Avainsana: lihasjumi

Raskaita rautoja ja palauttavaa kävelyä

Eilen on selkeästi ollut olkapäätreeni. Tänään koskee! Ja vaikka kovasti kehuin nimenomaan ojentajien toimineen kerrankin hyvällä tuntumalla, on niissä sitten taas kipua hyvin minimaalisesti. Sinänsä hassua, kun ne taas kipeytyvät normaalisti jokaikinen kerta. Ehkä treenasin vahingossa olkapäitä niissä ojentajaliikkeissäkin.. Selkä sitten taas on ihan kamalan hellänä, ilmeisesti kun eilen löysin niitä kipukohtia sieltä, joita rullalla aukosin oikein kunnolla.

Mutta ei … Lue lisää »

Erbin pareesi

14.2.1984
 
Hartiat hyvin tiukassa ja oikea käsi eteenpäin ojentuneena lapsen syntyessä.
Tutkitaan vajaan vuorokauden iässä:
roikottaa oikeaa käsivarttaan, siis plexus brachialis-vaurio. Ranne nousee, 
puristusvoima melko hyvä, spontaania liikettä yli hartiatason
ei todeta. Solisluu sen sijaan tuntuu ehjältä. 
Käsi ns. Viljannon-asentoon, eli vaipalla sidottuna
kuten mitella-siteessä.
 
16.2.1984
 
Hermopunosvamma oikeassa kädessä ei ole vielä korjautunut,
rannekin näyttäisi pikkusen roikkuvan, kyynärtaive liikkuu,
mutta
Lue lisää »

Kuivattu lutikka

Valkosipuliperjantai! Ja koska tässä on vatsa tällä hetkellä äärimmilleen täynnä, aloitetaan sillä. Nimittäin uusi selkeä suosikki on löytynyt (edellisten selkeiden suosikeiden rinnalle :D), enkä ihan kyllä ymmärrä miten tämä on jäänyt kauppaan näin pitkäksi aikaa.. No ei jää enää! Huomenna heti pitää ostaa lisää! Lautaselle pääsi tällainen setti:

Siis bataattiranskalaisia! Kaikkihan näitä on jo tehnyt, mutta meillä ei olla. Tämä … Lue lisää »

Mukarauhallinen iltalenkki

Eilinen oli ihan huikea päivä. Ja migreeni näytteli siinä erittäin suurta osaa! Tuosta itse tapahtumasta raportoinkin jo eilen, että riivatulla sohvalla se iski.. :D Mutta se oli jälleen lievä, ehkä vielä lievempi kuin viimeksi, eli en huomannut edes ajatuksen/puheen takkuamista. Toki olin yksin, eikä silloin tule niin paljoa höpöteltyä kesken kohtauksen, mutta aina välillä testaan kulkeeko puhe, tietysti. :’) Ja … Lue lisää »

Tohkotusta

Tiiättekö sen tunteen, kun olette niin tohkeissanne jostain tietystä asiasta, ettei aivokapasiteetti juuri riitä mihinkään muuhun kuin siihen nimenomaiseen asiaan? No mä tiedän. :D Tällä hetkellä sitä on niin innoissaan tulevista – joskin edelleen hyvin kaukaisista, mutta todellisista – suunnitelmista, että se pyörii mielessä koko ajan. Tottakai treenit jatkuu niin kuin ennenkin, mutta esimerkiksi kun eilen olisi ollut postauksen aika, … Lue lisää »

Ryhtiliike

Kirjaimellisesti asiaa ryhdistä siis! Ihan vaan omastani kuitenkin. Se meinaan on painunut kumaraan, olkapäät ovat työntyneet eteen. Miksikö? Koska joka kerta kun koitan laittaa olkapäitä taakse ja selkää suoraan, multa loppuu happi. Sen lisäksi tuntuu verenkierto loppuvan siihen paikkaan. Eli kiristäääääähh.. Nyt vihdoin tämä on alkanut häiritä sen verran, että olen päättänyt tehdä asialle jotain. :D Eli sitä venyttelyä on … Lue lisää »

Kuritetut olkapäät

Auauau. Olkapäihin koskee. Sekä muuten, että treeninkin ansiosta. Pari viime päivää on menty kipuilevilla triggereillä ja varsinkin aamuisin on iso osa molempien käsien liikeradoista pois pelistä. Kyllä ovat kiukkuisia nyt! Muuta syytä en keksi, kuin jälkireaktio siitä monen päivän hieromattomasta ajasta taannoin, tai sitten viime viikon kevyt viikko, kun eipä tullut noita alueita treenattua normaaliin tapaan. Kumpi hyvänsä, sattuu ihan … Lue lisää »

Ei sitten

Takakireys jatkuu. Ehkä vähän helpompi kävellä jo tänään, mutta muuten on takareidet ihan kosketusarat. Ensin mietin, että tehdään sitten sellainen jalkatreeni kun vain pystyy tekemään, mutta enpä tehnytkään. Miksi tehdä puolitehoinen tänään kun huomenna voisi tehdä täydellä teholla jo? Vatsalihastreeniäkään en viitsinyt vetäistä nimenomaan näistä takareisistä johtuen, kun vatsalihaspenkillä olisi ollut tuskaa ja se on liian oleellinen osa mun vatsatreeniä … Lue lisää »

Paketissa on

Treeniviikko on paketoitu. Tältä se näytti:

Maanantai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:34
Keskisyke: 105
Maksimisyke: 158
Kulutus: 216kcal

+ kävely + testijuoksu täysillä

Kesto: 49min
Matka: 5km
Keskisyke: 120
Maksimisyke: 174
Kulutus: 174kcal

Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:29
Keskisyke: 103
Maksimisyke: 153
Kulutus: 209kcal

Keskiviikko:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:37
Keskisyke: 111
Maksimisyke: 157
Kulutus: 256kcal

Torstai:
Ojentajat, … Lue lisää »

Viisi päivää hieromatta

Oli tosiaan tuossa vieraiden aikana viiden päivän väli hieronnasta. Seuraukset tuntuu. Sain hirvittävät trigger -juilit oikealle puolelle. Eli käteen, olkapäähän ja solisluun tienoille. Häiritsi jo untakin ja missään asennossa ei ollut hyvä olla. Leposärkyä siis on. Pisteistä tuli tämän tauon aikana taas lähes kosketusarat ja nyt hieroessa on henki salpaantua. Tällä mennään taas jonkin aikaa kunnes siitä rauhottuvat.

Lisäksi niska … Lue lisää »