Avainsana: veganismi

”V*tut@sullekuuluu.com” ja muita (uusia) juttuja

Kuinkahan monta kertaa olen lykännyt tämänkin tekstin kirjoittamisen aina seuraavaan päivään, kun koskaan ei tunnu olevan aikaa? Voin sanoa, että aika monta kertaa. Blogitekstin rustaamiseen kuvien läpikäymisen kera menee useampi tunti ja viime aikoina sitä useampaa tuntia ei ole ollut päivässä ylimääräisenä. Vakaa aikomus on ollut monta kertaa mutta kun ei niin ei. Tämä ei siis ole selittelyä, vaan ihan … Lue lisää »

Vuosi vegaanina: millaista pupunruokaa sitä on joutunut syömään?

Viime vuonna ryhdyin vihdoin vegaaniksi oltuani jo monta vuotta lihatta ja tämä viimeinen liike pudotti käytännössä vain maitotuotteet päivittäisestä elämästä pois. Syitä vegaaniuden taustalla voi käydä lukemassa tästä tekstistä, ne joita asia kiinnostaa. Suurella innolla siihen ryhdyttiin ja suurella innolla sitä jatketaan edelleen (eikä tosiaan olla millään kokeilulla vaan tällä mennään). Ajattelin tässä kohtaa vähän niputtaa fiiliksiä ja tapahtumia, … Lue lisää »

Vegaani-Heidi 2kk

Takana on nyt kohta se tasan kaksi kuukautta vegaanina (matkastani vegaaniksi kirjoittelin aiemmin täällä) ja voisin vähän päivittää mitä vaikutuksia sillä on ollut ja muita aiheeseen liittyvää juttua. Kaksi ihan selkeää vaikutusta on ollut havaittavissa ja ne on molemmat olleet varsin mieluisia – enkä kumpaakaan osannut odottaa!

Ensimmäinen minkä huomasin tapahtuvaksi oli se, että kehosta humpsahti höttöä ja nestettä … Lue lisää »

Viikko 4: salimietteitä ja valtaisia innostuksia

Ensiksi pitää pahoitella sitä, että sanoin tällä viikolla kirjoittavani sen huuliherpeksestä kertovan postauksen. En vain löytänyt sille aikaa, pahoitteluni! Saan sen laitettua kuitenkin ulos huomenna tai viimeistään tiistaina. Ja se on lupaus. Lisäksi ensi viikolla tulee ulos miehen kirjoittamaa tekstiä maratoneista, joten juoksuihmiset, pysykää kuulolla!

Mutta tästä viikosta nyt kuitenkin ensin, ja niistä omista treeneistäni:

Maanantai: lepo.

Tiistai: jalat. … Lue lisää »

Viikko 3: ennätyksiä, mustelmia ja herkkuruokia

Treenisuunnitelmat tämän viikon suhteen olivat taas jotain muuta kuin toteutus, mutta hyvä viikko siitä silti tuli; piti vain vähän soveltaa! Tämä oli siis ensimmäinen kova viikko taas kevyen jälkeen ja saikin muuten paikat ihan kivasti kipeiksi.. Eikä vähiten hieronnan vuoksi!

Maanantai: jalat. Kesto: 0:59min.

Tiistai: lepo (hieronta).

Keskiviikko: lepo.

Torstai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 0:58min.

Perjantai: lepo.

Lauantai:Lue lisää »

Kevyt viikko 2: pyjamatreenejä, ulkonasyömistä ja herkkuja

Tästä viikosta tulikin vielä kevyempi kuin odotin siitä tulevan, sillä purkitin vain kaksi kevyttä treeniä. Kolmas odotti tekijäänsä tänään, mutta tekijästä oli sen verran puhti pois, että valitsin ihan suosiolla sohvan ja otin kissan kainaloon, toljotin pääasiassa typeriä tv-ohjelmia ja olin vain. Parempi näin. Siispä viikon treenit oli tällaiset:

Maanantai: lepo.

Tiistai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 0:34min.

Keskiviikko: lepo.… Lue lisää »

Viikko 1: mahtitreenejä ja mahtisapuskoja

Ja niin alkoi taas alusta nämä viikkojen listaaminen! On se jännä, miten nopeasti aika välillä menee. Vaikka menee se toki aina samaa tahtia, vauhti vain tuntuu erilaiselta. ;) Tämä vuosi oli olevinaan kovin nopsasti etenevä vuosi.

EDIT: kuulemma Einsteinin mielestä aika on suhteellista, eikä absoluuttista aikaa ole olemassa. Nyt tiedän. :D

Tämä viikko olisi ollut kevyt viikko, jos oisi kalenteria … Lue lisää »

Matkani vegaaniksi

Lupasin vuodenvaihteen tienoilla kirjoitella tästä aiheesta, että miten minusta on vegaani tullut, miten lihat ovat jääneet pois ja milloin. Ja miksi.

Teininä olin aina se, joka tykkäsi pekonista. Söin sitä suurella ruokahalulla ja ylpeilinkin ehkä vähän sillä, miten paljon siitä tykkäsin. Lapsuuden lempiruokia oli perunat läskisoossilla, tai maksalaatikko. Lisäksi en koskaan unohda sitä ensimmäistä Hesburger -käyntiä, kun maistoin ensimmäistä kertaa … Lue lisää »

Viikko 52: se paras joululahja, jouluviikon murkinat ja lisää vegaaniajatuksia

Vuoden viimeinen viikko! Ihan hullua vauhtia on tämä vuosi mennyt, josta ensimmäiset neljä kuukautta asuttiin vielä Skotlannissa ja loppupuolisko täällä Suomessa. Toivottavasti kaikilla on ollut mieluisensa joulu, siihen tyyliin kun sitä tahtoi viettääkin. Meillä viikko meni juuri niin kuin pitikin mennä, sen suuremmin juhlistamatta, tai lahjojakaan vaihtamatta. Molemmilla oli yksi paketti jouluaatoksi. :) Meidän tarkoituksena oli vain olla yhdessä, kun … Lue lisää »

Viikko 51: ylläpitotreeniä, instagrammia, ravintolasyömisiä, vegaanisia ajatuksia ja inventaariota

Oliko otsikossa jo tarpeeksi kaikkea? :D Aika paljon yhteen viikkoon mahtuu yksittäisiä asioita, ja tämä viikko oli sellainen. Pitkä stoori tästä siis tulee. Töitä tein viitenä päivänä putkeen, alla yksi vapaapäivä, jota ennen oli kaksi työpäivää. Täytyy sanoa, että perjantaina alkoi jo askel vähän painaa ja hartiat kolottaa! Treeniviikon puolesta tämä oli lähinnä ylläpitoviikko (jollaiseksi kolme treeniä viikossa monesti mielletään). … Lue lisää »