Viikko 30 ja liikuntakertaus

Ei malttanut ootella huomiseen aamuun viikkokertausta, kun kerran viikon liikunnat on tällä erää pulkassa. Tässäpä nämä:


Maanantai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:20
Keskisyke: 104
Maksimisyke: 149
Kulutus: 293kcal

+ 43min crosstrainerilla

Keskisyke: 135
Maksimisyke: 149
Kulutus: 277kcal


Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:25
Keskisyke: 109
Maksimisyke: 160
Kulutus: 345kcal

+ Maastopyöräily

Matka: 21.68km
Kesto: 1:36
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 173
Kulutus: 628kcal


Keskiviikko:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:22
Keskisyke: 112
Maksimisyke: ? Korkein bongaamani oli 162. Ei varmasti ollut se 197 mitä mittari tyrkytti..
Kulutus: 361kcal


Torstai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:25
Keskisyke: 115
Maksimisyke: ? Tyrkytti lukemaa 174, eikä kyllä ollut siinä kohtaa.
Kulutus: 397kcal

+ 40min crosstrainerilla

Keskisyke: 131
Maksimisyke: 151
Kulutus: 249kcal


Perjantai:
Lepo


Lauantai:
(Totaali)lepo


Sunnuntai:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:25
Keskisyke: 115
Maksimisyke: 161
Kulutus: 396kcal


Torstailta.

Jotenkin on tällä viikolla puhkunut energiaa. Alkuviikon treenit menivät takeltelematta ja sitä olisi pystynyt mihin vain! Siksi tuli tehtyä tuollainen ylimääräinen pyöräilyreissukin. Sykkeet taas pysytteli koko viikon matalalla, vaikka mittari koittikin juksata jotain muuta. Paljon kertonee se, että syke nousi sinne lukemaan 173 pyöräillessä jyrkkää mäkeä ylös hellepäivänä suurella vaihteella, ja luovutti vasta kun ei enää yksinkertaisesti pystynyt jatkamaan. Ei sellaisia lukemia voi millään saada punttitreenissä (enää). Hölkkälenkkiä ootellessa, että saadaan käytyä taas siellä yli 180:ssa. :)

Koska pyöräily tapahtui ennen jalkatreenipäivää, niin kyllä se siinä sitten treenatessa tuntui, joskaan ei niin pahasti että olisi vaikuttanut painoihin/toistomääriin. Sain myös hieman polvikipuja jo tiistai-iltana, tuntui vielä keskiviikkona, muttei pahasti. Katosivat iltaan mennessä eikä vaikuttanut siinä päivällä treeniin. Tietysti myös niskaan otti tuo pyöräily ihan kiitettävästi ja murjottiin sitten oikein kunnolla illalla. Pyysin möyhimään hartioita ja yläselkää rystysillä ja kylläpäs tuntui. :D 

Ilmeisesti tuolla hieromisella (tai siis murjomisella) oli vaikutusta torstain ojentaja/olkapää -treeniin. Pystypunnerrus lähti suorastaan lentoon. Painoa 11,3kg (miehen painot) ja toistoja 3×18. Meni kivan sujuvasti, normaalisti nuo ovat olleet maksimissaan kuudentoista toistoja ja ne on myös olleet aika vaivalloisia. Kokeilin myös ottaa takaolkapäille liikkeen mukaan, sellaisen johon trigger points -ongelmat eivät vaikuttaisi (tämä postaus). Löysin ainoana rear delt inverted row -nimisen liikkeen. Treenin loppupuolella tein 3×20. Otti myös kovin hauiksiin ja selkään ja sitten muistinkin, ettei takaolkapäitä kuulu treenata tässä treenissä, koska tätä seuraa aina selkä/hauis -päivä. Siihen voisin ottaa tuon mukaan kyllä. Perjantainahan olikin lepopäivä rokotuksen vuoksi, joten ei ollut huolta tuon liikkeen vaikutuksista sen päivän treeniin, kun sitä ei ollut..

Tällä viikolla vaihdoin taas jalkatreenissä tämän liikkeen leg curl on ball -liikkeeseen. Tykkään itseasiassa jälkimmäisestä enemmän, vaikka normaalisti tykkään eniten tehdä kunnon painoilla. Mutta tämä pallolla tehtävä liike on ihan huippuhyvä. Se polttelee ja ottaa kyllä aivan loistavasti takaosioon. Verrattuna ensimmäiseen, tässä saan tuntuman paljon paremmin. Muistelen myös lukeneeni netistä Mean’s Health -lehden artikkelin, jossa oltaisiin sanottu tuon leg curlin olevan takareisille paras liike. Tein sitä jo silloin, mä niin tiesin! ;)

Tämän sunnuntain jalkatreeni oli hassu. Jalat olivat jotenkin todella oudon oloiset. Hapottivat paljon, joskin kestin sen. Mutta liikkeen jälkeen kävely tuntui oudolle. Jaloista tuli ihan pökkelöt ja polven yläpuolelta etureisistä ikäänkuin tunnottomat. Liekö sitten lauantain totaalilepopäivä sai tuommoisen aikaan, kun ei liikkunut ollenkaan niin jäykistyivät. Muuten ei toistoissa näkynyt tämän lepopäivän aikaansaamia suuria positiivisia vaikutuksia, paitsi pohkeissa. Teen pohkeet aina viimeisenä ja niissä on maksimitoistot olleet samat aika lailla aina. No nyt pomppasi sitten kymmenellä (!!!) toistolla ylöspäin ensimmäisessä satsissa. Toisella kuusi toistoa enemmän ja vasta kolmas oli sama kuin ennen on ollut kaikki kolme, maksimissaan. Jännä. Kyllä muuten poltti.

Sunnuntain treenivaatetyyliä. :’D Pöksyt on uudet, löysin ohimennen vitosella
jostain vaateliikkeestä. Toppi on monen monta vuotta vanha ja toimii
kotona hyvin, muiden katseilta piilossa.. :D Ja pieni rusketusero yläkropan ja alakropan välillä!

2 vastausta artikkeliin ”Viikko 30 ja liikuntakertaus”

  • Oletpa ollut reipas :) Mullakin tosin tällä vko tosi hyvät fiilikset ja on kulkenut hyvin, jee!! :)

    • Nooo, treenipäiviä oli yksi normaalia vähemmän, mutta reippailin vähän ylimääräistä sitten! ;) Mutta se on ihan parasta, kun treeni kulkee hyvin, siitä saa tosi paljon energiaa, puhtia ja hyvän mielen! :) Kattelinkin sun viikkotreenipostauksen tuossa aiemmin ja oikein hyvällehän se näytti! :)

Kommentointi on suljettu.