Avainsana: juoksu

Viikko 33: pöksymaniaa, liian kuumaa ja HCM

Maanantaita! Tavaksi on (nähtävästi) tullut kirjoitella näitä katsauksia maanantaisin, mikä johtuu ihan vain siitä, että sunnuntaisin on niin paljon kaikkea muuta. Tällaisen kirjoittamiseen menee kuvien läpikäymisineen ja -käsittelyineen useampi tunti. Sunnuntaina tulee aina nukuttua pitkään, toisinaan siihen sisältyy liikuntaa (pidempi kävelylenkki), viikon verran Emmerdaleja pitää katsoa (UK:n tahdissa) ja muuta sellaista. Koska stressaan kiireessä, olen suosiolla karsinut sieltä pois sellaista, … Lue lisää »

Viikko 31: täysillä keveämmin

Hyvää maanantaita! Sunnuntain sijaan päädyin rustailemaan vasta nyt, sillä nyt on paremmin aikaa eikä tarvitse kiireessä kirjoitella. Olen ehkä vähän huono tekemään juuri mitään paineen alla, silloin mulla on yleensä kaikki huonosti. :D

Viikkoon mahtui paljon treenejä. Niin paljon, että huomasin vasta lauantaina ettei viikkoon ole tulossa yhtään lepopäivää. Salilta lepoa toki tuli, mutta kävelyillä tuli paikattua ne totaaliset lepopäivät. … Lue lisää »

Viikko 27: spiroergoselviytyjä, kannikankasvattaja ja herkuttelija

Haudi hou! Hengissä ollaan, eli en kuollut tiistaiseen spiroergoon, vaikka niin luulin. En kyllä tiedä oliko se kovin kaukana. :D Jätän siitä turinoinnit tästä tekstistä kokonaan pois, sillä kirjoitan siitä erikseen ensi viikolla. Mutta sen verran voin paljastaa jo nyt, että ihan niin se meni kuin miten odotin sen menevän, eli ei yllätyksiä siellä saralla. Ensi viikolla sitten tarkempaa rapsaa. … Lue lisää »

Saliton viikko 24: painopäivitystä, mäkivetoja ja parsakaalihulluutta + vegaanista pizzaa

Näin on kevyt viikko tullut päätökseensä ja salittomana se meni. Myös pitkälti muutenkin ilman liikuntaa, ellei lasketa töihin paluuta, eli fyysisen työn paluuta tähän elämään. Yksi liikunnallinen asiakin tässä viikossa oli, mutta sen takia en lähde päivien osalta tekemään tähän listaa. Sen sijaan kirjoitan tähän vain, että torstaina käytiin miehen kanssa kävelyllä (7km 1:33min), jonka aikana päässäni jokin naksahti ja … Lue lisää »

Vieraskynä: Oulun Terwamaraton

Tuulien Taival

Juoksusuunnitelmassani oli tänä vuonna Oulun Terwamaraton. Ajankohta on hyvä eli toukokuun lopulla ja reitti on jossain yhteyksissä nopeaksi mainittu, joten kovin teki mieli mennä kokeilemaan tätä kisaa, koska ei näin pohjoisessa ole ennen käytykään perusmaratonia juoksemassa. Suunnaksi siis Oulu aamulla seitsemältä. Tiedossa oli, että tuulta olisi tiedossa. Kaveri kertoi vinkkinä, että Oulussa tuulee aina. Sääennustekin näytti ihanasti kovaa
Lue lisää »

21: loistokas lääkärikokemus, reissaamista ja split squattia

Tämä viikko on ollut hyvä ja siksi tekstistäkin saattaa tulla aika (valtavan) pitkä. Hyvä fiilis on pysynyt pitkälti läpi viikon, vaikka töissä onkin ollut liian kiirettä omaan makuuni. Töidenkin suhteen on kuitenkin tehty päätöksiä, mikä on omaa oloa helpottanut. Suurin syy hyvään fiilikseen on kuitenkin ollut lääkärikäynti Helsingissä tiistaina. Siitä kohta lisää. Ensin se treeniviikko:

Maanantai: jalat. Kesto: 1:02min,… Lue lisää »

Vieraskynä: Kuopio 6h run

Nyt on reilu viikko kulunut kuuden tunnin juoksusta, joten lienee sopiva aika kirjoitella siitä ajatuksiani ylös. Mistä oli siis kyse?

Kuopion Väinölänniemen stadionilla eli tuttavallisesti Vänärillä oli kuuden tunnin juoksu. Stadionin 400m rataa juostiin kuusi tuntia ympäri niin paljon kuin ehti. Tavallaan kyse on pituusjuoksusta. Kahden tunnin välein vaihdettiin juoksusuuntaa, ehkä ettei liiaksi tylsisty tai mahdollisesti juoksuasennon toispuolisuutta estääkseen. En … Lue lisää »

Vieraskynä: Matti Jääskeläisen hallimaraton su 8.2.2015

Tämän vuoden kilpailujuoksut tuli avattua edellisviikonloppuna Tampereella. Aloin tehdä kisakalenteria tälle vuodelle jo joulukuussa ja silloin löysin sattumalta tällaisen hallimaratonin helmikuulle. Ajoitus oli mielestäni aivan loistava, koska talvella usein pohdin, että missäköhän juoksukunnossa sitä on eikä maratonit ulkoilmassa kiehdo. Sisätiloissa juokseminen tuntui aivan loistavalle ajatukselle ja varsinkin kun ajankohta oli mielestäni aivan täydellinen niin äkkiähän sitä tuli ilmoittauduttua. Kisa on … Lue lisää »

Viikko 6: blogituttujen tapaamisia, maratonkisoja ja jäätäviä pumppeja

Sunnuntain sijaan viikkokoostetta vasta näin tiistaina, kun sunnuntai meni Hallimaratonin takia Tampereella, jossa mies siis oli juoksentelemassa. Reissuun meni pitkälti koko päivä ja eilinen oli pitkän työpäivän ja hieronnan vuoksi sopivasti kiireinen sekin, eikä ollut aikaa sen vertaa istahtaa alas, että saisi tämän koottua. En tajunnut viime viikon tekstissä asiasta mainitakaan, mutta Instassa muistin heti sunnuntaina aamulla huudella. Tänään tiistaina … Lue lisää »

Vieraskynä: Maratoneista saadut opit

Seuraa toistamiseen mieheni kirjoittelua juoksentelusta! Tällä kertaa tarkastelussa maratoneista tulleet opit. Mieheni kirjoitukset löytyy vieraskynä -tunnisteen takaa.

Olen pyöritellyt päässäni kirjoituksen aiheita jo jonkin aikaa. Tämän vuoden puolella on tulossa muutama erikoisempi juoksukisa niin niistä tulee varmasti kirjoitettua, mutta jotain voisi jo nyt kirjoitella. Ideana nousi mieleen käytännöstä esille tulleita oppeja maratoneista. Onhan niitä jo hurjat viisi maratonkisaa takana, joten … Lue lisää »