Ennen – jälkeen (ja reseptejä, kiitos!)

Nimittäin ruokakuvia! Ei kuitenkaan ihan totaalisesti ennen – jälkeen kuin voisi äkkiseltään ajatella, älkää pelästykö. :’D Mutta mitä tapahtuu, kun ruokakuva on otettu?

Niin, että ei se välttämättä niin kovin nättiä ole enää sen jälkeen, kun kamera on laitettu sivuun. :) Mulla on tapana sekoittaa viimeistään loppua kohden ruokalautasen kaikki ainekset sekaisin. Soppaan tietysti aina raejuustoa, sekaisin sinne ja sen lisäksi lappaan sitä lisää lautaselle pienissä määrissä, jotta se on aina kylmää. :) Sekoitteletteko te vai syöttekö nätisti? Mä en osaa pöytätapoja kotioloissa. Nuolen lautaset ja veitsen puuttuessa (eli aika lailla aina) käytän kiltisti sormea veitsen asemesta.. :’) Seurassa ja ulkona tietysti syödään nätimmin! ;)

Sitten tähän postaukseen tahtoisin yhdistää esitetyn toiveen, jossa pyydettiin ihmisiltä reseptejä! Haluaisin rajata aihetta hieman niin, että jaa oma suosikkireseptisi, mutta TERVEELLINEN sellainen. Minkä kukakin mieltää terveelliseksi, on varmasti jokaisella hieman eri, mutta että ei nyt niitä selkeitä herkkureseptejä kuitenkaan. :) Mitä terveellisiä sapuskoja sinä kokkailet, mikä on lemppariateriasi, terveellinen välipalavinkki, maailman paras aamupala, jne.? Heitelkää reseptejä kehiin, suurempaa tai pienempää, niin siitä voi saada toiset vaikka mitä vinkkejä! Itseäni tietysti kiinnostaa eniten kasvisruokapuoli, mutta mikä tahansa on lupa jakaa.

Mielenkiinnosta vastaanotan mieluusti myös omituisia ruokamieltymyksiäsi. Sekoitatko jotain johonkin, mitä ei normaalisti sekoitella? Vai syötkö jotain ehkä sellaisenaan, mikä normaalisti on tarkoitus laittaa sekaisin johonkin; veteletkö kypsentämättömiä puurohiutaleita lusikalla naamaan ja ketsuppia suoraan purkista suuhun? Tämän osion ei siis suinkaan tarvitse täyttää terveellisyyskriteeriä! :’)

Ravinteikasta viikonlopun jatkoa!

31 vastausta artikkeliin ”Ennen – jälkeen (ja reseptejä, kiitos!)”

  • Oon tätä blogiasi jo jonkin aikaa lueskellut ja uskaltaudun nyt vihdoin kommentoimaankin jotain ;)

    Ekaksi: tykkään paitsi sun blogista, myös sun asenteestasi paljon! Käyn täällä ”kuokkimassa” kyllä jatkossakin :)

    Sitten niistä omituisista ruokamieltymyksistä. Mulle on tullut pakkomielle laittaa sitruunamehua (siis sitä kitkerää ja laimentamatonta) ihan kaikkialle. Ruuat, salaatit, juomavesi yms. ei ois mitään ilman sitruunaa. Ah <3 Ja juustoa en oo koskaan osannu syödä leivän päällä, vaan aina suoraan paketista. Muuten kaikki ruoka-aineet sekoittuu lautasella aika nätisti (jälkeen-kuvat näyttää siis tutuilta :D)

    Reseptiä en tällä kertaa jaa, kun kokkaan aina fiilispohjalta (ja sillä varmistan sen, ettei varmasti tuu kahta kertaa samanlaista) :D

    • Heips Marilii ja kiva kun kommentoit! :) Kiitos myös! ;)

      Mä joskus aikoinani kanssa popsin juustoa suoraan paketista suuhun. :D
      Itsekin kokkailen fiilispohjalta ja sekaan menee mitä sitten sattuu olemaankin, enkä jälkikäteen oikein meinaa muistaa mitä mausteita meni minnekin, mutta olen yrittänyt skarpata tässä vähän, että saa joskus jaettua jotain ruokaohjeita täällä. :’) Mutta kahta kertaa tuskin onnistun siltikään saamaan samanlaista ruokaa aikaiseksi. :D

  • Ihan kuin miun ruokalautaset, tosin liian ”siistejä” niihin verrattuna ;) Mössösotkut, ai nam! <3

    Kanasähässäkät. Esim. kanaa, sipulia ja kookosöljyä. Mausteita oman mielen mukaan (ei kuitenkaan mitään natriumglutamaattia tai sokeria sisältävää). Noistakin saa jo jotain niin uskomattoman hyvää :)

  • Minä syön yleensä aika ”nätisti” ja sekoittamatta. Sietämättömin asia maailmassa on, jos salaatti sotkeentuu lämpimän ruoan kanssa! :D

    Lemppari terveellisyysruoat ovat omalla kohdallani keittoja. Juures- ja kasvissosekeitot ja tuoreista tomaateista tehty tomaatti-basilikakeitto on jotain aivan ihanaa <3
    Tuoretomaattikeiton teen pilkkomalla pari porkkanaa ja n. 800g isoja tomaatteja. Sitten paistelen porkkanapaloja ja tomaatteja hetken kattilan pohjalla oliiviöljyssä, lisään jonkin verran vettä, pirusti mausteita ja puskan tuoretta basilikaa. Sitten vaan ajetaan soseeksi ja sekaan loraus vähärasvaista kasvirasvasekoitetta makua pehmentämään.
    ..Ja koska en ole mikään superterveysintoilija, itse vedän tuon kanssa yleensä viipaleen vastapaistettua patonkia :)

    • Heh, salaatin mäkin sotken yleensä vaan kun tiedän, ettei salaatista tule kuumaa vaan ruoasta tulee viileempää. :D Esimerkiksi lämmin kurkku on jotain ihan hirveetä. :D

      Sosekeitot on NAM. <3 Ehkä pitää kokeilla tätä sun reseptiä joskus! Kuulostaa niiin herkulliselta!

  • Suosikkiateria on tortillat tai kanansiivet runsaassa texaspetekastikkeessa. Eivät kyllä mene terveellisen kategoriaan eikä juuri reseptiäkään tarvita. =) Lähes joka viikonloppu leivon maailman parhaita sämpylöitä ja niitä voi sitten syödä aamupalana ja välipalana. Rahka on mulle sellainen jota en tahdo saada syödyksi. Niinpä mä juon mun rahkani. Eli teen pirtelöä siitä. 250g rahkaa, 1dl appelsiinimehua ja noin 2dl marjoja. Sekoitetaan juomaksi ja mukaan voi lisätä vettä jos on liian paksua. Hyvää on!

    • Mä heittelen kanssa rahkan sekaan hirveät määrät kaikkea ja välipalarahkat surrautan aina myös sauvasekoittimella sekaisin. Ihan parasta on surrauttaa sekaan muutama kuivattu luumu (ja mitä muuta sitten tahtookaan), saa luumurahkaa, ihan superherkkua! <3

  • Rösti. Ihan tajuttoman hyvää, nopeaa ja yksinkertasta; raasta vähän mitä sattuu ja mitä löytyy, (punajuuri & porkkana on mulla aika bravuurit must-have ja niitä meiltä yleensä löytyyki. Ensimmäinen tosin tekee oikein söpön värin ruualle….) silpun koosta riippuen ykskakskolme kananmunaa, (en tosin tiiä, että onko tää soveltuva sun ruokavalioon t. ei-niin-terveysintoileva lakto-ovo-vege) kivasti mausteita, systeemit sekasin ja pannulle. Nomnom, tuli nälkä…
    Mutta salaatti, se on parasta! Kunhan siinä ei oo liikaa sitä salaattia itessään, vaan tomaatteja ja kurkkuja ja porkkanaraastetta ja kaikkea mitä löytyy! Maailman paras salaatti, jota muhun uppoaa ihan järjettömiä määriä ja vaikka joka päivä, on kuitenkin perinteinen tomaatti & feta maustettuna grillimausteella (no siihen se perinteisyys katoskin…) & oreganolla. :3 Ja täytetyt paprikat! Ai kauhee että tuli muuten nälkä…

    • Röstit ois nameja! Olen tässä alkanut sulatella kananmunaideaa, jos käyttäisi joskus ruoanlaitossa. En ole vielä tullut lopputulokseen. :) Enkä tiedä löytäisinkö täältä varmasti sellaisia munia, joita kokisin ok:ksi käyttää. Sellasenaan en pysty enää syömään niitä, viimeksi kun oon syönyt niin se ei kauaa alhaalla pysynyt kun tuli ylös. Jos lähellä olisi vaikka luomukanala, jossa näkisin olosuhteet ja kaikki, niin kyllä voisin sieltä munia hakea ehkä joskus. :) Muutenhan en kananmunaa välttele niinkään, eli ulkona syödessä saa olla ruoassa käytetty, kotiin en oo ostanut enää ainakaan pariin vuoteen.
      Mun ikuinen lemppari salaateissa on omenasalaatti. <3 Salaattia, omena pilkottu sekaan, raejuustoa ja kuivattua basilikaa/oreganoa/yrttisekoitusta. Maailman parasta.

    • Entä se tetrassa myytävä kananmunanvalkuainen? Siis jos pelkästään ruuanlaittoon meinaa käyttää ja tuossa röstissäkin sehän on vain sidosaineena. Toimisikohan tavallinen juusto tuossa korvikkeena kuinka hyvin?

      -Anna-

    • En ole kuullutkaan moisista! Jänskää! Saati sitten että myydäänkö sellaisia täällä. Ja kyllä mulla niistäkin pitäisi olla sama tieto kuin kokonaisistakin kananmunista. On mulla soijajauhoa sidostamaan kananmunankorvikkeena, mutta en ole vielä onnistunut kertaakaan saamaan kunnollista sidosta siitä aikaiseksi. Juustoahan en käytä. :) Paitsi raejuustoa. :D Jos kysymys yleensäkään oli mulle tarkoitettu.

    • Oman kokemuksen mukaan sen itselle oikean suhteen löytää vaan kokeilemalla. Mä käytän kasvispihvien sidosaineena vähän kaikkea; kaurahiutaleita, perunajauhoa, soijajauhoa, rypsiöljyä, vähän lisää vettä. Ihan tuntuman mukaan siis. Ja aina on pysynyt hyvin kasassa ilman kanojen vastentahtoista(?) panosta asiaan.

  • Olisin tullut jakamaan äidiltä perityn (ja itse sovelletun) kesäkurpitsaveneohjeen, mutta sulla näyttää sellanen (ainakin sentapainen) jo lautasella olevankin:D

    Toinen, jota aion kokeilla nyt lähipäivinä aamu-/iltapalaksi on raejuusto-avokado-komboa leivän/riisikakun päälle. Sain idean yhdestä blogista. :)

    Jaja en kyllästy ikinä hehkuttamaan raejuusto-mehukeitto-mustikka-komboa:P

    Olen todella laiska kokki, joten tämän enempää ei irtoa.

    Ja muuten mitä tulee noihin pöytätapoihin, niin olen ihan samanlainen:D Kotona nuolen lautaset ja törkin sormella ruokaa lastatessani haarukkaa, mutta ihmisten ilmoilla tai vieraissa syödessäni olen tosi tarkka. Mun päähän on kyllä iskostettu pienestä pitäen tiukat, hyvät pöytätavat. Yksi, mikä ärsyttää niin hirveesti on mässyttäminen ja suu auki syöminen. En voi sietää sitä, enkä ikinä, ikinä edes yksin syödessäni voisi kuvitella maiskuttavani. :D

    • Heheh, joo, nämä marrow’t on tommosia ylikasvaneita jättikesäkurpitsamaisia kurpitsoja. :D Yksi ehdoton lemppari tällä hetkellä ja täytteeksi mitä vaan mieli tekee!

      Ja ihan samanlaiset pöytätavat meillä sitten on. :D Itse innnnhoan kanssa mässyttämistä, enkä ikinäikinäikinä voisi sitä itsekään tehdä! Yksi inhottavimmista äänistä mitä keksin on se, kun joku toinen syö omenaa. :D MÄSSYNMÄSSYN nii! :D

  • Bataatti-kikhernecurry on aika jees! :) Resepti on suhteellisen pitkä mutta löytyy kyllä blogin puolelta. Siinä on paljon itämaisia mausteita, sipulia ja valkosipulia, nami ;)

    Toinen lemppari on kyllä uunipuuro! Viimeksi tein kokonaisista kaurasuurimoista. Niin helppoa kun työntää vuuan illalla uuniin ja aamulla aamupala on valmis! :)

    Sitten tietysti nämä kaiken maailman sörsselit mitä syön yksin ollessani
    … Esim kaali-jauheliha-sipuli tai kasvis-papu-tomaattimurska-mössö. Ja paljon mausteita!
    Apua en keksi mitään ”outoa” tällä hetkellä :D

    • Uuu täytyy niin käydä kurkkimassa tuo sun reseptisi! Slurps! :)
      Hih, mulla on kanssa tapana heitellä vähän mitä sattuu sekaisin, riippuu vähän mitä kotona on niin sekaan vaan. :D Ja aina on hyvää!

  • Oijjoi, RUOKAAAA!

    Kirjoittelen jonkin verran reseptejä blogiini, ja tässä poimittuina lempparini:
    -terveyspizza (http://isompihymy.blogspot.fi/2013/01/terveyspizzaa.html)
    -täytetyt paprikat (http://isompihymy.blogspot.fi/2013/01/tammikuun-paras-ruoka.html)
    -kuitu-proteiinipommi”liha”pullat (http://isompihymy.blogspot.fi/2012/12/kuitu-ja-proteiinipitoiset-lihapullat.html)
    -itsetehty frozen yougurt (http://isompihymy.blogspot.fi/2013/02/terveellista-herkuttelua-itsetehty.html)
    -kukkakaalitortilla/-lettu (http://isompihymy.blogspot.fi/2013/03/kuukauden-paras-valipala.html)

    Vaikka itse olen käyttänyt lohta tai broileria melko monessa reseptissä, niin lähes kaikki (pizza, paprikat, ”liha”pullat..) onnistuvat myös vegeversioina, eli soijarouhetta on kokeiltu ja toimii! Kuten myös kaikki kasvikset, juustot jne. Mielikuvitus peliin!

    Kaikki reseptini löytyvät tuolta reseptit -tunnisteen takaa (http://isompihymy.blogspot.fi/search/label/reseptit), siellä onkin sitten itsetehtyjä proteiinipatukoita ja -muffinsseja, ruusukaali-pähkinälisäkettä sun muita maistuvia juttuja. Kivaa jos joku bongailee sieltä jotain omalle lautasellekin sopivaa! :)

  • Joo, ei meikäläisenkään annokset näytä kovin herkullisilta enää kuvaushetken jälkeen. :-D

    Blogissani on sulle muuten haaste! Toivottavasti ehdit vastailemaan. :-)

  • näyttää melkein paremmalta ruoat sotkettuna :D Sulla tosin on niin herkullisen näkösiä kaikki kasvisjutut, että oon ihan vesikielellä…

    Omia outoja juttuja on varmaan aivan liikaa, tai ainakin jos katsoo kavereiden reaktiota mitä syön. Viimesin outous oli kuulema banaani ruisleivän päällä (ah, ihanan makuista kun tuo makeutta leivälle) ja toinen on puuro johon laitan joskus pari juustosiivua oltermannia sisälle. Sulaa kivasti ja maistuu suoalselta ylläriltä siellä sisällä. Isä joskus opettanut :P
    Mutta juu, musta tuntuu että sä oot kans yks ykkösnainen oudoissa ruoissa, että en ala niitä tänne listaamaan. Syöt varmasti ihan samoja outouksia ;)

    • Mä olen osittain ihan samaa mieltä. :D

      Ja hei, banaani tummalla leivällä on ihan tosi hyvää! Itsekin sitä olen harrastanut. ;)

  • Meillä syödään aika perusruokaa, koska yritän kokata mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti – ja sellaisia määriä, ettei ihan joka päivä tarvitse vääntää :) Olen huomannut, että meidän ruokavalio on nykyään tosi suppea ja kokkailen samoja ruokia viikosta toiseen. Siis siitäkin huolimatta, että keittiöstä löytyy noin kymmenen keittokirjaa :D Oma nirsous vaikuttaa tosi paljon siihen mitä meillä laitetaan ja mies taas ei syö juurikaan (korjaan, lähes ollenkaan) kasviksia tms vihreitä..

    Toissapäivänä tein peruna-kukkakaali-persiljamuusia, uunilohta (creme bonjouria ja kermaa vähän päällä) sekä samassa vuoassa lilluneita tuoreita herkkusieniä, papuja, kukkakaalia sekä ihan tavallista kaalia pilkottuna. Nam! :)
    Toinen ehdoton suosikkini on ihan tumma pasta jauhelihakastikkeella. Kastikkeeksi laitan pari purkkia paseerattua tomaattia ja sekaan paljon yrttejä ja mustapipppuria :)

    Ja niitä outouksia multa kyllä löytyy.. :D Kaurahiutaleita syvälle lautaselle, vettä päälle niin että tulee mössö (ei liian vetinen) ja sekaan pilkottua päärynää. Nam! Silloin harvoin kun syön Mäkkiruokaa, niin dippaan ranskalaiseni kinuskisundaen jäätelöön ja nugetit ensin jäätelöön ja sen jälkeen vielä valkosipulidippiin :D Ne on ehkä ne erikoisimmat.. Ja mandariinien pitää olla löysäkuorisia ;)

    • Hah, olipas siinä outouksia! :D Tosin kyllä, mandariinien pitää olla löysäkuorisia.. ;) Semmosia, että siinä kuoren ja mandariinin välissä on ehkä jopa vähän tyhjää tilaa jo! Sitten ne on makoisia.. <3

      Meillä onneksi mies syö samaa ruokaa kuin minäkin ja tykkää siis ihan poikkeuksetta kaikista mun kokkauksistani. Vaikka itse olisin jotain mieltä, että oli liian kitkerää tai mautonta tai vastaavaa, niin hänestä se on aina vaan hyvää. Hyvä mies. :D Hahah!

  • Niin, mulla on aina näitä kolmen kasviksen wokkeja (vois melkeen patentoida ton nimen… ) :). On joku ihme fiksaatio siihen, että jos paistelen pannulla kasviksia, niitä pitää aina olla vähintään kolmea. Kaksi tuntuu vähän vähältä ja viisi on ehdottomasti liikaa. Kolme on sellanen optimi.

    Mutta tein yks päivä oranssia kolmen kasviksen kalkkunawokkia, jonka lisukkseeksi höyryttelin kukkakaalia ja keittelin vähän basmatiriisiä. Ja sitten jääsalaattia ja rucolaa kera fetajuuston ja oliiviöljyn.

    Kolmen kasviksen keltainen/oranssi kalkkunawokki (2-3 annosta)

    200g kalkkunan jauhelihaa (varmaan sopis myös esim. soijarouhe?)
    1 iso porkkana
    puolikas keltainen paprika
    1 pieni punasipuli
    valkosipulia tarpeeksi
    chilitahnaa tarpeeksi (ite käytin sambal oelekia noin teelusikallisen)
    tomaattimurskaa, ehkä desi, puolitoista
    mustapippuria
    suolaa
    oliiviöljyä

    1. Pilko vihannekset
    2. Paista pannulla. Kannattaa paistaa kalkkuna ensin erikseen kypsäksi, maustaa ja paistella ne kasvikset sit erikseen öljyssä. Yhdistä loput ainekset, anna vähän aikaa hautua yhdessä esimerkiksi riisin valmistumisen ajan.

    Tuo varmaan toimis myös ilman tuota kalkkunaa. Mutta sitten siihen pitäis lisätä vielä neljäs kasvis… tai sitten ei.

    -Anna-

Kommentointi on suljettu.