Porkkanaa!

Jonkin verran on kyselty kokkauksieni ruokaohjeita. Olen tosi huono ruokaohjeissa, koska reseptit tulevat päästäni ja määristä ei esimerkiksi ole mitään tietoa. Elleivät ole jollain lailla selkeitä, joissa voi käyttää sanoja ’purkillinen’ tai ’rasiallinen’ tai muuta sellaista. Yleensä päätän mitä teen vasta kun seison keittiössä ja katselen edessä olevia aineksia. Monesti idea saattaa myös muuttua lennossa. Koita siinä sitten pysyä perillä mitä meni mihinkin. :’) Kokkaus on minulle täysin uusi taito. Ennen olin katastrofi keittiössä ja palokunta sai olla valmiudessa kun aloin kokata. Enkä edes liioittele. :D

Täällä Saksassa on omaksunut Hausfraun (kotirouvan) roolin jotenkin niin luihin ja ytimiin, että sieltä jostain löytyi täysin yllättäen myös kokkaustaito. Minulle hyvin käsittämätöntä, sillä en sitä mitenkään opetellut. Se vain ilmestyi. Vieläkään en tiedä mitään esimerkiksi mausteiden käyttämisestä, sillä tasolla että mikä mauste kuuluu minkäkin ruoan kanssa ja mitä maustetta ei koskaan pitäisi käyttää jonkin ruoan kanssa. Itse käytän niitä mausteita, joista pidän. Vielä jokin aika sitten kotoa löytyi vain muutama maustepurkki tai -pussi, ja laitoin joka ruokaan niitä jokaista. Nyt on hiljattain kerääntynyt enemmän purkkeja kotiin ja vähän enemmän valikoi. Perusmausteet on kuitenkin hyvin usein samoja. Esimerkiksi enpä taida koskaan tehdä ruokaa, jossa ei olisi currya ja basilikaa. Ja kuminaa. Laitan niitä kaikkeen.

Kun noita reseptejä on kyselty ja koskaan minulla ei ole jälkeenpäin mitään havaintoa siitä, mitä olen milloinkin mihin laittanut ja miten valmistanut, eilen kokkaillessa koitin oikein laittaa mieleen ja otin pari kuvaakin vaiheista. Tein siis uunissa porkkanatikkuja, sipulia ja valkosipulia. Maailman yksinkertaisin ja herkullisin ruoka. <3

Kuorin porkkanat, huuhtaisin, pilkoin tikuiksi. Laitoin isoon kulhoon ja päälle vähän oliiviöljyä – sen verran että mausteet tarttuvat pintaan. Ja sitten mausteet perään. Tällä kertaa käytin currya, basilikaa, mustapippuria, tilliä, kuminaa ja maustesekoitusta, jonka sisältöä en edes tiedä. Suolaa siinä ei tietysti ole, ja on hurjan hyvää. Pyöräytin porkkanat kipossa niin, että kaikki olivat saaneet vähän kaikkea. Pellille, ja kaveriksi pilkoin sipulia ja valkosipulia. Käytän tällaista valkosipulia:

En käyttänyt tuota ennen kuin vanhempani olivat täällä hiljattain ja ostivat noita kaupasta, jolloin pääsin maistamaan. Ensinnäkin nämä on huomattavasti yksinkertaisempi käyttää, kun näissä ei ole erillisiä kynsiä vaan ovat yksi suuri valkosipulipallo. Kuoriminen käy sekunneissa ja nämä uunissa on jotain taivaallisen hyvää. Niistä tulee aivan käsittämättömän makean ihania. Jos on valkosipulin ystävä, suosittelen ihan koko sydämestäni. Meinaa ehkä kuola vähän valua kun ajattelen.. :’D

Sitten uuniin. Laitoin 180°C ja saivat olla siellä 45min, jonka jälkeen kääntelin ja laitoin lämmityksen tulemaan vain ylhäältä ja nostin 200°C. 15-20min saivat vielä olla.

Uunista ulos, lautaselle ja ääntä kohti. Todella, todella hyvää ja todella yksinkertaista.

p.s. Toivepostauksia saa ja pitää esittää! Mistä te tahtoisitte minun kirjoittavan? Olisiko halukkuutta ja aineksia esimerkiksi kysymyspostaukseen?

12 vastausta artikkeliin ”Porkkanaa!”

  • Kysymyspostaus olisi kylla ihan mahtava! :) mahtava on kylla sun koko blogi ja sina itse :)

  • Hei! Sellasta mietin, että sulla kun on tuo haukka sen verran iso niin löydätkö oikean kokoisia vaatteita kun muuten olet hoikka? ;)
    Tee joskus postauss sun vaatteista ja tyylistä :>

    • Laitetaan postausidea korvan taa! :) Vaatteiden kanssa ei ole vielä ollut ongelmia, tosin onko mulla muutenkaan sellaisia vaatteita, joissa ei kangas antaisi periksi..? Hmm. Mutta eipä tuo habakaan vielä niin järisyttävän suuri ole. :) Farkkujen kanssa on kaupassa sovittaessa ollut ongelmia, kun meinaa reisistä ratketa. :D

    • Nää viikon tai päivän ruokapostaukset on vähän huonoja mun toteuttaa, kun ne oikeasti eroaa ainoastaan sillä, että minkä ruoan kokkasin (ja niistä tulee silloin tällöin postauksia, kuten tänään). Muuten syön samaa sapuskaa aamupaloineen, iltapaloineen ja välipaloineen. Ainoana erona saattaa olla ruoan lisäksi joku pikkujuttu, että söinkö sinä päivänä hapankorpun vai en. :D :D Ei taida olla tarpeeksi jännää postaukseksi :’D

    • Epäonnistuneet ruokakokeilut saksanmaalla? Milloin purkin sisältö ei ole vastannut mielikuvaa?

      -Anna-

    • Tämä olisi loistojuttu, jos en syynäisi paketteja hyvin tarkasti ja tietäisi ihan justiinsa mitä sieltä kaupasta ostan. :D Ainakaan vielä ei ole tullut pettymyksiä eteen. Muistan ainoastaan yhden raejuuston, joka maistui ihan pelkästään happamalle. Ei millekään muulle. Se oli pahaa. Kaikki muu on kyllä ollut juuri sitä mitä on kaivannut.

      Paitsi eilen! Haukkasin luumusta JA SIELTÄ MÖNKI TOUKKA ESILLE. Oli lähellä, etten ollut pää pytyssä sen jälkeen! Sylkäsin kyllä ulos kaiken mitä en ollut ehtinyt niellä, mutta hyi että, osa ehti vatsaa kohti! Yyyyyyh.

      Eli sanoisin, että luumun sisältö ei vastannut mielikuvaa.. :D Mutta tällaisiin nämä jutut sitten jääkin. :/ Oon liian tarkka siitä mitä ostan, ei sillä ole viihdearvoa! :D

Kommentointi on suljettu.