Avainsana: vieraskynä

Vieraskynä: Oulun Terwamaraton

Tuulien Taival

Juoksusuunnitelmassani oli tänä vuonna Oulun Terwamaraton. Ajankohta on hyvä eli toukokuun lopulla ja reitti on jossain yhteyksissä nopeaksi mainittu, joten kovin teki mieli mennä kokeilemaan tätä kisaa, koska ei näin pohjoisessa ole ennen käytykään perusmaratonia juoksemassa. Suunnaksi siis Oulu aamulla seitsemältä. Tiedossa oli, että tuulta olisi tiedossa. Kaveri kertoi vinkkinä, että Oulussa tuulee aina. Sääennustekin näytti ihanasti kovaa
Lue lisää »

Vieraskynä: Kuopio 6h run

Nyt on reilu viikko kulunut kuuden tunnin juoksusta, joten lienee sopiva aika kirjoitella siitä ajatuksiani ylös. Mistä oli siis kyse?

Kuopion Väinölänniemen stadionilla eli tuttavallisesti Vänärillä oli kuuden tunnin juoksu. Stadionin 400m rataa juostiin kuusi tuntia ympäri niin paljon kuin ehti. Tavallaan kyse on pituusjuoksusta. Kahden tunnin välein vaihdettiin juoksusuuntaa, ehkä ettei liiaksi tylsisty tai mahdollisesti juoksuasennon toispuolisuutta estääkseen. En … Lue lisää »

Vieraskynä: Matti Jääskeläisen hallimaraton su 8.2.2015

Tämän vuoden kilpailujuoksut tuli avattua edellisviikonloppuna Tampereella. Aloin tehdä kisakalenteria tälle vuodelle jo joulukuussa ja silloin löysin sattumalta tällaisen hallimaratonin helmikuulle. Ajoitus oli mielestäni aivan loistava, koska talvella usein pohdin, että missäköhän juoksukunnossa sitä on eikä maratonit ulkoilmassa kiehdo. Sisätiloissa juokseminen tuntui aivan loistavalle ajatukselle ja varsinkin kun ajankohta oli mielestäni aivan täydellinen niin äkkiähän sitä tuli ilmoittauduttua. Kisa on … Lue lisää »

Vieraskynä: Maratoneista saadut opit

Seuraa toistamiseen mieheni kirjoittelua juoksentelusta! Tällä kertaa tarkastelussa maratoneista tulleet opit. Mieheni kirjoitukset löytyy vieraskynä -tunnisteen takaa.

Olen pyöritellyt päässäni kirjoituksen aiheita jo jonkin aikaa. Tämän vuoden puolella on tulossa muutama erikoisempi juoksukisa niin niistä tulee varmasti kirjoitettua, mutta jotain voisi jo nyt kirjoitella. Ideana nousi mieleen käytännöstä esille tulleita oppeja maratoneista. Onhan niitä jo hurjat viisi maratonkisaa takana, joten … Lue lisää »

Vieraskynä: Vaarojen Maraton -kisaraportti

Yleisön pyynnöstä ja vastalauseiden puutteesta johtuen tässä mieheni virtuaalisesta kynästä rapsaa Vaarojen Maratonista! Jatkossa tällaisia ja muitakin juoksuun liittyviä juttuja saattaa ilmestyä aina silloin tällöin. ;) Niitä odotellessa, tässä siis kisaraporttia:

Olkoon ensimmäinen vieraskynäilykirjoitukseni Vaarojen Maratonista. Kyseessä on Kolilla kansallismaisemissa juostava polkujuoksutapahtuma. Oma arvioni on, että reitistä noin kymmenen kilometriä juostaan metsäteitä pitkin. Loput on polkuja pitkin. Mahtuu reitille myös … Lue lisää »