Erilainen joulu

Kello on jo kymmenen illalla, kun tätä postausta aloittelen. Tämä venähti sellaisella viidellä tunnilla sattuneesta syystä.. Saatiin kyllä tänäkin vuonna aikaiseksi aivan erilainen joulu kuin ennen ja se on minusta jotenkin hirmuisen kivaa! Seuraa varsin kuvapainotteinen postaus tästä päivästä.

Aamulla kello herätti kuudelta kertomaan, että aikainen treeni olisi edessä, jotta ehditään sinne intialaiseen sen ollessa auki kaksi tuntia päivällä. Sinnehän on hieman matkaa meiltä ja sitä ennen piti tehdä yhtä sun toista. Ulkona oli tuossa vaiheessa ihan kiva myrsky jo. Lunta ja rakeita tuli jossain kohtaa vaakatasossa ja samalla jyrisi ukkonen. Kerran olen aikasemmin kuullut ukkosen talvella lumimyrskyn seassa ja se oli Saksassa asuessa. Silti se oli tälläkin kertaa aika ihmeellistä!

Treenin pariin pääsin loppujen lopuksi kaikenlaisen perusaamuilun ja lämmittelyiden + rullailujen jälkeen yhdeksän maissa. Vatsoja en tällä kertaa tehnyt, ihan vain aikaa säästääkseni.

Varsin tuskaisan näköistä menoa.. :D

Treeniin meni aikaa 57min ja se oli varsin napakka! Sinne vaan heitin viimeiseen sarjaan split squatteja taas kaksi ja puoli kiloa lisää ja nyt on sitten 600g päässä enää seitsemänkymppiä. :) Splittihän on treenin ensimmäinen liike ja tuo viimeinen sarja aiheutti sellaiset hapotukset, että en hetkeen päässyt liikkumaan. Inisin ja puhisin miehelle treenihuoneen oviaukosta, että ennätys tuli taas. Siinä sitä mietti, että pitäisi siis tehdä vielä parit muutkin kyykyt ja vetkutukset päälle.. Pienen tauon jälkeen oli kuitenkin onneksi taas valmis jatkamaan ja sain kunnialla vedettyä treenin läpi. Ikkunat pienessä huurussa ja hiestä märillä vaatteilla oli oikein makoisa olo siinä perstalkoiden jälkeen. <3

Siitä suihkut ja laittautumiset, ja ruokakaupan kautta toisaalle intialaista noutamaan. Sateet olivat hellittäneet tuossa kohtaa ja jäljellä oli vain se järjetön puhuri. Ruuhkaa oli siellä kaupungin keskustassa ajellessa aika kivasti, mutta ei mitään mahdotonta meininkiä (kuten ei ruokakaupassakaan ollut). Ehdittiin hyvissä ajoin paikalle (45min ennen iltapäivän ensimmäistä sulkemista) ja tilaukset tehtiin, saatiin kätösiin ja purnukoiden ja pussukoiden kanssa lähdettiin ajelemaan kotiin. Kotona kaikki pöydälle leviäksi ja kuvia, tietysti. Tällä kertaa hieman enemmän kuin ennen, kun on tuo järkkäri niin ahkerassa käytössä nykyään. Mies otti muutaman ruokalajin setin, ja se näytti tälle:

Kuusi purnukkaa ja kissan takaosio. Kissan takaosio ei ollut ruokalistalla.
Tuommoiset kuusi lajiketta sieltä paljastui. Kertoisin mitä ne on jos tietäisi. No riisin tiiän ainakin. :D
Itse otin sieniriisiä ja tomaattisen perunaruoan. Tältä näyttivät nuo:
Molemmat meistä oli oikein tyytyväisiä sapuskoihin. Mun riisi oli ihan rakkautta <3 Näiden rinnalla oli myös jokunen kylmä lisuke:
Salaattia, pari kylmää kastiketta (arvaisin, että raita- ja chutney -kastikkeet), sekä jotain ihanaista sipulista höystöä.
Näiden kaikkien kanssa tietysti pompadumia ja valkosipulista naania (molemmille oma sellainen).
Ei kyllä voisi tyytyväisempi taas olla! Koko setti maksoi 30 puntaa ja oli aivan uskomattoman herkullista. 
Pari tämmöstä settiä söin.
Viimeksi tuli syötyä ihan kaikki, mutta tällä kertaa tuhottiin vain suurin osa, eli huomiseksi jäi vielä jonkin verran nautiskeltavaa. Alas meni mulla kaikki riisi ja puolet perunaruoasta, kokonainen naan ja puoliksi tuhottiin pompadumit. Kylmistä ruoista jäi kastikkeita jonkin verran, mutta niitä ei enää säästelty.
Nämä jäi.
Siinä kun aloiteltiin tätä kaikkea syömistä, napsahti meillä sähköt pois päältä. Jotenkin kuvittelin, että ne napsahtivat pois ja sitten heti takaisin, mutta huomattiin ruokailun jälkeen, että näin ei ollut. Jäi teet keittämättä ja sitten vaan paljon vaatetta päälle ennen kuin sisällä menee kylmäksi ja laskettiin rullaverhoja alas vähän hillitsemään sieltä ikkunoiden välistä puskevaa viimaa. Ja sitten vaan ooteltiin. Onneksi kännykällä pääsi nettiin ja pysyi vähän kartalla, että mitä oikein tapahtuu. Opittiinkin siinä, että useita talouksia oli samalla hetkellä ilman sähköä ja kiirusta ja kelin aiheuttamaa hankaluutta oli korjaajilla. Ei auttanut kuin odotella. Pimeä tuli jo äkkiä ja kynttilöitä sai kaivaa esille, joskaan ei niistä niin kovasti valoa ollut. Mutta ei ainakaan tarvinnut olla ihan pilkkopimeässä.
Siinä oltiin sohvalla kaikki kolme, minä viltin alla ja kissa sylissä sen päällä. Höpistiin aikamme kunnes alkoi silmät lupsua, kun massut oli täynnä ja oli niin pimeää. Otettiin siis torkut. Siellä me kolmistaan koisittiin varmaan tunnin verran, kunnes ei enää nukuttanut. Sähköt napsahtivat välillä aina hetkeksi päälle, mutta ei sen pidemmäksi aikaa. Vasta noin viisi tuntia sähköjen lähtemisen jälkeen ne napsahtivat (toistaiseksi pysyvästi) takaisin päälle. Sattuttiin katsomaan juuri silloin ikkunasta ulos, oli jännän näköistä kun naapureille tuli yhtäkkiä kaikkialle valoa. Lämmitys pörähti päälle ja jääkaappi alkoi taas ruksuttaa. Pääsi rahkan pariin, kun uskalsi jo avata jääkaapin. Ja teetä sai vihdoin laitettua kiehumaan.
Meillä ei tänä jouluna juuri tahdottu eikä annettu lahjoja. Äippä oli kuitenkin ollut jo varhain liikenteessä ja oli ehtinyt hankkia meille joululahjan. Tänään se avattiin ja sieltä paljastui varsin miellyttäviä juttuja! Kuvissa on vain mun osani lahjoista, koska mies oli jo omansa ehtinyt kaapittaa.
Sieltä siis tupsahti suomalaista laatua, alusvaatekerrastoa ja treenitoppi (urheilurintsikat?). Ihan valtavan laadukkaan oloisia ja hienoja, kankaat on molemmissa todella hyvän tuntuiset. Tukevaa ja mukavaa. Päälle en sovitellut vielä, mutta uskon, että on sopivia. Tämmöisiä molempia olen kaipaillutkin! Vaalean liilat tehostesaumat on hienot tuossa kerrastossa ja tuo toppi on ihan hirveän hieno roosanauha -kuviolla. Ihan tositosi hieno. Tykkään isosti.
Mies sai kerraston itselleen kanssa. Siinä on oranssit saumat. Hieno oli sekin. Kyllä meidän nyt kelpaa. :)
Tuuli on edelleen kova ja television ruutu pätkii välillä, sekä valot vilkahtelevat, mutta toistaiseksi ollaan saatu sähkö pitää. Noiden puuskien pitäisi rauhoittua vähän yön aikana. Jos sitten huomenna saisi nostettua kaatuneet roskiksetkin pihalta, joita ei ole ollut vielä mitään järkeä noukkia, kun kaatuisivat uudelleen. Mutta mä kyllä tykkään tämmöisestä. Iso osa Skotlannin viehätystä on sää. Tämä oli oikein passeli joulu tälle vuodelle. :) Toivottavasti jokainen on saanut viettää tätä päivää haluamallaan tavalla!
Look at me human, LOOK AT MY CUTENESS
Nyt kello on yksitoista. Se on iltapalan aika ja sitten nukkumaan. Huomenna ei pakkoherätystä. Miehen lomalle iso sydän!

4 vastausta artikkeliin ”Erilainen joulu”

  • Oi, ihanan kerraston oot saanut. Mää en ostanut kenellekään ainuttakaan lahjaa enkä myös saanut. En kauheesti jaksa joulua, mutta jotenkin olen antanut sen nyt olla elämässäni lähinnä varmaan omien vanhempien vuoksi. =)

    • Joo se on kyllä hieno, tosi kivan tuntuinen kangas ja varmasti lämmin olematta hiostava. Mä oon joulun suhteen samanlainen kun säkin. :) Yhtään ei tänä vuonna noita lahjoja mekään kenellekään hankittu ja tää oli ainoa tämmönen paketti kun tuli. Ehkä joskus toisessa elämänvaiheessa tulee kokeiltua joulua vähän enemmän taas pitkästä aikaa, tarttee kattoa. :)

Kommentointi on suljettu.