokeilemaan olemaan viljattomalla karppaamisen sijaan, ku varsinkin näin kuumalla on hirvee hedelmähimo ja niistä en kyllä haluais/suostu luopumaan.

  Niin ja yks juttu vielä, kaurassa ei oo gluteiinia ;)

  • Jep, maissi on mulla kanssa tosi paha! Onneksi hiilaria on olemassa mielinmäärin ilman viljojakin. ;)

   Kaurassa ei ole luontaisesti gluteenia, MUTTA esimerkiksi puurohiutaleet saattaa sitä silti sisältää. Niin kuin nämä mun hiutaleetkin. Siksi on erikseen vielä gluteenitonta kaurapuuroa. Maksaa vaan tuplasti-triplasti sen mitä peruskaurahiutaleet, joten en lähde kokeilemaan.. :) Kun sitä voi olla vaiks ilman. :D

Kommentointi on suljettu.