Elämäni aakkosia

A – absolutismi

En juo alkoholia. En ollenkaan, en ikinä.

B – bikinit

Se tunne, kun laittaa ne päälle, ja voisi jopa mennä yleiselle uimarannalle häpeilemättä, ensimmäistä kertaa vuosiin.

C – curry

Yksi perusmausteista. Käytän melkein kaikkeen. Joskus käytin niin paljon, että kissakin haisi currylle. :D

D – d-vitamiini

Sitä tankkaan auringosta. Mahdollisimman paljon. Aurinkorasvan kera, tietysti. Täällä kesä on pitkä. <3

E – elämäntapa

Ei kuuri, ei projekti, ei dieetti, ei vaihe. Vaan elämäntapa. Tämä ruokavalio, tämä liikkuminen ja treenaaminen. Puhtaasti elämäntapa.

Love. Rakkaudesta tähän elämäntapaan.

F – farkut

Rakastan farkkuja! Omistan noin kolmetkymmenet. En tykkää skinny jeans -mallista. Matala vyötärö ja bootcut, se on mun juttu. Tavallaan hyvä, että niitä tehdään nykyään niin vähän, niin ei tule osteltua niin hirveästi enää. :’) Kun olin lihava, en koskaan löytänyt sopivia farkkuja. Jos menivät reisistä, oli pepun kohdalta liian suuret. Nyt istuu, siksi varmaan niistä niin innostuinkin.

Wranglerit. Yleensä kuitenkin Onlyt jalassa.


G – gluteeni

Ihan vain siksi, että siitä tehdään seitania.

H – hiilarit, herkut

Hiilaria koneeseen ja jaksaa. Otan hiilarini pääasiassa weetabixeistä, maidosta ja hedelmistä. En juurikaan syö pastaa, riisiä, vaaleaa leipää tai perunaa. Jokusen kerran vuodessa.

Herkkuja tai roskaruokaa en ole syönyt huhtikuun 2011 jälkeen.

I – itsevarmuus

Itsevarmuutta on saanut tonneittain ja taas tonneittain lisää tämän elämäntyylin myötä. Oma kroppa on yhtäkkiä alkanutkin miellyttää silmää ja siinä jopa viihtyy.

J – juoksu

Ikuinen haaveeni. Ehkä jonakin päivänä.

K – kävely, kahvi

Olen kävelijä paljon, paljon enemmän kuin juoksija. Voisin kävellä tuntikaupalla ja vieläkin lisää. Kameran kanssa pääasiassa.

Kahvia (maidolla) jättikupista ainakin kaksi kertaa päivässä.

Maanantaina Zürichissä. Kuvassa vain minun ja mieheni kahvit.. :’)

L – lepo, lihakset

Lepo on yhtä tärkeää kuin treenaaminen. Lihas kasvaa levossa ja pidemmän päälle ei ole fiksua paahtaa sata lasissa joka päivä. Jossain kohtaa kroppa sanonee itsensä irti tavalla tai toisella.

Lepohetki autossa.

M – marjat, maitotuotteet

Marjoja syön joka päivä. Mustikoita, vadelmia, viinimarjoja, karhunvatukoita, mansikoita.

Maitotuotteet on ryhmä, jota ilman en voisi elää. Tämä on oikeastaan aika ikävä juttu, sillä en haluaisi tukea maitoteollisuutta yhtään sen enempää kuin lihateollisuuttakaan. Maitoteollisuus on myös julma ala. Rangaistukseni on se, että olen siitä ottanut selvää. Tiedän miten koko ketju tapahtuu, pakotan itseni näkemään sen kaiken. Kuinka moni, esimerkiksi lihansyöjä, tekee samoin? Tietää vastuunsa?

Ilman maitotuotteita minulta lähtisi aamupala pois (weetabixit). Palkkari lähtisi pois (maitopohjainen jauhe + veden kanssa se on sietämätöntä). Ruoasta tulisi astetta tylsempää ilman raejuustoa. Iltapala lähtisi pois, jos ei rahkaa saisi. Kahvia en enää voisi juoda. En tiedä mitä enää söisin, jos jättäisin maitotuotteet pois. Siispä rankaisen itseäni tietämällä, miten lehmiä kohdellaan.

N – naamio

Se on se, jonka riisuin hiljattain, ja aloin olla ja elää itsenäni. Se on se, jonka saa pois, kun viimein hyväksyy itsensä ja elää itsellensä, ei kenellekään toiselle.

O – oppiminen

Tämä elämäntapa on jatkuvaa opiskelua ja se antaa paljon. Ravintoasiat kiehtovat, kehon käyttäytyminen kiehtoo, se mihin kaikkeen keho ja mieli pystyy, se kaikki kiehtoo. Loputon opin tie!

P – proteiini, palkkari

Tarpeeksi proteiinia päivässä ja mielellään joka aterialla. Tärkeää myös yötä vasten, koska yö on pitkä aika. Yötä vasten otettu proteiini ehkäisee sen, ettei lihakset ala syödä itseään siinä välissä.

Palkkari aina heti treenin jälkeen, lihaksille rakennusaineita. Palkkarissa myös hiilareita, koska keho tarvitsee niitäkin. Ihanteellista olisi veteen sekoitettuna, imeytyy nopeiten, mutta jauhe jo itsessäänkin imeytyy kuitenkin nopeammin kuin kiinteästä ruoasta saatu proteiini.

Q – quark (rahka)

Aina iltapalana, noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Purkki vähärasvaista maustamatonta rahkaa. Sekaan teelusikallinen vaniljaprotskujauhetta. Kardemummaa, joskus kanelia. Reilu desi marjoja pakkasesta, hieman sulatettuna. Kourallinen saksanpähkinöitä, jotka murennan sekaan.

Maitoproteiini on hitaasti imeytyvää + rasva hidastaa imeytymistä entisestään. Siksi hyvä yötä vasten, pidempiaikainen vaikutus. Kaiken lisäksi ihan taivaallista.

Parasta!!


R – rasvat

(Hyvät) rasvat ovat keholle myös tärkeitä. Pidän huolen niiden riittävästä saannista oliiviöljyn ja saksanpähkinöiden kautta.

S – suola, sokeri

Vältän molempia. Sillä erolla, että suolaa on saatava tietty määrä päivittäin. Perusihmisellä tuo määrä ylittyy moninkertaisesti joka päivä einesten, marinadien, leivän ja suolan lisäämisen vuoksi. Itse saan suolani proteiinipatukoista (niissä on jonkin verran merisuolaa) ja mm. raejuustosta. Paljon liikkuvana ihmisenä (eli hikoilevana ihmisenä) sitä tarvitsen vähän enemmän kuin peruspulliainen. Koskaan en lisää sitä kuitenkaan ruokaan. Sokeria en käytä missään.

T – terveys

Arvostan terveyttä enemmän, kuin mielitekoja. Tosin mieliteotkin ovat nykyään terveellisiä. :)

U – ulkonäkö

Tottakai tätä tekee myös ulkonäön vuoksi. Lihakset on kauniita ja omassa kehossa on kiva viihtyä.

V – vesi

Aamulla juon pääsääntöisesti 0,5 litraa vettä ja siitä tasaisesti pitkin päivää. Toisina kausina menee 3-4 litraa päivässä ja toisina kausina on haastavaa saada yli litraa juotua. Mutta se kaikki on enemmän kuin esimerkiksi vuosi sitten. En juonut koskaan vettä.

W – weetabix

Suuri rakkauteni weetabixit <3 Nautitaan aamulla muovisesta kulhosta maitoon sekoitetun vaniljaproteiinin kera. Neljä kappaletta.

X – x-määrä toistoja

No tietysti. :’)

Y – yö

Ja yö on pääasiassa nukkumista varten. Menen nukkumaan noin kymmenen aikoihin ja herään viideltä. Joskus tietysti on jotain, ettei näin tapahdu. Itselleni hyvä määrä unta on 6-7 tuntia. Sitä enemmän on liikaa.

Z – zen

Se elämän tasapainosta saatava tyyneys ja rauhallisuus. Jos jokin asia näistä alueista on poissa raiteiltaan, se vaikuttaa kaikkeen muuhunkin. Joskus kaikki on kohdillaan ja silloin mieli on ihanan tyyni. Liikunta, ravinto, lepo, fyysinen vointi, elämässä kaikki hyvin. Eilen koin tällaisen tunteen kun pääsin parvekkeelle aurinkoon makaamaan. Kaikki oli juuri siinä silloin kohdillaan. Oli paahtavan kuuma, iholla hikikarpaloita, naapurit puuhastelivat ulkona ja pitivät radiota päällä, linnut lauloivat. Oli niin hyvä olla, että melkein itkin.

Ä – ärripurri

Se, jollainen minusta tulee, jos jokin elämän osa-alueista on pahasti poissa raiteiltaan. Yleinen levottomuuden tunne, seurauksena ärripurri.

Ö – öljy

Ruoanlaitossa oliiviöljy. Extra Virgin Olive Oil.

16 vastausta artikkeliin ”Elämäni aakkosia”

 • Tääpä olikin kiva :) Iltapalarahka on niin parhautta! Ja mulla on ihan sama farkkumaku :D

  Ja pitkä kesä… josko mä muutan sinne kans :D

  • Eikö vaan ollutkin! Saa ja pitää varastaa idea itselleen, olisi kiva lukea muidenkin vastaavia! :) Aaahh.. rahkaa ja farkkuja! <3 :D

   Pitkä kesä tosiaan. Maaliskuussa jo ajoittain +20 ja vielä marraskuussa viime vuonna oli ainakin Sveitsin puolella saman verran. :D Että tervetuloa! ;)

  • Jee, jään oottelemaan josko teet vastaavan! :)

   Itse nyt tosiaan pidin teeman tässä hyvinvointi -teeman (henkinen ja fyysinen) ympärillä, kun blogi muutenkin pyörii siinä ympärillä. Muuten olisikin muutaman kirjaimen kohdalla lukenut jotain muuta.

 • moi! tää ei nyt liity postaukseen, mutta huomasin että sä olet tilannut noita quest nutritionin patukoita ja haluaisinkin kysyä, että pystyisitkö yhtään kertoa maksutavoista tuolla kyseisellä sivulla? koitin etsiä itse sivuilta infoa mutta en ainakaan löytänyt minkäänlaista tietoa maksutavoista tai muutenkaan tilaamisen ehdoista. arvostaisin hirmuisesti jos auttaisit hölmöä hädässä :)

  terveisin, ansku

  • Heips Ansku!

   Mieheni on tilaukset aina hoitanut, VISA:lla on maksettu. Muistelee ainakin paypalin olleen vaihtoehtoina. Lasku tai tilisiirto ei taida kysymykseen tulla kun niin kaukaa tilaa. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä! :) Ja patukathan on ihan taivaallisia. Ja terveellisiä! En voi niitä tarpeeksi kehua. :)

 • Kiitos vinkistä! Sellainen jäi vielä kysäisemättä, että tuliko tullimaksuja tilauksesta?

  – Ansku

  • Oleppa hyvä! Tullimaksuja tulee kyllä. Keskimäärin on ollut 15% tilauksen hinnasta. Meillä on tapana tilata aina kunnon jättisatsi kerrallaan, niin ei tarvitse niitäkään niin kovin useasti maksella. :P Ja ihan ehdottomasti ovat myös sen arvoisia, että maksaa tuon ylimääräisenkin hinnan.

 • Heipä hei.
  Ihailen elämäntapaasi ja toivon joskus pääseväni vielä samanlaiseen zen-tilaan itseni kanssa. Painoni kanssa olen jojoillut koko elämäni ja vihaan liikuntaa… Eipä tuo paino itsessään haittaa, mutta en viihdy nahoisani.

  P.S. Itse olen maitotilan kasvatti ja allekirjoitan maitoteollisuuden olevan julma ala, mutta ainakin tiedän (omista kokemuksistani) ketjun alkupään olevan kunnossa.

  -M

  • Heips!

   Ja kiitokset heti alkuun. Olla ja elää sovussa oman kehon ja mielen kanssa on tavoittelemisen arvoinen tunne. On hirvittävää, kun ei viihdy nahoissansa. Minäkin sen tiedän. Tiedän myös, että liikuntaa voi oppia rakastamaan.. ;)

   Mekin itseasiassa asumme tällä hetkellä keskellä maatalouskompleksia ja lukuisia lehmiä, joita maidon vuoksi täällä pidetään. Näen omasta ikkunastani sitä kaikkea. Kuulen myös, miten lehmät huutavat pois vietyjen vasikoidensa perään.. :’/ Julmaa se on. Jonkin verran lämmittää mieltä, että täällä eläimistä onneksi välitetään, niitä hoidetaan kun ovat kipeänä, eivätkä ne ole pienissä karsinoissa yksinään, vaan saavat olla väljässä tilassa keskenään. Onneksi. Olisi kamala katsella sellaista kylmää välinpitämätöntä touhua.. Vaikka sitä se silti tavallaan on. Lämpimällä vivahteella vain..

 • Hei!

  Tosi hienoa ja innostavaa! Kiitos! Tsemppiä sinulle jatkoonkin ja toivottavasti jatkat kirjoittamista. Itseä tämä on tukenut hirveästi!

  Sitä vain vähän ihmettelen, kun maitotuotteista puhut, niin ostat ulkomaisia tuotteita, ainakin noiden yksien kuvien perusteilla, joka sulla oli siinä ruokavalio-postauksessa. Jos eettisyyttä haluat ajatella, niin kyllä minä kotimaisia ostaisin. Ei se eläinten kohtelu ulkomailla ole yhtään parempaa, Suomessa vielä on jossain hallinnassa on eläinten pito, eläinmäärät on pienempiä ja suurin osa viljelijöistä pitää niistä eläimistä oikeasti huolta, vaikka ei varmasti ihan sillä tasolla kuin sinä toivoisit niistä huolehdittavan ja hoidettavan. Ymmärrän kyllä näkökulmasi maito- ja lihatuotteisiin.

  Mutta siis, kiitos edelleen!

  • Heippa!

   Ja kiitos! :) Tsemppiä sinullekin!

   Maitoasiaan löytyy sellainen yksinkertainen selitys, että satun asumaan Saksassa, eli suosin kyllä kotimaista. :D

 • Hei,
  oletko kokeillut kasviperäisiä ”maitoja”? Mantelimaito tai pähkinänmakuinen riisimaito ovat oikeasti hyvän makuisia ja ravintosisällöltään hyviä. Lehmänmaidon ongelma on eettisyyden lisäksi mm. sen hormoneissa kuten estrogeeni ja IGF-1 sekä kaseiinissa, jotka aiheuttavat syöpää, astmaa, limaa, autoimmuunisairauksia ja muuta kivaa.

  • Heippa,

   olen kokeillut mantelimaitoa. Se oli (meille molemmille) niin vastenmielisen makuista, että piti heittää viemäristä alas. :O Lisäksi haluan kahviini maitoa ilman mm. pähkinäistä sivumakua. Itse maidon vaihtaminen kasviperäiseen ei myöskään poistaisi sitä ongelmaa, että maitotuotteet kuuluvat todella isossa osassa muissakin muodoissa ruokavaliooni. Olen tämän hyväksynyt.

Kommentointi on suljettu.