Epäsymmetriaa

Olen toispuoleinen! Kuten taitaa olla moni muukin. Lihakset (tai muukaan muoto) on harvemmin täysin symmetrinen molemmalta puolen kehoa.

Toinen takareiteni on toista paljon kaarevampi. Oikea on lähes suora, vasemmassa on kaunis kaari. Joskin silti ympärysmitta on reisissä sama, mikä on minulle vähän mysteeri. Oikealla puolella on taasen suurempi jenkkakahva kuin vasemmalla. Ei tosiaan mikään valtava näissä mitoissa ja lähinnä näkyykin kun painoa on ollut enempi tai sitten vaikka nestepöhössä (liikaa vettä, liian vähän suolaa). Toinen ojentaja on toistaan suurempi. Vatsalihaksissa en ole huomannut epäsymmetriaa. Mutta hauiksissa sitten taas onkin. Tähän sisältyy myös apua -pyyntö.. :D Laitoin tämän kuvan aiemminkin, mutta nyt uudestaan, sillä siitä näkyy tuo erilainen muoto näiden kahden välillä:

Tatskakäsi on oikea. Olen oikeakätinen.

Käsipainoilla tehtävät hauisliikkeet aloitan aina oikealla kädellä, sillä saan enemmän toistoja. Vasemmalla puolella teen tietysti saman määrän toistoja kuin oikeallakin. Ensimmäiset toistot onnistuu samaan määrään, mutta seuraavissa tahtoo jäädä kaksi aina vajaaksi. Siispä teen avittaen pakkotoistona ne kaksi, että saan saman verran molemmille puolille. Ja tämä on nyt johtanut sitten siihen, että vasemmalla puolella on semmosen sentin verran enemmän ympärysmittaa tuossa habassa kuin oikealla. :D Vaikka se on edelleen heikompi kuin oikea.

Onko nuo pakkotoistot nyt kuitenkin kasvattaneet tuon vasemman hauiksen oikeaa suuremmaksi? Oikeallahan käytännössä tekee aina vain sen mitä pystyy, vasemmalla enemmän kuin mihin pystyisi. No jos ei muuta, niin olen ainakin todistanut, että pakkotoistot tosiaan kasvattavat lihasta paremmin, kuin että tekisi vain sen mihin pystyy.. :’)

Mutta. Miten minä nyt tasaan tätä? Jätänkö pakkotoistot vasemmalta pois ja teen eri määrän per puoli? Vai otanko pakkotoistot myös oikealle? Teenkö silloinkin pakkotoistoja myös vasemmalla ja päädyn samaan määrään kuin oikealla? Tällöin vasen puoli taas tekisi neljä pakkotoistoa ja oikea vain kaksi.

Niin. Tällaisia minä mietin totaalilepopäivänä lauantaina aamulla. Pitäisikö vaan keskittyä lakkaamaan niitä varpaankynsiä..

p.s. En mittaile normaalisti näitä ympäryksiä. Ainoastaan tällaisessa tapauksessa, että sain tietää paljonko eroa on. Äsken mitattiin ja enää en edes muista mitä mitaksi tuli. :D

2 vastausta artikkeliin ”Epäsymmetriaa”

  • Meitsin treenari käskee voimatasojen ja symmetrian tasaamiseksi aloittamaan aina sillä heikommalla puolella. Vahvemmalla tehdään sitten vain sen verran toistoja, mitä heikompikin jaksoi.

    • Näin minäkin tekisin. Ainoa ongelma tuossa on se, että tämä heikompi on se suurempi. :D Eli noin vahvempi ei kasvaisi kokoa kiinni ja heikompi tekisi edelleen maksimit ja ehkä kasvaisi entisestään. En tiedä, olen vähän kuin antanut asian jo olla, olen muutenkin niin puolieriparinen ettei mitään rajaa. :’D

Kommentointi on suljettu.