Avainsana: kehon kuuntelu

Operaatio vatsa kuntoon – sisäisesti

Kenellekään blogin lukijalle on tuskin jäänyt epäselväksi, että mun vatsani on herkkä ja yleensä myös varsin ongelmallinen sen vuoksi. Mun vatsani kertoo melko selvin sanoin, kun jokin ruoka-aine ei sille sovi. Suurin mullistus ja ensi askel vatsani hyvinvoinnille tapahtui jo yli vuosi sitten, kun jätin viljat pois. Parannus voinnissa oli selkeä. Toinen suuri parannus tapahtui, kun huomasin olevani maissillekin Lue lisää »

Öärgh

Normaalia hiljaisempaa on ollut täällä. Johtuu siitä, että tällä hetkellä tämä kyseinen tuote on parasta seuraa:

Palautellaan vähän elektrolyyttejä kehossa kohdilleen.

Keskiviikko – torstai -välisen yön vietin vessassa. Jo iltaa kohti alkoi vatsaa kivistää ja krampata. Syytin kokkailujani, kun siinä oli soijarouhetta, mikä ei välttämättä aina mun vatsalle sovi ihan täysillä. Ei se kyllä tollaista reaktiota ole tehnyt, mutta syytin … Lue lisää »

Kaksi haastetta: 11 ja 5

Käytetään tämän päivän postaus pariin haastevastaukseen. Toisen haasteen sain ja toista en saanut, mutta teen sen silti. Muhaha. :D Kuvituksena sekalaisesti kuvia tämän päivän kävelylenkiltä ja sitten tietty tuosta eläimestä.

Aloitellaan siitä haasteesta, jonka sain. Se tupsahti Kristalta, kiitos! Se on siis se yhdentoista asian haaste, joka on pyörinyt varmasti suurella osalla jo läpi ja itsekin olen tämän tehnyt … Lue lisää »

Mitä keholleni nykyään kuuluu?

Eli kilpirauhastarina osa II. Siitä alkaa olla kohta kaksi ja puoli kuukautta, kun kerroin teille tuon ensimmäisen tarinan kilpirauhasestani. Oli käynyt ilmi se mitä olin silloin epäillytkin; todennäköinen kilpirauhasen vajaatoiminta. Oirekirjohan oli keväästä asti ollut laaja ja oppikirjamainen tähän vaivaan. Tuolloin syyskuussa olin myös selvittänyt migreenieni vuoksi, että kofeiinille/kahville olen allerginen, jolloin ne loputkin palaset loksahtivat kohdilleen.

Koska arvoni … Lue lisää »

Uudelleen opettelua

Nyt kun kropassa on olleet asiat päin honkia jo pidemmän aikaa, olen löytänyt itseni tilanteesta, etten osaa lukea kehoani tai mieltänikään niin kuin ennen. Joskushan kirjoitin aiheesta oikein postauksen. Silloin olin perillä kyllä ihan kaikesta, koska olin löytänyt sellaisen balanssin kaiken mahdollisen kesken, että kroppa toimi niin kuin piti ja näytti siltä kuin tahdoinkin sen näyttävän. Oltiin kehon kanssa … Lue lisää »

Viikko 22 (ja sunnuntain energiapiikki)

Maanantai: vatsa. Kesto: 1:00.

Tiistai: jalat. Kesto: 1:13.
+ 6.02km kävelylenkki. Kesto: 1:02, kulutus: 209kcal, keskinopeus: 10.04min/km.

Keskiviikko: ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:03.

Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:11.
+ 10.05km kävelylenkki. Kesto: 1:50, kulutus: 354kcal, keskinopeus 10.57min/km.

Perjantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:21.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:17.
+ 8.78km … Lue lisää »

Rehellisiä ajatuksia nyt plussien jälkeen

Vaaka näytti aamulla aivan totaalista yllätyslukemaa. Ollaan sitten jopa alhaisemmassa painossa kuin mistä lähdettiin plussille viime vuonna. No sittenhän mun pitäisi olla aivan hurjan kireässä kunnossa? P*skanmarjat! Aivan kaikkea muuta. Seuraa rehellinen ja osittain hyvin pinnallinen (eikö niitä lihaksia kasvateltukin pinnallisista syistä? kyllä!) tilitys siitä, oliko plussat ehkä virhe kohdallani. Oli. En ylläty, vaikka joku närkästyisi. Yleensä joku aina närkästyy … Lue lisää »

Taito kuunnella omaa kehoa ja mieltä

Meillä ei ole kuin yksi keho. Siinä samassa ruumiissa ollaan koko elämä. Toki siinä matkalla se muuttuu, sen tarpeet muuttuu, mutta perusasiat pysyy samoina. Sitä pitää hoivata niin kuin se haluaa, sitä pitää ruokkia niin kuin se haluaa, sitä pitää kohdella hyvin. Jos nämä asiat eivät toteudu, keho tuskin voi hyvin. Mistä sen kaiken sitten tietää, että mitä kaikkea se … Lue lisää »