Avainsana: ruokavalio

Vuosi vegaanina: millaista pupunruokaa sitä on joutunut syömään?

Viime vuonna ryhdyin vihdoin vegaaniksi oltuani jo monta vuotta lihatta ja tämä viimeinen liike pudotti käytännössä vain maitotuotteet päivittäisestä elämästä pois. Syitä vegaaniuden taustalla voi käydä lukemassa tästä tekstistä, ne joita asia kiinnostaa. Suurella innolla siihen ryhdyttiin ja suurella innolla sitä jatketaan edelleen (eikä tosiaan olla millään kokeilulla vaan tällä mennään). Ajattelin tässä kohtaa vähän niputtaa fiiliksiä ja tapahtumia, … Lue lisää »

Flunssaton, terveempi elämä

Tässä tajusin jokin aika sitten, että alkaa olla kolmisen vuotta siitä hetkestä, kun olen viimeksi ollut flunssassa. Olen onnekseni kirjannut kaiken HeiaHeiaan siitä lähtien kun olen sitä käyttänyt, ja kaivoinkin nyt esille nuo edellisten vuosien käppyrät. Tässä myös samalla pientä jatkoa aiempaan huuliherpekseen liittyvään postaukseen, sillä oivalsin sen jälkeen jotain uutta.

Jotain oleellista olen elämässä muuttanut, jonka jälkeen flunssat … Lue lisää »

Vegaani-Heidi 2kk

Takana on nyt kohta se tasan kaksi kuukautta vegaanina (matkastani vegaaniksi kirjoittelin aiemmin täällä) ja voisin vähän päivittää mitä vaikutuksia sillä on ollut ja muita aiheeseen liittyvää juttua. Kaksi ihan selkeää vaikutusta on ollut havaittavissa ja ne on molemmat olleet varsin mieluisia – enkä kumpaakaan osannut odottaa!

Ensimmäinen minkä huomasin tapahtuvaksi oli se, että kehosta humpsahti höttöä ja nestettä … Lue lisää »

Matkani vegaaniksi

Lupasin vuodenvaihteen tienoilla kirjoitella tästä aiheesta, että miten minusta on vegaani tullut, miten lihat ovat jääneet pois ja milloin. Ja miksi.

Teininä olin aina se, joka tykkäsi pekonista. Söin sitä suurella ruokahalulla ja ylpeilinkin ehkä vähän sillä, miten paljon siitä tykkäsin. Lapsuuden lempiruokia oli perunat läskisoossilla, tai maksalaatikko. Lisäksi en koskaan unohda sitä ensimmäistä Hesburger -käyntiä, kun maistoin ensimmäistä kertaa … Lue lisää »

Mitä minä syön ja miksi?

Noniin, sitten sitä lupailemaani päivityspostausta aiempaan moiseen postaukseen, jonka kirjoitin jo elokuussa 2012. Tarkoituksena saada siis saman postauksen taakse tälläkin kertaa kaikki se, mikä ohjailee syömisiäni ja juomisiani. Perusrunkohan on pitkälti sama kuin tuolloin muinoin, mutta onhan siinä muutoksiakin tullut. Johan ne kaloritkin on melkein tuhannella lisääntyneet, joten pakostikin joku on vähän muuttunut! :D Tämäkin on pitänyt kirjoittaa jo niiiiin … Lue lisää »

Operaatio vatsa kuntoon – sisäisesti

Kenellekään blogin lukijalle on tuskin jäänyt epäselväksi, että mun vatsani on herkkä ja yleensä myös varsin ongelmallinen sen vuoksi. Mun vatsani kertoo melko selvin sanoin, kun jokin ruoka-aine ei sille sovi. Suurin mullistus ja ensi askel vatsani hyvinvoinnille tapahtui jo yli vuosi sitten, kun jätin viljat pois. Parannus voinnissa oli selkeä. Toinen suuri parannus tapahtui, kun huomasin olevani maissillekin Lue lisää »

Syväkyykky ja kahviallergia

Tänään aamulla nautiskelin taas banaanipannarin ja tällä kertaa se oli aivan täydellinen. Viime kerralla (ensimmäinen pitkän tauon jälkeen) jäi kuivaksi ja vähän mauttomaksi, kun banaani oli hieman raaka. Nyt oli kypsää ja mehevän kosteaa. Nams! Eikä tälläkään kertaa ole iskenyt migreeniä. Kahvi on nyt mun suurin epäily. Tänään se tunne vielä vahvistui entisestään, kun opin, että ihmiselle voi tulla kahviallergia. … Lue lisää »

Terveydentilakatsaus

Juuri kun olin eilen näppäilemässä illalla vastauksia kommentteihin, iski jälleen uusi migreenikohtaus. Alkoi samalla tavalla näköhäiriöllä, jota seurasi jonkin ajan päästä puutumiset, jotka olivat tällä kertaa voimakkaammat. Mutta jotain jäi puuttumaan, ja se oli päänsärky. Tuon ansiosta kohtauksen jälkeen pystyi palailemaan normaaliin kiinni välittömästi, eikä tarvinnut maata pimeässä tuntikaupalla. Vaikka pari tuntia tuohonkin suttaantui. Oli myös hetki siinä, kun en … Lue lisää »

Ja taas treenataan! (ja syödään)

Nyt on lepäilty tarpeeksi ja tänään palailtiin liikunnan pariin. Edelleen vähän varovaisemmin ja näitä mun rakkaita tatuointeja varoen. :) Hirveetä hikiliikuntaa en viitsi vielä harrastella. Lepopäiviä tuli kuitenkin tosiaan viisi, vaikka ihan lepopäivä ei kyllä ollut perjantain tatuointi-/hässäkkäpäivä, eikä myöskään lauantain reissupäivä. Kyllä ne enemmän otti voimia kun keräsi niitä! Mutta tietysti treenittömiä päiviä nuokin oli, eli ne viisi tähän … Lue lisää »

Aivan kuutamolla vielä 2010

Ennen kuutamoita päivän treeneistä. Selkää ja hauista oli tänään ja pääsin jälleen treenin päätteeksi kokeilemaan sitä staattista pitoa, josta kirjoitin aiemmin. Nyt tipautin painoja entisestään ja säälittävät yksitoista kiloa siinä mutkatangossa oli yhteensä. Ja sillähän se onnistui jo suhteellisen mukavasti! En sekoillut laskuissa eikä ärräpäitä lentänyt, mutta perkule että hapotti. :D Loppuun onnistuin vielä tekemään pari toistoa (viisi, mutta ei … Lue lisää »