8

Nyt sitä haastetta sitten kehiin, ettei mene lusmuiluksi koko lauantai. ;) Sansuhan minut tähän haastoi muutama päivä sitten ja heti otin työn alle. :) Sansun omia faktoja en olekaan vielä lukenut, en koskaan lue ennen kuin olen omani tehnyt, pelkään ottavani vaikutteita enkä enää keksi omia. :D Hah, tämän jälkeen luen kyllä! Säännöt tässä haasteessa ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä haasteen antajaa.
Kiiiitooss! Olin ihan oikeasti kaivannut haastetta, kun muualla pyöri useita, mutta omalle kohdalle ei napsahtanut. :)
2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle.
Ufff. Mä luulen, että olen niin tylsimysilkimys tällä kertaa, että jätän jakamatta. Sen sijaan pakotan jokaisen tekemään tämän. :D HÄHÄÄ! Eikä kun oikeasti, ensin meinasin, että jaan vain niille, jotka eivät ole hetkeen haasteita tehneet, ja sitten huomasin, ettei semmoisia ole. :/ Mutta jos ootkin semmoinen, niin tästä vaan!
3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta.
Ufff, osa II.
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi.
Tästä tulloo! Koitin keksiä jotain uusia, mitä en umpirehellisyyksissäni olisi jo huudellut. :D Nämä on sitten pitkiä. Teitä on varoitettu.
Ei ollut kahdeksanpäistä kuvaa, saatte tyytyä kahteen päähän vaan. :(
1. Olen nähnyt Leijonakuninkaan niin monta kertaa, ettei mikään toinen elokuva pääse edes lähelle niitä määriä. Muistan, kun näin sen pienenä kaverin luona ja itkin silmät päästäni. Edelleen se itkettää! Jossain vaiheessa katsoin sen vaikka joka päivä. Joskus jopa heti uudestaan kun olin saanut sen loppuun. Osaan laulut ja vuorosanat ja niitä viljellään joskus ihan päivittäisissä keskusteluissa. :D
2. Pesen, föönaan ja suoristan, ja laitan edes vähän tukkaani joka päivä. En osaa olla, jos tukka on huonosti. Sillä ei ole mitään merkitystä sen kanssa, etten sinä päivänä näkisi yhden ainuttakaan ihmistä. Tukka hyvin, kaikki hyvin. Tukka huonosti, kaikki huonosti! Vastapainoksi hoidan hiuksiani myös todella hyvin ja tuotteet ovat kampaamotuotteita. Ilman meikkiä taas voin olla ja mennä pitkin maailmaa, mutta tukan on oltava aina hyvin tai en vaan kestä, saati sitten että voisin astua ulos talosta! Ainakaan hyvillä mielin, pakkohan se joskus on niinkin mennä. :’)
3. Pääni on täynnä loputonta turhaa julkkisaiheista nippelitietoa, joita voi heitellä sinne tänne keskusteluissa, joissa heidän nimensä tulee esille. Aivoni on romukoppa näissä asioissa. Ne vaan jää sinne, kaikki. Vuosikausiksi, ikuisesti!
4. Tulen hirveän onnelliseksi bongatessani minulle entuudestaan tuntemattoman lintulajin. Saati sitten jonkin muun eläimen, jonka näen ensimmäistä kertaa luonnossa! Tämän lintujutun huomasin jo joskus varhaisteininä. Siitä lukee mun päiväkirjassa.
5. Intuitioni on todella vahva. Luotan tunteisiini ihan täysillä ja tiedän etukäteen, että jos tunne on vahva, se on oikeassa, ja tulossa oleva asia on juuri niin kuin vahva tunteeni sanoo. Jo pienenä huomasin tämän niinkin ihmeellisessä asiassa kuin kaupan purkka-automaattia käyttäessä. Arvasin saamani purkan värin oikein jos tunne vain oli vahva. Ja se oli silloin niin vahva tunne, että se tuntui tiedolta. Jos en taas saanut näin vahvaa tunnetta mistään väristä, ei auttanut arvata, silloin mentiin yleensä metsään. Nykyäänkin intuitio kertoo minulle paljon asioita. Tunteen voimakkuus vastaa tietoa ja olen näin tiennyt ennalta suuria ja erittäinkin epätodennäköisiä asioita. Se tunne on erittäin hyvä ja niin positiivinen, että oli asia mikä hyvänsä, se tuntuu varmalta. Kyse ei kuitenkaan ole sentään asioiden näkemisestä ennalta, älkää huoliko. :D
6. Ihailen hirveästi lasten ja kehitysvammaisten kykyä nähdä maailma ja sen eri asiat, arkiset ja yksityiskohdat, aina yhtä ihmeellisenä asiana ja (kuin) ensimmäistä kertaa. Kyky nauttia ja kokea puhdasta iloa pienistä asioista, se on sellainen taito mikä olisi mielestäni jokaisen hyvä oppia. On harmillista, miten monesti tarvitsee tapahtua jotain traagista, jotta elämää osaa arvostaa. Niin ikävä kuin sitä ehkä onkin ajatella, oma ja läheisten kuolevaisuus on minusta hyvä ymmärtää jo pelkästään siksi, ettei ota itsestäänselvyytenä ja sokeasti luota siihen, että se läheinen on siinä aina. Asia kannattaa hyväksyä osaksi elämää, sen sijaan että siitä ahdistuisi. Sillä eihän sille mitään voi. Rakasta ja nauti nyt, älä vasta huomenna. Mikä järki olisi lykätä näitä asioita huomiselle?
7. Olen mestari sivuuttamaan aiheita, joita kohtaan minulla ei ole mitään kiinnostusta. Yleensä katson jokaisen uuden musiikkivideon joihin törmään, mutta koska Gangnam Style on ärsyttävä kappale, en ole sitä videota koskaan katsonut, vaikka mahdollisuuksia on ollut ehkä sata. Ei kiinnosta! Suomen Big Brother on itselleni vastenmielinen ja voinkin sanoa, etten tiedä viime vuosien asukeista ketään enkä tapahtumista mitään. Olihan niitä pitkin nettiuutisia, mutta onnistun hyppäämään ne yli lukematta ensimmäistä sanaa enempää. En myöskään välitä pätkääkään jääkiekosta, ja en tiedä mikä on ilmaveivi, vaikka se oli yhteen aikaan joka puolella uutisia. Ja ennen kuin joku kertoo tuon minulle, olen myös mestari sivuuttamaan kommentit, joita en ole kiinnostunut lukemaan. :D Kiinnostus saattaa lopahtaa kommentin sävystä johtuen, sen sisällöstä, paasaamisesta tai kommentoijan ärsyyntymisen purkaamisesta typerään syyttelyyn. Lukematta jää.
8. En voi sietää avokadoa. Minusta hedelmän kuuluu olla raikas, ei rasvainen. Avokado maistuu ihan vain rasvalle. Siinä on jotain tosi väärää. Ehkä, jos se ei olisi hedelmä, voisin sitä sietää. Nyt se on ainakin ihan vain pahaa.
Noin, siinähän niitä. Ekstrana voisin laittaa kohdan yhdeksän, ja kertoa, etten osaa kirjoittaa lyhyesti.

20 vastausta artikkeliin ”8”

 • mä voisin ykköskohtaan vaan vaihtaa Leijonakuninkaan tilalle Terminaattori 2:n :DD ehkä en itkenyt (lopussa) kovinkaan vuolaasti, mutta muuten kuvaus sopii täysin :D

  ja myös muhun pätee tää ”My mind has an endless capacity of useless information”, ei ehkä juuri julkkiksissa mutta ne ovat yksi osa-aluea :DD

  • niijoo ja Terminaattorissa ei ehkä juurikaan lauleltu…? sepä oiski! no ei se mitään, on se baaaaaad to the booooooone lauleskeltu muutamaan kertaan haha :D

  • Ahaha, nyt en pääse yli mielikuvasta, että Terminaattorissa hoiloteltaisiin. :D Kunnon sellaisia Disney -viisuja vielä.. Ihihii :’D

  • Mullekin tuli ensimmäisenä mieleen, että pitäis vaihtaa ykkösen kohdalle Terminaattori 2 ! :D
   Harmittaa kun nyt en ole nähnyt sitä todella pitkään aikaan. Joskus viime vuosituhannella viimeksi. Musikaaliversiota odotellessa.. ;)

   Kohdassa kuusi rupesin taas ihmettelemään, että miksi lapsista sanotaan usein noin. Ehkä tunnen sitten todella outoja lapsia ja kummallisia aikuisia, mutta melkeinpä enemmän olen nähnyt sellaisia lapsia, jotka ovat aina negatiivisia, eivätkä koskaan innostu ilolla uusista asioista. Itse sitten innostun muiden mielestä asioista varmaan liikaakin. :P

  • Hih, nyt mä näin mielessäni miten Arska hipsuttelee varpasillaan kuin balettitanssija ja laulaa heleästi menemään.. :’D

   Tähän toiseen osaan kommentista en oikein osaa todeta mitään. Kai niitä kakaroitakin on erimoisia sitten. :D

 • Tunnistan itteni vitosesta! Mmmmmm, meidän pitää jutella tästä joskus lisää :) Hyvä intuitio on aina ollut vahvuuksiani, tosin joskus se menee jo melkein pelottavan puolelle. Toisaalta usein olen aistinut myös tulevat negatiiviset asiat/tapahtumat/you name it niin vahvasti, että – kiitos intuitioni – olen osannut valmistautua niihin jo ennakkoon tai saanut ennaltaehkäistyä ne. Jonkun mielestä ehkä ihan ”hölynpölyä”, mutta mie tiedän siun ymmärtävän mitä mie tarkoitan <3

  • Mä niin ymmärrän! <3 Ja se tosiaan saattaa olla hieman pelottavaakin joskus! Mulla pätee tämä oikeastaan pääasiassa positiivisiin tapahtumiin. Omaa intuitiota ohjaa myös kaikenlaiset merkit, mitkä kertoo siitä, mikä on oikein ja mihin suuntaan ollaan menossa. Niitä on oikeasti ihan jäätävät määrät, kun osaa vain katsoa ja ymmärtää, mitä koitetaan kertoa. En koskaan edes kyseenalaista niitä, ne vain on olemassa ja ne ohjaa sinne, minne pitääkin. On kiva luottaa johonkin tuollaiseen ja saada vahva tunne siitä, että mikä on oikein ja tarkoitettu. <3 Olkoon vaikka hölynpölyä, mutta tämä hölynpöly on sitten meidän kohdalla ainakin todella toimivaa ja selkeää! ;)

 • En löydä yhtäkään lääkärisivua tai mitään luotettavaa lähdettä, jossa sanottaisiin, että allergiat aiheuttavat nivelkipuja…

  Terveyskirjasto, eli terveysportin (hoitoalan ihmisille tarkoitettu sivusto johon ei maallikot pääse) maallikoille suunnattu sivusto kirjoittaa allergiaoireista näin:

  ”Seurauksena on kohde-elimestä riippuen kutina (ks. «Kutina»1), nokkosihottuma (ks. «Nokkosihottuma eli urtikaria»2), allerginen nuha (ks. «Allerginen nuha ja muu yliherkkyysnuha»3), allerginen silmätulehdus (ks. «Allerginen silmätulehdus lapsella»4), allerginen astma (ks. «Astma»5), atooppinen ekseema (ks. «Atooppinen ekseema (ihottuma)»6), ruoka-allergiasta (ks. «Ruoka-allergia»7) johtuvia vatsavaivoja tai anafylaktinen reaktio (ks. «Anafylaktinen reaktio (äkillinen yliherkkyysreaktio)»8).”

  missä tässä luki nivelkivut?

  En oikeasti löydä yhtäkään sivustoa, joka sanoisi, että allergian oireina olisi mitään muuta kuin nuo ylläolevat.

  • Itsekkin allergikkona / atoopikkona ihmettelen, en ole koskaan kuullut moisesta. Muutenkin, jos luulee että jokikinen pöhötys, jomotus, kihelmöinti ja kiristys johtuu aina jostain mitä on syönyt, voi olla että suhde ruokaan ei välttämättä ole täysin normaali. Jos on allerginen jollekkin, sen kyllä huomaa, voin kertoa. Ilman testejä.

 • Ja muuten…. Allergia ja yliherkkyys eivät ole synonyymejä.

  • Ja siksi olenkin puhunut niistä kahtena eri asiana. Teinhän yliherkkyystestin, epäiltyäni nimenomaan yliherkkyyttä.

   p.s. Ei olisi helpompaa jatkaa keskustelua aina sinne edellisen kommentin perään eikä aina uuteen postaukseen? Itse en ainakaan jaksa kaivaa vanhoja postauksia aina uudestaan esille, enkä voi sanoa muistavani niiden keskusteluiden sisältöä.

  • Olen törmännyt usein siihen, että bloggajat ei vastaa, jos kirjottaa vanhaan postaukseen.

   Sanoit, ettet edes lukenut viestiäni. Onnea siis, ettet voi myöntää olevasi väärässä, mutta hassuu et jaksoit silti väittää vastaan, vaikka et oo ees tarkistanu tietoos mistään. Kannattaa kyllä tosin lukea noi allergian aiheuttamat oireet, niin tiedät jatkossa, että sun normaalin ihmisen mekaaniset kivut ei johdu allergiasta.

  • Vastaan kommentteihin, jos minulla on vastattavaa, oli ne sitten missä postauksessa tahansa. Jos keskustelua käydään niin ehdottomasti edellisen jatkoksi. Muut bloggaajat eivät ole minä.

   En puhunut sinun kommentistasi, vaan sitä seuraavasta, johon en jaksanut perehtyä.

   Olen edelleen puhunut pääasiassa yliherkkyyksistä. En tiedä, mitä pidät luotettavina sivuina, mutta itse katselen tosiaan pääasiassa englanninkielisiä sivuja. Mutta joka tapauksessa, mm. keliakian (tiedän, ei ole allergia) yksi oireista on nivelkivut ja se sama tieto löytyy varmasti mistä tahansa. Yliherkkyyksiin sitten taas kuuluu hyvinkin yleisesti nivelkipuja. Lisäksi kokemuksen kautta tilanne on selkeä.

   Olet ihan tervetullut elämään mun kropassani sen aikaa, että koet tämän itse. Ihan heti voit kertoa mitä mun kropassani tapahtuu ja mitä ei, kun siinä elät. Eiku hetkinen, ETHÄN SÄ VOI. Ehkä kannattaisi sitten pitää suu kiinni, ennen kuin väittää minkään olevan yhtään mitään, kun et voi oikeasti mistään mitään tietää.

 • Ihan paras toi avokado-juttu!! :D Mä siis kylläkin rakastan avokadoa, mutta mullekin tuottaa jotenkin vaikeuksia hyväksyä, että se on hedelmä. Se vois jotenkin paremmin mennä vihanneksena. ;)
  Ja mäkin tunnistan itseni tosta vitos-kohdasta.

  pus <3 Olet ihana! :)

Kommentointi on suljettu.